Vlada Srbije ograničila cijene goriva, hljeba...

- Vlada Srbije danas je produžila za još mjesec dana ograničenje cijena goriva, hljeba, mlijeka i šećera, te donijela više zaključaka koji se odnose na cijenu električne energije.

Srbija 30.08.2022 | 16:13
Vlada Srbije ograničila cijene goriva, hljeba...

Vlada je produžila za narednih 30 dana Uredbu o ograničenju cijena derivata nafte koja se odnosi na evro-dizel i evro premijum BMB 95, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Кada je riječ o ograničenju cijena životnih namirnica, na sjednici je usvojena izmijenjena uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hljeba kojim je ograničena cijena hljeba od brašna tip-500 i marža na ostale vrste ove životne namirnice.

Na sjednici je donijeta izmijenjena Uredba o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica - pasterizovanog, UHT mlijeka od 2,8 odsto mliječne masti u pakovanju od jednog litra, kao i proizvođačke i maloprodajne cijene bijelog kristal šećera, koja će važiti do 30. septembra.

Maksimalna maloprodajna cijena ovog mlijeka u litarskom pakovanju ne smije prelaziti 119,99 dinara /1,02 evra/, a dosadašnja cijena iznosila je 113,99 dinara /0,97 evra/.

Maksimalna maloprodajna cijena bijelog kristal šećera, u svim pakovanjima, ne smije prelaziti 102,99 dinara /0,87 evra/ po kilogramu, dok maksimalna proizvođačka cijena bijelog kristal šećera u pakovanjima od jednog, pet i 10 kilograma ne smije prelaziti 85,11 dinara /0,72 evra/ po kilogramu, a za sva ostala pakovanja 93,63 dinara /0,79 evra/ po kilogramu.

Vlada je donijela više zaključaka koji se odnose na cijenu električne energije: za rezervno snabdjevanje krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdjevanje od 1. septembra do 19. novembra, kao i za kupce električne energije - pravna lica koja su nosioci odbrambenih tehnologija i članova grupacija od 1. septembra do 31. decembra ove godine.

Donijet je i zaključak koji se odnosi na cijenu električne energije kupcima na komercijalnom tržištu, takođe za period od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine.

Cijena električne energije za građane ostaje nepromijenjena. 

(Srna)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borac

30.08.2022 15:25

Sta ceka nas balvan? Spiric kaze da ima za to vremena.

ODGOVORITE