Обезбиједићемо аграрни фонд од 180 милиона КМ

„Велика је штета што у Рудом није до краја реализован пројекат ХЕ Мрсово и то ће бити приоритет нове власти која ће повести Републику Српску након октобарских избора“, рекао је Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. 

Република Српска 15.09.2022 | 21:51
Обезбиједићемо аграрни фонд од 180 милиона КМ

„То ће за нас бити један од приоритета, јер такав објекат може значити препород овог мјеста. Мислим да постоје озбиљне шансе да се реализација настави са новим инвеститором. Затим, оно што треба поменути да се добром могу надати пољопривредници, јер ћемо формирати аграрни буџет од 180 милиона, што је довољно за озбиљне подстицаје. Такође, у фокусу интересовања биће борци, којима ћемо обезбиједити мјесечни приход од пет марака за сваки мјесец проведен у рату“ изјавио је Шаровић на предизборном скупу СДС у Рудом. 

Рудо је постало град стараца, што не смије бити, а након избора када добијемо новог предсједника Републике Српске видјећемо колико има криминалаца, рекао је носилац листе СДС за Народну скупштину Републике Српске Вукота Говедарица. Додао је да је потребно да Српска након избора добије одговорне људе који раде у интересу народа, а не у интересу сопственог џепа. 

„Ја сам увјерен да су потребни реформски закони, а један од првих закона који ће бити усвојен биће закон о испитивању поријекла имовине. Наши грађани морају да буду слободни и једино на тај начин можемо направити демократско друштво. Ја вјерујем у демократско друштво и тековине демократског друштва које су у последњих седамнаест година у потпуности поништене. Вријеме је да један човјек који управља Српском 20 година оде са власти, и увјерен сам да госпођа Тривић може да донесе ту побједу. Побједа Мирка Шаровића је веома значајна јер је то човјек који је показао да у протеклом периоду, док је био министар у Савјету министара БиХ, може доста да учини за Републику Српску“ изјавио је Говедарица.  

Александра Пандуревић, кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице 3, поручила је да се СДС залаже за равномјеран развој Републике Српске.  

“Примјер Рудог говори да је потребно да имамо фонд за равномјеран развој Републике Српске, посебно источног дијела и руралних подручја. Ми у СДС сматрамо да треба оживјети неразвијене општине, како би људи остајали да живе овде, јер не смијемо дозволити да се Република Српска сведе на пар већих градских средина, док је остатак земље празан и пуст.“ рекла је Пандуревићева.   

(БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

180

15.09.2022 20:02

Па ето од некуд познато да је неко говорио о нецему ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АНЗИО

15.09.2022 20:18

Велика је штета што у Рудом није до краја реализован пројекат ХЕ Мрсово и то ће бити приоритет нове власти која ће повести Републику Српску након октобарских избора ... Велика је стета ... Па ви о том унапријед ... у Рудом није до краја реализован пројекат ХЕ ... Па да ли је то опозицији олаксана или отезана околност и да ли је то једина ствар на свијету ... е бити приоритет нове власти која ће повести ... октобарских избора ... Па амано од ријеци приоритет, повести и октобарски избори ово задње највазније ... СДС цека изборе па да постави прироитете и поведе ... А и избори јасни СНСД има иза себе и бољи па је врх, а СДС није беспослен као опозиција ... И сада СДС поново измисља избор ... Није избор вец резим, бивало таквих ... Као резим СДС мозе бити признат ... И опет .. Краљ и отадзбина, онда некако се и стопи с тим краљем, али мора се то подвуци, а не уности варну да је избор ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

16.09.2022 06:16

Ја стварно не знам шта си хтио написати. Два пута читам и џаба.

Name

Ре анзио

16.09.2022 10:09

Да ми пушку ставиш на чело, ја не знам шта си ти хтјео рећи

Name

А

15.09.2022 20:25

Рудо је постало град стараца, што не смије бити, а након избора када добијемо новог предсједника Републике Српске видјећемо колико има криминалаца, рекао је носилац листе СДС за Народну скупштину Републике Српске Вукота Говедарица. Додао је да је потребно да Српска након избора добије одговорне људе који раде у интересу народа, а не у интересу сопственог џепа. То 180 милиона како си навео, мада ... Не ресава ... Није то то ... Али ето то је васа кампања ... Никад се не редефинисе ЦНС, а да не оцекујес страдање ... То ти је као ГМО ... Ипак, радити се мора и ако има сути и ради, расподијели, а не акцентуј то ... Тим акцентовањем се врси стимулација дозивљаја циталаца и из тог краја ... А ту онда имас неконтролу или апатије или бијеса или емпатије ... На крају трла баба лан ... Наравно Саровиц би однио по ста је досао, али ипак, је примјер слицнима како не ваља ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јебешко Честић

16.09.2022 05:39

Шта ли си ти хтио рећи кроз ове коментаре....,јер видим да су све твоји.

Name

15.09.2022 20:33

Ја сам увјерен да су потребни реформски закони, а један од првих закона који ће бити усвојен биће закон о испитивању поријекла имовине. Наши грађани морају да буду слободни и једино на тај начин можемо направити демократско друштво ... Дефинитивно, Српска колико становника има, вецина дијела имања није ни Додиково ни Саровицево ... Није један политицар у РС нема ни 25% територије Републике Српске као приватно власниство ... Према томе Саровиц није пребројао колико новаца има у свијету, те колико ријеци је изговорено/написано у овом порталу или другом ... Мозе наставити бројати ... Па Тито је имао законе о одузимању имовине ... Па ипак није било бас славно ... Пх, понекад владар типа васе политике слободом неког другог сматра да треба да вам клеци и тако је слободан .. Цини се да ви водите такву политику ... Сто се тице демократског друства ... У САД и НАТОу како ствари стоје демократско друство је искљуциво рат против оних који нису САД ... А ста цемо ми ... Демократија је релативна ствари и у Српској је на задовољавајуцем нивоу, за разлику од Сарајева ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АСЅ

15.09.2022 20:46

„Ја сам увјерен да су потребни реформски закони, а један од првих закона који ће бити усвојен биће закон о испитивању поријекла имовине. Наши грађани морају да буду слободни и једино на тај начин можемо направити демократско друштво. Ја вјерујем у демократско друштво и тековине демократског друштва које су у последњих седамнаест година у потпуности поништене. Вријеме је да један човјек који управља Српском 20 година оде са власти, и увјерен сам да госпођа Тривић може да донесе ту побједу. Побједа Мирка Шаровића је веома значајна јер је то човјек који је показао да у протеклом периоду, док је био министар у Савјету министара БиХ, може доста да учини за Републику Српску“ изјавио је Говедарица. Није то то ... Понекад је уредно да је доживотни ... Али што се СДСа тиче то је харање ... Није демократично ... Демократија би била када би Шаровићу не би сметао Додик, а исправљао његове грешке и превазилазио га ... Отимачина, а свакако кроз вријеме прође и Шаровић, неће бит заувијек, а чињенциа је да постоје појаве по којима се слаже са Додиком ... Неће искључивати стурују многом ... И струје ће бити и после ... БАНДЕРА ШАРОВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

16.09.2022 13:55

Људи, докад шупље приче, знају људи.

ОДГОВОРИТЕ