Народ даје велику подршку Шаровићу и Јелени Тривић

- Грађанима Вишеграда је Шаровић поручио да енергетски сектор, који је стуб развоја општине, у будућности неће бити у функцији само једне политичке партије и њихове страначке војске...Јелена Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске, казала да јој је част што има огромну подршку народа у Српској, али и велика обавеза према цијелој Републици Српској. Тривићева је рекла да она и Шаровић заједно са народом иду у побједу.   

Република Српска 13.09.2022 | 21:04
Народ даје велику подршку Шаровићу и Јелени Тривић

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић, изјавио је вечерас на предизборној трибини у Вишеграду да су грађани ове општине недавно имали изјашњавање на којима је побиједила опозиција, те да очекује да ће исто тако побиједити и другог октобра.

Грађанима Вишеграда је поручио да енергетски сектор, који је стуб развоја општине, у будућности неће бити у функцији само једне политичке партије и њихове страначке војске.

„То неће важити само за Вишеград, већ у цијелој Републици Српској. Они који су злоупотребљавали ресурсе одговараће за оно што су чинили, а добра Републике Српске биће доступни свима, без обзира којој политичкој опцији припадају. То је праведно, то је исправно, за то се боримо и тиме градимо бољу Републику Српску“ рекао је Шаровић.

Јелена Тривић, кандидат за Предсједника Републике Српске, поручила је да су пријеко потребни мир и стабилност, а не учествовање у политичким представама које не доносе ништа квалитету живота грађана.

„Наша кључна обећања су то да ће нова Влада побиједити корупцију, а то значи да ће бити више новца у буџету за инвестиције, више за здравство, више новца за борце којима се морамо одужити за то што су се изборили за Републику Српску, нашу највећу побједу. На истоку Републике Српске ћемо се посветити повезивању брзом саобраћајницом од Бијељине до Требиња, јер је добра саобраћајна инфраструктура основ за развој привреде“ изјавила је Тривићева.

- Слобода је предуслов за једно напредно и успјешно друштво, а Вишеград је примјер мјеста које треба ослободити, рекао је Вукота Говедарица, носилац листе СДС за Народну скупштину у изборној јединици 8. Он је појаснио да су грађани на референдуму опозвали начелника у јуну, али да та одлука још није спроведена.

„У први данима Владе Републике Српске која ће ослободити институције које су у потпуности заробљене, биће ослобођен Вишеград јер ћемо истрајати на вољи грађана који су опозвали начелника Ђуревића. Та нова Влада ће знати како да стручно управља Српском и да крене у њену обнову, а то је и пут обнове Вишеграда“ рекао је Говедарица.

Више подршке неразвијеним општина 

Програм Српске демократске странке је конципирао приједлоге који су усмјерени на неразвијене и изразито неразвијене општине, рекао је вечерас у Рогатици Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ.

„Ми сматрамо да оне требају да добију више пара из буџета, како би могле да задовоље своје потребе. Када будемо у прилици да реализујемо тај програм, сигурно ће бити боље општинама попут Рогатице и сви оним које спадају у ове категорије“ изјавио је Шаровић. 

Све оне општине које се налазе у сливу Дрине требају имати веће бенефите од енергетског сектора него што су то имале до сада, као и да свој развој граде на повезивању са Србијом, поручио је Шаровић.  

„Рогатици је од инфраструктурних пројеката потребна изградња обилазнице и то ће добити. Такође, овај град је у пројекту изградње аутопута Источно Сарајево – Београд, тако да ће сигурно имати значајне бенефите од нове структуре власти која ће се формирати након ових избра“.  

Јелена Тривић, кандидат за предсједника Републике Српске казала да јој је част што има огромну подршку народа у Српској, али и велика обавеза према цијелој Републици Српској. Тривићева је рекла да она и Шаровић заједно са народом иду у побједу.   

(БН)

(БН) 

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Вишеград

13.09.2022 19:33

Багра запошљава по треће и четврто из куће на електрану,а незапошљава никога гдје не ради нико,а ни дјецу палих бораца.Даће бог да 2.октобра пибједе Мирко и Јелена и да правда стигне и до обичних грађана,а не да нам правду дјеле један полушвабо,широкобријежанин и цијепач карата у биоскопу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби РС

13.09.2022 20:01

Учланис се у снсд И Додику посаљес списак тих сто казес запосленим 3 И 4 итд из једне куце а извадис списак са бироа знаци да имас све доказе И био сав проблем рјесен помогао би тим сто цекају посао И нико неради из куце а тај који је крсио правила И узимао паре за радно мјесто би био избачен

Name

Ухх

13.09.2022 20:09

Готови су! Народ се висе не боји лопова и криминалаца.

Name

Дана

13.09.2022 20:39

Зато дошлама правду дијели председник скупштине. Дошле од таквих сте побегли зато памет у главу.

Name

глас америке

13.09.2022 21:17

И Милорад Додик, члан Предсједништва Босне и Херцеговине добијали су тајне новчане износе од Руске Федерације у оквиру напора Москве да стекне утицај у иностранству, саопштио је извор из америчке администрације, који је упознат са конкретним случајем, преоси Глас Америке. Глас Америке Извор Извор из администрације, међутим, није објелоданио тачне износе издвојене за Додика и Демократски фронт. “Обавјештајна заједница је забиљежила повећање те активности 2014. године до данас. Међу примјерима који су изнесени, у Босни, прије избора 2018. године, Константин Малофејев тајно је помагао финансирање предјседничке кампање Милорада Додика. Тај примјер показује да Русија није испунила обећање да улаже у економски развој Републике Српске, већ је умјесто тога омогућавала корупцију владајуће странке и створила неједнаке услове за опозиционе странке”, навео је извор из администрације. "Дијељењем ових информација, желимо да омогућимо више од 100 влада да предузму независну акцију против ове пијретње која подрива њихову демократију. Очекујемо да нам земље, које смо обавијестили, дају своје информације о руском тајном политичком финансирању, што ће онда повећати наше разумијевање ове пријетње", закључио је амерички званичник, уз оцјену да је ријеч о глобалном феномену за који је потребан координисани одговор.

Name

Тадија за глас америке

14.09.2022 11:18

Прво се распитајте ко је Константин Малофејев па онда пишите о њему, тако да Русија нема ништа са његовим улагањима.

Name

БО

13.09.2022 19:56

Мирко је био најбољи министар. Није му зељка до цланака, не мозе ни за преводиоца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казаница снсд

13.09.2022 20:19

Даће Бог да заживи правна држава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

13.09.2022 20:23

Треба младе запошљавали али не треба да се чудите кога све запошљавају на ХЕ Ко води ову озбиљну фирму На прсте једне руке çе те избројити људе са државних факултетаОПИСМЕНИ их Миладин и Мима СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шћепан

13.09.2022 20:26

У Висеграду у ХЕ у задњем примању наравно без конкурса лоповски црвени антинародни режим примио 60 радника све конобари, учитељи, агрономи, трговци...нико електро струке. Режим цува неспособног необразованог директора и смијењрног нацелника са психопатом од 2.м који би да удје у НСРС. Овдје посла за тузиластво има много. Ако би лопови остали и даље на власти исток Српске би био мртав до краја 2023.г.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

13.09.2022 20:32

Начелник није по опозван, мени стварно досадило да вам то доказује. Вријеђања вам је као и на скупштинама врхунско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2022 21:03

Миро не се*и висе. Народ је казао да неце лопова висе. То сто ви сектаси мењате закон,мозе јос пар дана. Готови сте!!!

Name

Жељко

13.09.2022 20:46

Је ли ово комплет опозиција са све Уједињено Српском и са Народом и правдом била на трибини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОГАТИЧАНИН

13.09.2022 20:46

Тоооо, Миркоооо, дико наша!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

13.09.2022 21:05

Ова мира постсје смијешна.Па и ђуревићу је јасно да га је рик својим нечасним пиступком оставио привремено на власти,а теби миро није јасно.Твоје коментаре ћу занемарити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

13.09.2022 21:27

У Вишеграду нема слободе од 1946г.видим да слобода долази 2 октобра зато јунаци оловку у руке и гласајмо за опозицију да скинемо комитетлије и сами себе ослободимо.

Name

Ре миро

13.09.2022 21:10

Питај људе из општине,шта су доживљавали и преживљавали вријеђања и малтретирања од твог обожаваног ђуревића.Подршка свима који су вчр дједили на бини дома културе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Узас

13.09.2022 21:11

Од ове касабе је и Бог дигао руке. Ствармо ако не показете мало памети 2.окт и дате подруску овим сто су вас докрајцили нисте ни заслузили боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха срби из РС

13.09.2022 21:25

100% би било тако.Па они су из снсд добили директиву од додика да запошљавају само из снсд.А ја никад за никад у ту странку нећу крочити низашта на свијету.Савјет твој не вриједи.

ОДГОВОРИТЕ