Obezbijedićemo agrarni fond od 180 miliona КM

„Velika je šteta što u Rudom nije do kraja realizovan projekat HE Mrsovo i to će biti prioritet nove vlasti koja će povesti Republiku Srpsku nakon oktobarskih izbora“, rekao je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Republika Srpska 15.09.2022 | 21:51
Obezbijedićemo agrarni fond od 180 miliona КM

„To će za nas biti jedan od prioriteta, jer takav objekat može značiti preporod ovog mjesta. Mislim da postoje ozbiljne šanse da se realizacija nastavi sa novim investitorom. Zatim, ono što treba pomenuti da se dobrom mogu nadati poljoprivrednici, jer ćemo formirati agrarni budžet od 180 miliona, što je dovoljno za ozbiljne podsticaje. Takođe, u fokusu interesovanja biće borci, kojima ćemo obezbijediti mjesečni prihod od pet maraka za svaki mjesec proveden u ratu“ izjavio je Šarović na predizbornom skupu SDS u Rudom. 

Rudo je postalo grad staraca, što ne smije biti, a nakon izbora kada dobijemo novog predsjednika Republike Srpske vidjećemo koliko ima kriminalaca, rekao je nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Vukota Govedarica. Dodao je da je potrebno da Srpska nakon izbora dobije odgovorne ljude koji rade u interesu naroda, a ne u interesu sopstvenog džepa. 

„Ja sam uvjeren da su potrebni reformski zakoni, a jedan od prvih zakona koji će biti usvojen biće zakon o ispitivanju porijekla imovine. Naši građani moraju da budu slobodni i jedino na taj način možemo napraviti demokratsko društvo. Ja vjerujem u demokratsko društvo i tekovine demokratskog društva koje su u poslednjih sedamnaest godina u potpunosti poništene. Vrijeme je da jedan čovjek koji upravlja Srpskom 20 godina ode sa vlasti, i uvjeren sam da gospođa Trivić može da donese tu pobjedu. Pobjeda Mirka Šarovića je veoma značajna jer je to čovjek koji je pokazao da u proteklom periodu, dok je bio ministar u Savjetu ministara BiH, može dosta da učini za Republiku Srpsku“ izjavio je Govedarica.  

Aleksandra Pandurević, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice 3, poručila je da se SDS zalaže za ravnomjeran razvoj Republike Srpske.  

“Primjer Rudog govori da je potrebno da imamo fond za ravnomjeran razvoj Republike Srpske, posebno istočnog dijela i ruralnih područja. Mi u SDS smatramo da treba oživjeti nerazvijene opštine, kako bi ljudi ostajali da žive ovde, jer ne smijemo dozvoliti da se Republika Srpska svede na par većih gradskih sredina, dok je ostatak zemlje prazan i pust.“ rekla je Pandurevićeva.   

(BN) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

180

15.09.2022 20:02

Pa eto od nekud poznato da je neko govorio o necemu ...

ODGOVORITE
Name

ANZIO

15.09.2022 20:18

Velika je šteta što u Rudom nije do kraja realizovan projekat HE Mrsovo i to će biti prioritet nove vlasti koja će povesti Republiku Srpsku nakon oktobarskih izbora ... Velika je steta ... Pa vi o tom unaprijed ... u Rudom nije do kraja realizovan projekat HE ... Pa da li je to opoziciji olaksana ili otezana okolnost i da li je to jedina stvar na svijetu ... e biti prioritet nove vlasti koja će povesti ... oktobarskih izbora ... Pa amano od rijeci prioritet, povesti i oktobarski izbori ovo zadnje najvaznije ... SDS ceka izbore pa da postavi priroitete i povede ... A i izbori jasni SNSD ima iza sebe i bolji pa je vrh, a SDS nije besposlen kao opozicija ... I sada SDS ponovo izmislja izbor ... Nije izbor vec rezim, bivalo takvih ... Kao rezim SDS moze biti priznat ... I opet .. Kralj i otadzbina, onda nekako se i stopi s tim kraljem, ali mora se to podvuci, a ne unosti varnu da je izbor ...

ODGOVORITE
Name

Realista

16.09.2022 06:16

Ja stvarno ne znam šta si htio napisati. Dva puta čitam i džaba.

Name

Re anzio

16.09.2022 10:09

Da mi pušku staviš na čelo, ja ne znam šta si ti htjeo reći

Name

A

15.09.2022 20:25

Rudo je postalo grad staraca, što ne smije biti, a nakon izbora kada dobijemo novog predsjednika Republike Srpske vidjećemo koliko ima kriminalaca, rekao je nosilac liste SDS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Vukota Govedarica. Dodao je da je potrebno da Srpska nakon izbora dobije odgovorne ljude koji rade u interesu naroda, a ne u interesu sopstvenog džepa. To 180 miliona kako si naveo, mada ... Ne resava ... Nije to to ... Ali eto to je vasa kampanja ... Nikad se ne redefinise CNS, a da ne ocekujes stradanje ... To ti je kao GMO ... Ipak, raditi se mora i ako ima suti i radi, raspodijeli, a ne akcentuj to ... Tim akcentovanjem se vrsi stimulacija dozivljaja citalaca i iz tog kraja ... A tu onda imas nekontrolu ili apatije ili bijesa ili empatije ... Na kraju trla baba lan ... Naravno Sarovic bi odnio po sta je dosao, ali ipak, je primjer slicnima kako ne valja ...

ODGOVORITE
Name

Jebeško Čestić

16.09.2022 05:39

Šta li si ti htio reći kroz ove komentare....,jer vidim da su sve tvoji.

Name

XO

15.09.2022 20:33

Ja sam uvjeren da su potrebni reformski zakoni, a jedan od prvih zakona koji će biti usvojen biće zakon o ispitivanju porijekla imovine. Naši građani moraju da budu slobodni i jedino na taj način možemo napraviti demokratsko društvo ... Definitivno, Srpska koliko stanovnika ima, vecina dijela imanja nije ni Dodikovo ni Sarovicevo ... Nije jedan politicar u RS nema ni 25% teritorije Republike Srpske kao privatno vlasnistvo ... Prema tome Sarovic nije prebrojao koliko novaca ima u svijetu, te koliko rijeci je izgovoreno/napisano u ovom portalu ili drugom ... Moze nastaviti brojati ... Pa Tito je imao zakone o oduzimanju imovine ... Pa ipak nije bilo bas slavno ... Ph, ponekad vladar tipa vase politike slobodom nekog drugog smatra da treba da vam kleci i tako je slobodan .. Cini se da vi vodite takvu politiku ... Sto se tice demokratskog drustva ... U SAD i NATOu kako stvari stoje demokratsko drustvo je iskljucivo rat protiv onih koji nisu SAD ... A sta cemo mi ... Demokratija je relativna stvari i u Srpskoj je na zadovoljavajucem nivou, za razliku od Sarajeva ...

ODGOVORITE
Name

АСЅ

15.09.2022 20:46

„Ja sam uvjeren da su potrebni reformski zakoni, a jedan od prvih zakona koji će biti usvojen biće zakon o ispitivanju porijekla imovine. Naši građani moraju da budu slobodni i jedino na taj način možemo napraviti demokratsko društvo. Ja vjerujem u demokratsko društvo i tekovine demokratskog društva koje su u poslednjih sedamnaest godina u potpunosti poništene. Vrijeme je da jedan čovjek koji upravlja Srpskom 20 godina ode sa vlasti, i uvjeren sam da gospođa Trivić može da donese tu pobjedu. Pobjeda Mirka Šarovića je veoma značajna jer je to čovjek koji je pokazao da u proteklom periodu, dok je bio ministar u Savjetu ministara BiH, može dosta da učini za Republiku Srpsku“ izjavio je Govedarica. Није то то ... Понекад је уредно да је доживотни ... Али што се СДСа тиче то је харање ... Није демократично ... Демократија би била када би Шаровићу не би сметао Додик, а исправљао његове грешке и превазилазио га ... Отимачина, а свакако кроз вријеме прође и Шаровић, неће бит заувијек, а чињенциа је да постоје појаве по којима се слаже са Додиком ... Неће искључивати стурују многом ... И струје ће бити и после ... БАНДЕРА ШАРОВ

ODGOVORITE
Name

Ма

16.09.2022 13:55

Људи, докад шупље приче, знају људи.

ODGOVORITE