Влада Србије ограничила цијене горива, хљеба...

- Влада Србије данас је продужила за још мјесец дана ограничење цијена горива, хљеба, млијека и шећера, те донијела више закључака који се односе на цијену електричне енергије.

Србија 30.08.2022 | 16:13
Влада Србије ограничила цијене горива, хљеба...

Влада је продужила за наредних 30 дана Уредбу о ограничењу цијена деривата нафте која се односи на евро-дизел и евро премијум БМБ 95, саопштено је из Владе Србије.

Када је ријеч о ограничењу цијена животних намирница, на сједници је усвојена измијењена уредба о обавезној производњи и промету хљеба којим је ограничена цијена хљеба од брашна тип-500 и маржа на остале врсте ове животне намирнице.

На сједници је донијета измијењена Уредба о ограничењу висине цијена основних животних намирница - пастеризованог, УХТ млијека од 2,8 одсто млијечне масти у паковању од једног литра, као и произвођачке и малопродајне цијене бијелог кристал шећера, која ће важити до 30. септембра.

Максимална малопродајна цијена овог млијека у литарском паковању не смије прелазити 119,99 динара /1,02 евра/, а досадашња цијена износила је 113,99 динара /0,97 евра/.

Максимална малопродајна цијена бијелог кристал шећера, у свим паковањима, не смије прелазити 102,99 динара /0,87 евра/ по килограму, док максимална произвођачка цијена бијелог кристал шећера у паковањима од једног, пет и 10 килограма не смије прелазити 85,11 динара /0,72 евра/ по килограму, а за сва остала паковања 93,63 динара /0,79 евра/ по килограму.

Влада је донијела више закључака који се односе на цијену електричне енергије: за резервно снабдјевање крајњих купаца који немају право на гарантовано снабдјевање од 1. септембра до 19. новембра, као и за купце електричне енергије - правна лица која су носиоци одбрамбених технологија и чланова групација од 1. септембра до 31. децембра ове године.

Донијет је и закључак који се односи на цијену електричне енергије купцима на комерцијалном тржишту, такође за период од 1. септембра до 31. децембра 2022. године.

Цијена електричне енергије за грађане остаје непромијењена. 

(Срна)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борац

30.08.2022 15:25

Ста цека нас балван? Спириц казе да има за то времена.

ОДГОВОРИТЕ