Електропривреду ћемо поставити на здраве ноге

„Енергетски сектор, Електропривреду и зависна предузећа ћемо поставити на здраве ноге, јер то је потребно Републици Српској“, изјавио је Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

Република Српска 16.09.2022 | 23:24
Електропривреду ћемо поставити на здраве ноге

Херцеговина има најзначајније енергетске ресурсе у Српској, од ње има користи само партијска олигархија, а Херцеговци се расељавају, рекао је Шаровић.

„Мислим да је дошао крај оваквом начину управљања у електро-енергетском сектору, и нова структура власти мора драматично да промијени пословање у Електропривреди. Неће корист извлачити само једна партија, њихова страначка војска и њихови тајкуни, већ корист мора имати читава Херцеговина и сви грађани на једнак начин“ додао је Шаровић. 

Уставна обавеза Предсједника Републике јесте да оличава јединство грађана, а Билећа је примјер да то немамо, јер је то општина у коју функционери Српске заобилазе јер локалну власт има друга политичка опција, изјавила је Јелена Тривић, кандидат за Предсједника Републике Српске. 

„Морамо ослободити Републику Српску као што је на локалним изборима начелник Вујовић ослободио Билећу једне корумпиране олигархије. Оно што је у цијелој Херцеговини велики проблем који упада у очи сваки пут када дођем, јесте да су путеви у катастрофалном стању. Енергетски сектор је полигон за извлачење новца у приватне џепове, а морао би да буде развојни потенцијал“ рекла је Тривићева. 

Билећи треба одговорна влада која ће да обрати пажњу на њу, а Херцеговини треба влада која ће је гледати као и све друге дијелове Републике Српске, рекао је Вукота Говедарица, носилац листе СДС за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици 9. 

„Са побједом Јелене Тривић ми ћемо имати једну респектабилну владу која ће уважити све оно што није уважено у протеклом периоду. Заједно са новом владом можемо и у Билећи можемо направити озбиљан програм како и на који начин да изађемо из свих проблема које је претходна власт оставила. Ја сам увјерен у побједу Јелене Тривић и Мирка Шаровића, који је показао да у Сарајеву зна да прави резултате за Републику Српску у Сарајеву“, поручио је Говедарица.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Зељни напретка

16.09.2022 21:35

Тако је људи. Кренимо редом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само

17.09.2022 05:39

Отјерати мафијаску елиту са власт ми то хоцемо,мито моземо.ако сад народ не додје себи никад неце...

Name

Злоооо

17.09.2022 05:41

Херцеговци ,,,вријеме ван је да Луку Петровица великог пљацкаса и његовог сефа Додика отјерате у затвор и ријесите се дзелата за сва времена..

Name

ВИШЕГРАД ХЕ 6 директора???

17.09.2022 05:36

У хидроелектрани Вишеград 6 извршних директора, и док се власт намири биће их и 10. Брука шта раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.09.2022 05:39

Сигурмо да има ствари које пуно, пуно треба промијенити у јавним предузећима али када сте поменули Електропривреду требали сте поменути да је у току реализација једног од озбиљниних пројелата а то је изградња хидроелектране Дабар, јер задња хидроелектрана није изграђена од 70-тих година прошлог вијека на овим просторима, а изградња ХЕ Дабар ће допринијети енергетској стабилности и независности Републике Српске. Наравно ви ћете то оспоравати али је чињеница да се гради и да је то од националног интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2022 09:08

Висе се гради лукина хацијенда од насег новца.

Name

само казем

17.09.2022 16:26

За поцетак, ускладити плате и пензије са Федерацијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амер

17.09.2022 19:45

Ста то тацно знаци, те здраве ноге мислим?

ОДГОВОРИТЕ