UIO traži od Vlade da im ustupi prostor za korištenje

– Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine traži od Vlade Republike Srpske da joj besplatno na korištenje ustupi prostorije u Banjaluci kojima su boravili zaposleni Agencije za bankarstvo RS, a koji su od kraja 2020. godine u novom objektu, saznaje portal CAPITAL.

Bosna i Hercegovina 13.10.2022 | 21:43
UIO traži od Vlade da im ustupi prostor za korištenje

Nakon propalog pokušaja da se od kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića kupi zgrada za 100 miliona maraka, UIO je došla u jako nezavisnu situaciju.

Naime, Zgrada u ulici Skendera Kulenovića u kojoj je smještena grupa za prinudnu naplatu regionalnog centra Banjaluka, gdje je UIO godinama podstanar, uskoro se ruši, pa se za zaposlene mora tražiti alternativna lokacija.

U upravi su uvidjeli kako stare prostorije Agencije za bankarstvo u centru grada, a koje su u zgradi u kojoj je i njihova centrala, zjape prazne i zaključane.

 Međutim, to im odgovara samo pod uslovom ako prostor dobiju besplatno.

“Ne možemo ići u najam, jer bi opet morali u postupak javne nabavke, a koji bi nam uzeo mnogo vremena”, kaže načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO Ratko Kovačević.

Kaže da je riječ o prostoru od oko 1.000 kvadrata kojim bi se “premostili” do trajnog rješenja.

“Tu bi se smjestili ljudi iz grupe za prinudnu naplatu kao i dio zaposlenih iz centralnog ureda koji se sada jedva mimoilaze”, rekao je Kovačević.

Kada je riječ o trajnom rješenju problema smještaja, ono se za sada ne nazire.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je u avgustu prošle godine obećao zemljište kako bi se prema njegovim riječima spriječio kriminal i namjera da Radišić dobije 100 miliona maraka, ali se on više ne javlja.

“UIO još uvijek nije dobila odgovor na zahtjev upućen gradonačelniku Banjaluke da se održi zajednički sastanak kako bi se razgovaralo o eventualnoj dodjeli zemljišta Upravi u Banjaluci za gradnju novog objekta gdje bi bilo smješteno Sjedište UIO i Regionalni centra Banjaluka”, kazao je Kovačević.

Podsjećamo, nedavno su iz Gradske uprave kazali kako nisu sigurni da li mogu pokloniti zemljište, što pokazuje kako je Stanivukovićev prijedlog možda bio i ishitren.

Zaposleni u UIO BiH u Banjaluci rade na nekoliko lokacija koje mjesečno plaćaju 43.000 maraka.

(Capital) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dejan

13.10.2022 19:57

Ništa besplatno! Imaju svoj budžet i molim lijepo! Neka plate komoditet!

ODGOVORITE
Name

Kako

13.10.2022 21:51

Kako li si samo pametan Kovacevicu,sta bi sa onim tvojim hapsenjem?

Name

Zox

13.10.2022 20:48

Džakula drpa i samo drpa, ponaša se u BL kao uš i niko mu ništa ne može.

ODGOVORITE
Name

Hogar strasni

13.10.2022 21:16

Nema prebace prostor u kafanu Trac Party ionako samo tamo piju po cijeli dan.

ODGOVORITE
Name

Cuvari SRPSKE

13.10.2022 21:44

Treba to ukinuti, zlo i naopako. Od svih drzavnih sluzbi, najpokvareniji 100%

ODGOVORITE
Name

Gojko

14.10.2022 03:48

Ta smećarska ekipa iz prinudne naplate je stranački potkovana od vrha do dna. SDA i SNSD su lideri po strukturi a otprilike su svi onako zajedni zaradili po 20 god robije zbog malverzacija koje su ucinili radeci ili neradeci od 2007 godine.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

14.10.2022 08:08

Nema ništa džaba ako se teško mimoilazite i gurate onda vas ima viška

Name

Pera

14.10.2022 08:17

Ovi su banda neviđena!! PARE što prikupe od poreza prisvajaju a narod (budžet) da im obezbedi odakle da rade(kradu) i da im još budemo zahvalni što postoje!!

ODGOVORITE