„СТОП“ новинару портала Микро мреже у Српцу!?

Предсједник Скупштине општине Србац Милош Будић  данас је  спријечио  присуство сједници парламента ове општине новинару портала Мицро Мреже Бојану Тргићу. 

Република Српска 30.08.2022 | 15:58
„СТОП“ новинару портала Микро мреже у Српцу!?

Ово нам је потврдио новинар Тргић који каже да је његово праћење сједнице и узимање изјава благовремено најављено, те да  нису добили никакво реаговање од скупштинске службе.

"Доживио сам непријатно изненадјење овим поступком скупштинског руководства. Сједницу је пратила само екипа Радио Српца, локалне информативне куће,  која је уживо преносила рад општинског парламента“, каже изненадјени Тргић. Присуство сједници Скупштине општине Србац, да подсјетимо,  одавно је непожељно и  новинару БН портала.

На наш упит предсједнику Скупштине Милошу Будићу у коме смо тражили да објасни разлоге спречавања новинара Микро Мреже да прати сједницу, до слања овог извјештаја нисмо добили одговор. Незванично сазнајемо да је разлог што је организована као Удружење градјана.

Иначе, данашње засједање србачког парламента трајало је свега 30 минута. Одборници су разматрали девет тачака дневног реде, медју којима је  доминирао приједлог Одлуке о додјели јавних признања општине за 2022. годину, Програм зимског одржавања улица и локалних путева, а дата је и сагласност за упис већег броја дјеце у Дјечијем вртићу „Наша радост“. 

Постављено је и неколико одборничких питања, углавном из редова опозиционих одборника, на која, као и до сада, нису дати одговори. Тако је Данко Драгојевић ( ДНС) указао на  девастацију Природног резервата Бардача и предложио да се покрене иницијатива да локална заједница преузме бригу о управљању овим еко-системом у коме се налази 670 хектара Рибњака који није у функцији.

Душанка Игњатић (ПДП) је предложила да се на неки начин означе општинска службена возила, јер је евидентно да се злоупотрребљавају у приватне сврхе.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

+

30.08.2022 15:08

БЕЗКУЋНИЦИ, НИКАКВИ ДОМАЋИНИ СА НАРОДНОМ ИМОВИНОМ. БАРДАЧОМ. ЗАР И ТУ СЕ СВЕ УПРОПАШТАВА. НИСТЕ САД У ПРВОМ ОСНОВНЕ. АУТА НИСУ ОЗНАЧЕНА И КОРИСТЕ СЕ У ПРИВАТНЕ СВРХЕ. ЗАР ЈЕ ТО ДОПУСТИВО. СИГУРНО СНСД ВЕЋИНА. НАРОДЕ, СТИДИТЕ СЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА. У МИРУ НЕМАТЕ М...А, ЗА БОРБУ, ЗА БОЉИ ЖИВОТ. ОЛОШ СВЕ СЕБИ УЗИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т39842288

30.08.2022 16:30

Ма снсд секташи, шта сте очекивали, уништили су и покрали и србац и општину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

30.08.2022 16:45

Та микро мрежа ради против интереса српскога народа и грађана Српца и одлука да се забрани приступ њеном представнику је оправдана јер лик није у стању да објективно преноси засједање скупштине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

30.08.2022 18:50

ПОКРАО ЈЕ СНСД ЦИЈЕЛУ РС. ПОМАГАО ПОЛИТИЧКИ ХР. ТРГОВСКА ГОРА МУ НИЈЕ НСЦИОНАЛНИ ПРИОРИТЕТ. ИМА ДВОРЕ У БЕОГРАДУ У РУСИЈИ ПИ СВЕЈЕТУ ПАРЕ. ОТИЋЕ ОН СА ПАРАМА ДАЛЕКО. ЂУБРЕ, А СИРОТИ НАРОД ВАРАО. РЕФЕРЕНДУМ О ОЦИЈЕПЉЕЊУ, НЕЋЕМО НАТО И СВЕ ПОТПИСА. ЈАСЕНОВАЧКА ГРАЂА. ДРУГЕ НАЗИВА ИЗДАЈНИЦИМА. ЂУБРЕ ПОЛИТИЧКО. КО ЗА ЊЕГА ГЛАСА. РУКА МУ СЕ ОСУШИЛА. ИМАМО СРЕЋА ЈЕЛЕНУ, ВУКАНА, ШАРИВИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СрбацТамнаРупа

30.08.2022 19:29

Све су покрали сад недозвољавају да се извјештава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

31.08.2022 08:03

Ојадили су читаву Републику Српску" кадрови"СНСД који су радили у влади РС,Проко,па онај из ПИО,па Лепир и круна Неђо Илић,а сад Зора Видовић.Људи подложни криминалу и корупцији.

ОДГОВОРИТЕ