"Тајип није једини који треба чувати еманет БиХ"

Присјетио се и свог посљедњег сусрета с Алијом Изетбеговићем, који је том приликом од њега затражио да се брине о Босни и Херцеговини. Додао је како у том контексту “Тајип није једини који треба чувати еманет Босне и Херцеговине, то сви требамо радити заједно”.

Босна и Херцеговина 07.09.2022 | 07:50
"Тајип није једини који треба чувати еманет БиХ"

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган јуче је Сарајеву приликом посјети Управној згради Ријасета Исламске заједнице у Босни и Херцеговини у обраћању присутним послао и јасну политичку поруку.

“Не заборавите да сте имами, муфтије и да сте задужени за џемат који вас слиједи. Сви они који злоупотребљавају исламске принципе су нанијели велику штету исламу. Ми у Турској се боримо против терористичких организација од ИСИС-а до ФЕТО-а, који носе само плашт и маску ислама, а руке су им крваве. Не смијемо тим структурама зла дозволити да нам врбују и украду нашу дјецу и одузму им будућност.

Позивам вас да будете опрезни, посебно када је у питању терористичка организација ФЕТО и њени чланови. Они су извршили покушај војног удара, жељели да ме убију. Убили су два моја полицајца, а тешко ранили двије полицајке које су биле ту. Дио њих је побјегао у Грчку.

Не дозволимо да се иста игра деси и у БиХ. Од вас очекујем да не дозволите простор за дјеловање ФЕТО-а, чије структуре још увијек постоје и у БиХ. Не смијемо дозволити да нам краду дјецу из наших руку тако што злоупотребљавају вјеру“, поручио је Ердоган.

Турски лидер је казао да ће Турска и Босна и Херцеговина наставити јачати и унапређивати искрене пријатељске и братске односе.

Присјетио се и свог посљедњег сусрета с Алијом Изетбеговићем, који је том приликом од њега затражио да се брине о Босни и Херцеговини. Додао је како у том контексту “Тајип није једини који треба чувати еманет Босне и Херцеговине, то сви требамо радити заједно”.

“Они ће покушати да нас подијеле и то покушавају. Неки људи који су били с нама нас напуштају. Дио особа које су биле уз мене, које сам именовао премијерима, министрима, отишле су. Они својим одласком мени нису учинили ништа, учинили су само себи. Исто тако је било оних који су отишли од мог брата Бакира. А, зашто они одлазе?

Мислите да овдје на сцени нису нечије игре? Поштована браћо, Запад постоји да би подијелио и исцијепао муслимане. Жели их подијелити, исцијепати, а потом и прогутати. Управо ви сте и ви ћете бити највећа препрека томе. Зато им не требамо дати ту прилику”, казао је Ердоган, преноси СБ.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

+

07.09.2022 06:09

ДА ЛИ ОД ВАС ПРИЈЕТИ КАКВА ОПАСНОСТ ДРУГИМА. КАД СТЕ ТАКО УБИЈЕЂЕНИ, ДА ЗАПАД РАДИ ПРОТИВ ВАС. ТУРСКЕ.....ПА ДА ЛИ СТЕ ВИ У НАТИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свако ради

07.09.2022 07:01

Против свакога и авако има право застити себе. Е тако је у цијелом свијету и на залост, како некада тако и сада, наставља се....

Name

РЕ

07.09.2022 07:47

богами у овом говору тајп коректно збори за разлику од ових домаћих

Name

Са стране

07.09.2022 07:13

Нека се Тајип бави својом кућом, ја ћу својом и све ће бити ок. Тајип се и ђојој кући нема шта да пита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неразумијем

07.09.2022 07:24

Ову причу. Сви Сарајевски политичари пузе пред западом, клече и моле против Републике Српске. Те политика према Русији нема додирних тачака са Турском политиком а уствари босански муслимани су уствари турски народ заостао од Турског владања неколико векова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2022 08:56

А највеци пузац је Додик, а није ни из Са ни из Федерације. Оцито имас кратак спој.

Name

Погледај

07.09.2022 13:02

Колико је Турака у Србији,а Тајип вам је најчешћи,и најдражи гост...

Name

Ха Ха

07.09.2022 07:56

Како да не, као што смо сачували Југославију, тако ће бити и са БИХ , не сада, већ онда када се свако буде забавио о свом јаду, тада ће у БИХ бити ,само мало већи јад ! Иначе, познато је да на Балкану, све творевине типа БИХ, трају дуго !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2022 08:58

Ипак је на Балкану, у овим границама најстарија БиХ. Не видим разлога да БиХ и остале дрзаве на Балкану не остану у својим границама.

Name

горчин

07.09.2022 09:15

Спусти мало лопту комшија, па размисли. Мрзиш земљу твојих прадједова, и тако постајеш човјек без домовине и коријена. Кад те неко негдје у свијету упита одакле си, шта му одговориш? "Матица" преко Дрине је некад мати а некад маћеха, јеси ли сигуран да они тамо једва чекају да тебе "припоје"? Отиђи у Суботицу, Лесковац, Зрењанин, и пробај тамо живјети. Други је то менталитет друже, само у Босни си свој на своме.

Name

Ре Ре

07.09.2022 12:15

Види се да немаш појма, на Балкану је нај душе трајало Римско Царство и Отоманска Империја ! Гдје су данас ? Ви Бошњаци са митологијом прешишали чак и Србе !

Name

Ицх

07.09.2022 08:03

Тај ти аманет остави за себе а ове поведи са собом ако су ти толико драги да и Турску похараче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

07.09.2022 08:56

Тајипе имас ти своје аманете,оне Курде сто сте их истријебили и стално их притисцете,острва која сте отели од Грцке и слицне ствари.Докле це нама други кројити капу и кад це овај нас народ да се дозове памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2022 09:04

За то питај Србију а не Турску.

Name

Дјук

07.09.2022 09:57

Која два гада смрада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

07.09.2022 11:07

Само нам још Тајип фали, оканите нас се сви до једног. Какве везе има ико с нашом државом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р,Р.

08.09.2022 21:24

Нови Окупаторски вода у Сарајево досо пред изборе, Ха ха ха ,поведи сву своју брацу и потомке са собом у Турску којисте окупирали 1463 године Босну .Босна је Крсцанска земља , али окупатор нема карактера него и даље да Турцизам сири по Босни . Било бих добро да многи историју процитају и како је досао ислам у Босну и на који силедински нацин и стасе све десавало под тим окупатором , и стосе и данас дан десава са окупатором у Босни ..! Наравно времена су досла да немоземо висе скупа и вецина и Срба и Хрвата не зели скупну владавину са Муслиманима, неком то непасе, и наце се уврједен,! али досла таква времена ниједни немају повјерења измедусе, немозе се ниста против дјела и цињеница. ?

ОДГОВОРИТЕ