Лаврову одобрена америчка виза за учешће у УН

Министру спољних послова Русије Сергеју Лаврову и великом броју чланова руске делегације одобрене су визе за учествовање на Генералној скупштини УН, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Свијет 13.09.2022 | 13:21
Лаврову одобрена америчка виза за учешће у УН

"Визе су данас дате Лаврову и великом броју чланова делегације", наводи се у саопштењу.

Министарство очекује издавање виза и осталим члановима делегације као и убрзано рјешавање логистичких питања, имајући на уму да "рестрикције због илегалних санкција САД блокирају логистички долазак руских представника на сједницу Генералне скупштине", наводи се у саопштењу, преноси РИА Новости.

Русија већ седмицама критикује САД због неиздавања виза члановима руске делегације ради учествовања у раду Генералне скупштине УН, чија сједница почиње данас у Њујорку.

Предсједавајући Одбора за међународна питања у Државној думи Леонид Слуцки рекао је раније да званична делегација Русије за 77. сједницу Генералне скупштине УН, коју предводи министар спољних послова, још није добила америчке визе потребне за долазак у сједиште УН у Њујорку.  

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

13.09.2022 13:19

Какве визе за дипломатске пасоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрулас

13.09.2022 15:47

Кад си под санкцијама не вазе висе дипломатски пасоси.Ста мислис колико би пута Додик путово у Америку да провјери своје банковне рацуне.

Name

мислим

13.09.2022 16:13

Тренутно не вазе дипломатски пасоси а оно бар руски.

Name

Македон

13.09.2022 15:14

Амери, увјек Амери. Сад кад је Путин у огромном проблему и они му неце дати да падне. Они су доктори наука у прокси ратовима и стварно су растурили Русе у овом. Али, као и код нас кад је Репубилика Српска била готова пасти Амери су зауставили пад. То је то. Сигуран сам да це Американци стати иза Путина. Ево потврдјено је да це прекинути обскубу орузија Украјини цим се приблизе граници Русије.

ОДГОВОРИТЕ