Lavrovu odobrena američka viza za učešće u UN

Ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu i velikom broju članova ruske delegacije odobrene su vize za učestvovanje na Generalnoj skupštini UN, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Svijet 13.09.2022 | 13:21
Lavrovu odobrena američka viza za učešće u UN

"Vize su danas date Lavrovu i velikom broju članova delegacije", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo očekuje izdavanje viza i ostalim članovima delegacije kao i ubrzano rješavanje logističkih pitanja, imajući na umu da "restrikcije zbog ilegalnih sankcija SAD blokiraju logistički dolazak ruskih predstavnika na sjednicu Generalne skupštine", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Rusija već sedmicama kritikuje SAD zbog neizdavanja viza članovima ruske delegacije radi učestvovanja u radu Generalne skupštine UN, čija sjednica počinje danas u Njujorku.

Predsjedavajući Odbora za međunarodna pitanja u Državnoj dumi Leonid Slucki rekao je ranije da zvanična delegacija Rusije za 77. sjednicu Generalne skupštine UN, koju predvodi ministar spoljnih poslova, još nije dobila američke vize potrebne za dolazak u sjedište UN u Njujorku.  

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Re

13.09.2022 13:19

Kakve vize za diplomatske pasoše.

ODGOVORITE
Name

Frulas

13.09.2022 15:47

Kad si pod sankcijama ne vaze vise diplomatski pasosi.Sta mislis koliko bi puta Dodik putovo u Ameriku da provjeri svoje bankovne racune.

Name

mislim

13.09.2022 16:13

Trenutno ne vaze diplomatski pasosi a ono bar ruski.

Name

Makedon

13.09.2022 15:14

Ameri, uvjek Ameri. Sad kad je Putin u ogromnom problemu i oni mu nece dati da padne. Oni su doktori nauka u proksi ratovima i stvarno su rasturili Ruse u ovom. Ali, kao i kod nas kad je Repubilika Srpska bila gotova pasti Ameri su zaustavili pad. To je to. Siguran sam da ce Amerikanci stati iza Putina. Evo potvrdjeno je da ce prekinuti obskubu oruzija Ukrajini cim se priblize granici Rusije.

ODGOVORITE