"Tajip nije jedini koji treba čuvati emanet BiH"

Prisjetio se i svog posljednjeg susreta s Alijom Izetbegovićem, koji je tom prilikom od njega zatražio da se brine o Bosni i Hercegovini. Dodao je kako u tom kontekstu “Tajip nije jedini koji treba čuvati emanet Bosne i Hercegovine, to svi trebamo raditi zajedno”.

Bosna i Hercegovina 07.09.2022 | 07:50
"Tajip nije jedini koji treba čuvati emanet BiH"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan juče je Sarajevu prilikom posjeti Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u obraćanju prisutnim poslao i jasnu političku poruku.

“Ne zaboravite da ste imami, muftije i da ste zaduženi za džemat koji vas slijedi. Svi oni koji zloupotrebljavaju islamske principe su nanijeli veliku štetu islamu. Mi u Turskoj se borimo protiv terorističkih organizacija od ISIS-a do FETO-a, koji nose samo plašt i masku islama, a ruke su im krvave. Ne smijemo tim strukturama zla dozvoliti da nam vrbuju i ukradu našu djecu i oduzmu im budućnost.

Pozivam vas da budete oprezni, posebno kada je u pitanju teroristička organizacija FETO i njeni članovi. Oni su izvršili pokušaj vojnog udara, željeli da me ubiju. Ubili su dva moja policajca, a teško ranili dvije policajke koje su bile tu. Dio njih je pobjegao u Grčku.

Ne dozvolimo da se ista igra desi i u BiH. Od vas očekujem da ne dozvolite prostor za djelovanje FETO-a, čije strukture još uvijek postoje i u BiH. Ne smijemo dozvoliti da nam kradu djecu iz naših ruku tako što zloupotrebljavaju vjeru“, poručio je Erdogan.

Turski lider je kazao da će Turska i Bosna i Hercegovina nastaviti jačati i unapređivati iskrene prijateljske i bratske odnose.

Prisjetio se i svog posljednjeg susreta s Alijom Izetbegovićem, koji je tom prilikom od njega zatražio da se brine o Bosni i Hercegovini. Dodao je kako u tom kontekstu “Tajip nije jedini koji treba čuvati emanet Bosne i Hercegovine, to svi trebamo raditi zajedno”.

“Oni će pokušati da nas podijele i to pokušavaju. Neki ljudi koji su bili s nama nas napuštaju. Dio osoba koje su bile uz mene, koje sam imenovao premijerima, ministrima, otišle su. Oni svojim odlaskom meni nisu učinili ništa, učinili su samo sebi. Isto tako je bilo onih koji su otišli od mog brata Bakira. A, zašto oni odlaze?

Mislite da ovdje na sceni nisu nečije igre? Poštovana braćo, Zapad postoji da bi podijelio i iscijepao muslimane. Želi ih podijeliti, iscijepati, a potom i progutati. Upravo vi ste i vi ćete biti najveća prepreka tome. Zato im ne trebamo dati tu priliku”, kazao je Erdogan, prenosi SB.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

+

07.09.2022 06:09

DA LI OD VAS PRIJETI KAKVA OPASNOST DRUGIMA. KAD STE TAKO UBIJEĐENI, DA ZAPAD RADI PROTIV VAS. TURSKE.....PA DA LI STE VI U NATI?

ODGOVORITE
Name

Svako radi

07.09.2022 07:01

Protiv svakoga i avako ima pravo zastiti sebe. E tako je u cijelom svijetu i na zalost, kako nekada tako i sada, nastavlja se....

Name

RE

07.09.2022 07:47

bogami u ovom govoru tajp korektno zbori za razliku od ovih domaćih

Name

Sa strane

07.09.2022 07:13

Neka se Tajip bavi svojom kućom, ja ću svojom i sve će biti ok. Tajip se i đojoj kući nema šta da pita.

ODGOVORITE
Name

Nerazumijem

07.09.2022 07:24

Ovu priču. Svi Sarajevski političari puze pred zapadom, kleče i mole protiv Republike Srpske. Te politika prema Rusiji nema dodirnih tačaka sa Turskom politikom a ustvari bosanski muslimani su ustvari turski narod zaostao od Turskog vladanja nekoliko vekova.

ODGOVORITE
Name

Re

07.09.2022 08:56

A najveci puzac je Dodik, a nije ni iz Sa ni iz Federacije. Ocito imas kratak spoj.

Name

Pogledaj

07.09.2022 13:02

Koliko je Turaka u Srbiji,a Tajip vam je najčešći,i najdraži gost...

Name

Ha Ha

07.09.2022 07:56

Kako da ne, kao što smo sačuvali Jugoslaviju, tako će biti i sa BIH , ne sada, već onda kada se svako bude zabavio o svom jadu, tada će u BIH biti ,samo malo veći jad ! Inače, poznato je da na Balkanu, sve tvorevine tipa BIH, traju dugo !

ODGOVORITE
Name

Re

07.09.2022 08:58

Ipak je na Balkanu, u ovim granicama najstarija BiH. Ne vidim razloga da BiH i ostale drzave na Balkanu ne ostanu u svojim granicama.

Name

gorčin

07.09.2022 09:15

Spusti malo loptu komšija, pa razmisli. Mrziš zemlju tvojih pradjedova, i tako postaješ čovjek bez domovine i korijena. Kad te neko negdje u svijetu upita odakle si, šta mu odgovoriš? "Matica" preko Drine je nekad mati a nekad maćeha, jesi li siguran da oni tamo jedva čekaju da tebe "pripoje"? Otiđi u Suboticu, Leskovac, Zrenjanin, i probaj tamo živjeti. Drugi je to mentalitet druže, samo u Bosni si svoj na svome.

Name

Re Re

07.09.2022 12:15

Vidi se da nemaš pojma, na Balkanu je naj duše trajalo Rimsko Carstvo i Otomanska Imperija ! Gdje su danas ? Vi Bošnjaci sa mitologijom prešišali čak i Srbe !

Name

Ich

07.09.2022 08:03

Taj ti amanet ostavi za sebe a ove povedi sa sobom ako su ti toliko dragi da i Tursku poharače.

ODGOVORITE
Name

Rajko

07.09.2022 08:56

Tajipe imas ti svoje amanete,one Kurde sto ste ih istrijebili i stalno ih pritiscete,ostrva koja ste oteli od Grcke i slicne stvari.Dokle ce nama drugi krojiti kapu i kad ce ovaj nas narod da se dozove pameti.

ODGOVORITE
Name

Re

07.09.2022 09:04

Za to pitaj Srbiju a ne Tursku.

Name

Djuk

07.09.2022 09:57

Koja dva gada smrada

ODGOVORITE
Name

Iskreno

07.09.2022 11:07

Samo nam još Tajip fali, okanite nas se svi do jednog. Kakve veze ima iko s našom državom

ODGOVORITE
Name

R,R.

08.09.2022 21:24

Novi Okupatorski voda u Sarajevo doso pred izbore, Ha ha ha ,povedi svu svoju bracu i potomke sa sobom u Tursku kojiste okupirali 1463 godine Bosnu .Bosna je Krscanska zemlja , ali okupator nema karaktera nego i dalje da Turcizam siri po Bosni . Bilo bih dobro da mnogi istoriju procitaju i kako je dosao islam u Bosnu i na koji siledinski nacin i stase sve desavalo pod tim okupatorom , i stose i danas dan desava sa okupatorom u Bosni ..! Naravno vremena su dosla da nemozemo vise skupa i vecina i Srba i Hrvata ne zeli skupnu vladavinu sa Muslimanima, nekom to nepase, i nace se uvrjeden,! ali dosla takva vremena nijedni nemaju povjerenja izmeduse, nemoze se nista protiv djela i cinjenica. ?

ODGOVORITE