УИО тражи од Владе да им уступи простор за кориштење

– Управа за индиректно опорезивање (УИО) Босне и Херцеговине тражи од Владе Републике Српске да јој бесплатно на кориштење уступи просторије у Бањалуци којима су боравили запослени Агенције за банкарство РС, а који су од краја 2020. године у новом објекту, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Босна и Херцеговина 13.10.2022 | 21:43
УИО тражи од Владе да им уступи простор за кориштење

Након пропалог покушаја да се од контроверзног бањалучког бизнисмена Миле Радишића купи зграда за 100 милиона марака, УИО је дошла у јако независну ситуацију.

Наиме, Зграда у улици Скендера Куленовића у којој је смјештена група за принудну наплату регионалног центра Бањалука, гдје је УИО годинама подстанар, ускоро се руши, па се за запослене мора тражити алтернативна локација.

У управи су увидјели како старе просторије Агенције за банкарство у центру града, а које су у згради у којој је и њихова централа, зјапе празне и закључане.

 Међутим, то им одговара само под условом ако простор добију бесплатно.

“Не можемо ићи у најам, јер би опет морали у поступак јавне набавке, а који би нам узео много времена”, каже начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу у УИО Ратко Ковачевић.

Каже да је ријеч о простору од око 1.000 квадрата којим би се “премостили” до трајног рјешења.

“Ту би се смјестили људи из групе за принудну наплату као и дио запослених из централног уреда који се сада једва мимоилазе”, рекао је Ковачевић.

Када је ријеч о трајном рјешењу проблема смјештаја, оно се за сада не назире.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је у августу прошле године обећао земљиште како би се према његовим ријечима спријечио криминал и намјера да Радишић добије 100 милиона марака, али се он више не јавља.

“УИО још увијек није добила одговор на захтјев упућен градоначелнику Бањалуке да се одржи заједнички састанак како би се разговарало о евентуалној додјели земљишта Управи у Бањалуци за градњу новог објекта гдје би било смјештено Сједиште УИО и Регионални центра Бањалука”, казао је Ковачевић.

Подсјећамо, недавно су из Градске управе казали како нису сигурни да ли могу поклонити земљиште, што показује како је Станивуковићев приједлог можда био и исхитрен.

Запослени у УИО БиХ у Бањалуци раде на неколико локација које мјесечно плаћају 43.000 марака.

(Цапитал) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дејан

13.10.2022 19:57

Ништа бесплатно! Имају свој буџет и молим лијепо! Нека плате комодитет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

13.10.2022 21:51

Како ли си само паметан Ковацевицу,ста би са оним твојим хапсењем?

Name

Зоx

13.10.2022 20:48

Џакула дрпа и само дрпа, понаша се у БЛ као уш и нико му ништа не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хогар страсни

13.10.2022 21:16

Нема пребаце простор у кафану Трац Партy ионако само тамо пију по цијели дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цувари СРПСКЕ

13.10.2022 21:44

Треба то укинути, зло и наопако. Од свих дрзавних слузби, најпокваренији 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

14.10.2022 03:48

Та смећарска екипа из принудне наплате је страначки поткована од врха до дна. СДА и СНСД су лидери по структури а отприлике су сви онако заједни зарадили по 20 год робије због малверзација које су уцинили радеци или нерадеци од 2007 године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

14.10.2022 08:08

Нема ништа џаба ако се тешко мимоилазите и гурате онда вас има вишка

Name

Пера

14.10.2022 08:17

Ови су банда невиђена!! ПАРЕ што прикупе од пореза присвајају а народ (буџет) да им обезбеди одакле да раде(краду) и да им још будемо захвални што постоје!!

ОДГОВОРИТЕ