Podrška natalitetu: Mozzart obradovao višečlane porodice iz Trebinja

Udruženje porodica sa četvoro i više djece Trebinje već deceniju se bori za poboljšanje statusa ove populacije. Trenutno okupljaju oko 140 porodica, a najbrojnija među njima ima devetoro djece.

Republika Srpska 11.10.2022 | 15:00
Podrška natalitetu: Mozzart obradovao višečlane porodice iz Trebinja

Članovi pomažu jedni drugima kada god je to potrebno, a sada je pomoć ovom složnom Udruženju stigla iz kompanije Mozzart. 

U tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“ Dragan Ristić, kompozitor i osnivač grupe KAL, je tipovao i osvojeni iznos usmjerio ovom mnogobrojnom udruženju sa juga Srpske. 

-Ovo je za svaku pohvalu, zaista lijep gest kompanije Mozzart. Trudimo se da pomognemo porodicama kojima je to potrebno, posebno kada je zdravlje u pitanju. Novac smo usmjerili porodici kojoj treba pomoć u liječenju petog djeteta, da im time bar malo olakšamo situaciju- kaže Aleksandar Sarić, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece Trebinje. 

Trebinjsko udruženje djeluje u okviru republičkog Udruženja porodica sa četvoro i više djece. Od 140 porodica, oko 90 je aktivnih sa najmanje jednim maloljetnim djetetom, a ostali već imaju punoljetnu djecu.

Do sada su uspjeli da se izbore za popuste na kupovinu potrepština za djecu u nekim radnjama, beneficije pri plaćanju vrtića i za besplatne preglede u bolnici majki troje i više djece iz Trebinja.

Lokalnoj zajednici su predlagali uvođenje pronatalitetnog dodatka na mjesečnom nivou za svaku majku četvoro i više djece, kao i za beneficije pri nabavci školskog pribora, ali to za sada nije usvojeno. 

Ovo udruženje nema podršku iz budžeta Grada Trebinje, pa sve finansiraju ličnim sredstvima članova, te ponekom donacijom kao što je ova iz kompanije Mozzart.

Tim više im je svaka pomoć dobrodošla, ali bi, kažu, osim jednokratnih donacija iz privatnog sektora, višečlanim porodicama bila značajna sistemska podrška.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Bubnjar

11.10.2022 13:08

Tesko nama dok nam kockarnice dijele sadaku.

ODGOVORITE
Name

re

11.10.2022 17:16

A hoće li podržati i zapošljavanje i izdržavanje sve te dece kad porastu?

Name

re re

11.10.2022 18:27

To će malo teže podržati, i time sami sebe demantuju i sami upadaju u kontroverze.

Name

LawAndOrder

11.10.2022 16:17

Neće pomoći natalitet kad odlaze čim porastu. Treba praviti pravednije društvo, sa manje korupcije i jednakim šansama za sve.

ODGOVORITE