Требиње: Мушкарац преживио ујед три стршљена

Требињац Божо Буквић (75) остаће засигурно у аналима овога града упамћен као медицински феномен којег су ујела три стршљена и након свега је остао жив, како тврди, само захваљујући служби хитне медицинске помоћи.

Република Српска 11.10.2022 | 11:06
Требиње: Мушкарац преживио ујед три стршљена

Немамо ријечи којим бисмо описали брзину реаговања и пожртвованост др Милијане Зубац и њене екипе Сњежане Кривоглав, Бора Настића и Слободана Бајчетића, који су муњевито одреаговали и спасили ми супруга,  каже Буквичева супруга.

Све се догађало у селу Тули удаљеном 10 километара од Требиња када су Божа, који је иначе алергичан и на уједе пчела и оса, ујела чак три стршљена, што је отров који тешко савлада и млад организам, али је за 10 минута вожње његове супруге до Болнице Требиње било довољно да га одржи у животу, а медицинска екипа га потпуно врати у живот.

– Нисам неки искусан возач, па ни сама не знам како сам супруга након уједа сјела у ауто и повезла до града, а када се на пола пута више није одазивао, била сам се баш уплашила и позвала Хитну помоћ, али, у брзини смо се мимоишли, па сам ја, онако успаничена, иако смо већ били на улазу у град, позвала неког младића на бензинској пумпи, чини ми се да се презива Лончар, и он ми је супруга превезао до болнице, гдје нас је чекала медицинска екипа, будући да смо били у контакту и спасила ми мужа –  каже госпођа Буквић.

Све се, додаје, дешавало као на филмовима и до данас је мислила да је то само филмска трака, али се захваљујући требињским здравственим радницима увјерила да је муњевито дјеловање стварност и да је само захваљујући њима њен супруг жив, преносе "Независне".

– Ја им могу само упутити једно топло, људско "хвала" на пожртвованости, али и на људскости са којом су примили и спасили мога мужа. Ова екипа је, осим способности у својој струци, доказала и то да су Требињци заиста добри и честити људи – каже на крају она.

(Независне  Фото: Пиxабаy/цлауде05аллева)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Расо

11.10.2022 09:10

Ја са презивео девет уједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАДСКИ ПАРК

11.10.2022 14:26

КОД МЕНЕ СУ УЈЕДИ 4 СТРСЉЕНА ПРОСЛИ САМО СА ЈАЦИМ АЛЕРГИЈСКИМ КАСЉЕМ,БЕЗ ПОСЈЕТЕ ЉЕКАРУ.НЕ МАМ АЛЕРГИЈУ НА УБОД ИНСЕКТА.

Name

Ре

11.10.2022 15:09

А цовјеце па мог оца су изуједали не знам колико и ниста му не би. Поцесао се два пута није. Ја бих умро на мјесту. Тврдокозац.

Name

Јелена, Бањалука

11.10.2022 12:21

Мој отац просле године презивио 13 убода стрсљена и то без хитне медицинске помоћи. Инаце, није алергичан на апитоксин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жика

11.10.2022 13:47

Не брукајте се левати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.10.2022 14:58

И мене је уболо 13 пцела кад смо циједили јабуке за сок,чак ми нису шаке ни отекле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

11.10.2022 15:02

Мора да се шалите, док сам био Дијете, чачкао сам гнијездо стршљена, док ме нису изуједали, имао сам 5-6 уједа ! После пар сати, Покојна Мајка ме одвела Доктору, добио сам неку инекцију, Доктор је рекао да ме води кући, пошто до тада нисам умро, неће ми ништа бити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шејтан

11.10.2022 15:12

Мене је ујело одједном 7 ..И преживио..И тражио сам преко интернета каквог краља да му да кћерку јер сам одједном преживио 7 ..Иначе сам кројач..Кројим људима судбине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

11.10.2022 20:27

Не ругајте се људи ко је алергицан довољно је један да угризе па да се кобно заврси,мог родјака је ујела пцела па замало није главом платио

ОДГОВОРИТЕ