Сачувати народ и у малим општинама и не запоставити их

- Оно што је наша визија Републике Српске је нужно потребна децентрализција, посебно због општина које су дуго запостављене од стране власти, да би се ресурси који долазе из општина њима и враћали. Живот у Републици Српској се не може одвијати само у Бањалуци и другим већим центрима, морамо сачувати становништво и у малим општинама – рекла је кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић данас у Чајничу. 

Република Српска 19.09.2022 | 20:25
Сачувати народ и у малим општинама и не запоставити их

Тривићева каже да су побједа над корупцијом и политичка стабилност, као и одлучност нове Владе Републике Српске, предуслов да се отворе врата инвеститорима и у мањим општинама. 

- Сигурно имају компаративне предности у многим областима, али ако је Република Српска на црној мапи инвеститора, самим тим су и њене општине заобиђене, јер инвеститори иду тамо гдје је сигурно. Не воле несигурност, политички амбијент сталне приправности и то ћемо да зауставимо – поручила је Тривићева. 

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић каже да је јасно и да људи у Чајничу очекују политичку озбиљност и одговорност, коју садашњи режим нема. 

- Једна инвестиција може у Чајничу направити чудо. Зато је важно да донесемо промјене, јер након толико година лажи и превара режима људи хоће да Јелена Тривић буде искрени, истински, народни предсједник Републике Српске, да се формира народна Влада Републике Српске која ће рјешавати бројне економске и социјалне проблеме – рекао је Бореновић. 

Он је додао да је и грађанима Чајнича битно да цијена горива буде нижа и да се укину акцизе, да се снизи стопа ПДВ-а, а што је зауставила владајућа екипа у заједничким институцијама БиХ. 

Вељко Андрић, кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске, поручио је да промјене долазе, те да Република Српска од 3. октобра, побједом Јеленом Тривић, иде у економски опоравак који је јасно зацртан ПДП-овим Програмом обнове Републике Српске. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Казаница снсд

19.09.2022 18:49

Шта је са рафинеријом нафте у Броду? Хоће ли икад више радити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.09.2022 08:56

Рафинерија нафте у Броду се најдуже задржала са радом од многих рафинерија нафте у ближем и даљем окружењу. Примјера ради након прве украјинске кризе од 2013./2014.годину, само сљедеће 2015.године у Европи је затворено 22 рафинерије нафте, затворена је у Србији Новосадска, у Хрватској у Сиску, у Италији је затворено 6 рафинерија, у Њемачкој је затворена рафинерија која је годишње прерађивала 13 милиона тона сирове нафте а наша бродска рафинерија је до затварања годишње прерађивала око 1 милион тона, и још неколико у другим земљама! Према томе није бродска рафинерија никакав изолован случај у односу на друге рафинерије у окружењу већ дијели исту судбину на тржишту као и други. А да ли ће почети радити поново то једино могу да знају руси и зависи од њихове државне политике, док модричка рафинерија ради и послује неометано.

Name

Ре

20.09.2022 11:53

Милане не се*и. Колико милиона су остали дузни?

Name

+

19.09.2022 19:22

САМО ДА НАРОД ОСТАНЕ У ЗАВИЧАЈУ. ПОБОЉШАТИ УСЛОВЕ ЖИВОТА. ВИЈЕРУЈЕМО. МИРКУ, ЈЕЛЕНИ, ВУКАНУ И СА ЊИХОВИХ ЛИСТА, СВИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мале опстине

20.09.2022 07:01

Цувају ледја БЛ