Подршка наталитету: Моззарт обрадовао вишечлане породице из Требиња

Удружење породица са четворо и више дјеце Требиње већ деценију се бори за побољшање статуса ове популације. Тренутно окупљају око 140 породица, а најбројнија међу њима има деветоро дјеце.

Република Српска 11.10.2022 | 15:00
Подршка наталитету: Моззарт обрадовао вишечлане породице из Требиња

Чланови помажу једни другима када год је то потребно, а сада је помоћ овом сложном Удружењу стигла из компаније Моззарт. 

У традиционалној акцији „Хуманитарни тикет у подне“ Драган Ристић, композитор и оснивач групе КАЛ, је типовао и освојени износ усмјерио овом многобројном удружењу са југа Српске. 

-Ово је за сваку похвалу, заиста лијеп гест компаније Моззарт. Трудимо се да помогнемо породицама којима је то потребно, посебно када је здравље у питању. Новац смо усмјерили породици којој треба помоћ у лијечењу петог дјетета, да им тиме бар мало олакшамо ситуацију- каже Александар Сарић, предсједник Удружења породица са четворо и више дјеце Требиње. 

Требињско удружење дјелује у оквиру републичког Удружења породица са четворо и више дјеце. Од 140 породица, око 90 је активних са најмање једним малољетним дјететом, а остали већ имају пунољетну дјецу.

До сада су успјели да се изборе за попусте на куповину потрепштина за дјецу у неким радњама, бенефиције при плаћању вртића и за бесплатне прегледе у болници мајки троје и више дјеце из Требиња.

Локалној заједници су предлагали увођење пронаталитетног додатка на мјесечном нивоу за сваку мајку четворо и више дјеце, као и за бенефиције при набавци школског прибора, али то за сада није усвојено. 

Ово удружење нема подршку из буџета Града Требиње, па све финансирају личним средствима чланова, те понеком донацијом као што је ова из компаније Моззарт.

Тим више им је свака помоћ добродошла, али би, кажу, осим једнократних донација из приватног сектора, вишечланим породицама била значајна системска подршка.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бубњар

11.10.2022 13:08

Теско нама док нам коцкарнице дијеле садаку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.10.2022 17:16

А хоће ли подржати и запошљавање и издржавање све те деце кад порасту?

Name

ре ре

11.10.2022 18:27

То ће мало теже подржати, и тиме сами себе демантују и сами упадају у контроверзе.

Name

ЛаwАндОрдер

11.10.2022 16:17

Неће помоћи наталитет кад одлазе чим порасту. Треба правити праведније друштво, са мање корупције и једнаким шансама за све.

ОДГОВОРИТЕ