„STOP“ novinaru portala Mikro mreže u Srpcu!?

Predsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić  danas je  spriječio  prisustvo sjednici parlamenta ove opštine novinaru portala Micro Mreže Bojanu Trgiću. 

Republika Srpska 30.08.2022 | 15:58
„STOP“ novinaru portala Mikro mreže u Srpcu!?

Ovo nam je potvrdio novinar Trgić koji kaže da je njegovo praćenje sjednice i uzimanje izjava blagovremeno najavljeno, te da  nisu dobili nikakvo reagovanje od skupštinske službe.

"Doživio sam neprijatno iznenadjenje ovim postupkom skupštinskog rukovodstva. Sjednicu je pratila samo ekipa Radio Srpca, lokalne informativne kuće,  koja je uživo prenosila rad opštinskog parlamenta“, kaže iznenadjeni Trgić. Prisustvo sjednici Skupštine opštine Srbac, da podsjetimo,  odavno je nepoželjno i  novinaru BN portala.

Na naš upit predsjedniku Skupštine Milošu Budiću u kome smo tražili da objasni razloge sprečavanja novinara Mikro Mreže da prati sjednicu, do slanja ovog izvještaja nismo dobili odgovor. Nezvanično saznajemo da je razlog što je organizovana kao Udruženje gradjana.

Inače, današnje zasjedanje srbačkog parlamenta trajalo je svega 30 minuta. Odbornici su razmatrali devet tačaka dnevnog rede, medju kojima je  dominirao prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja opštine za 2022. godinu, Program zimskog održavanja ulica i lokalnih puteva, a data je i saglasnost za upis većeg broja djece u Dječijem vrtiću „Naša radost“. 

Postavljeno je i nekoliko odborničkih pitanja, uglavnom iz redova opozicionih odbornika, na koja, kao i do sada, nisu dati odgovori. Tako je Danko Dragojević ( DNS) ukazao na  devastaciju Prirodnog rezervata Bardača i predložio da se pokrene inicijativa da lokalna zajednica preuzme brigu o upravljanju ovim eko-sistemom u kome se nalazi 670 hektara Ribnjaka koji nije u funkciji.

Dušanka Ignjatić (PDP) je predložila da se na neki način označe opštinska službena vozila, jer je evidentno da se zloupotrrebljavaju u privatne svrhe.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

+

30.08.2022 15:08

BEZKUĆNICI, NIKAKVI DOMAĆINI SA NARODNOM IMOVINOM. BARDAČOM. ZAR I TU SE SVE UPROPAŠTAVA. NISTE SAD U PRVOM OSNOVNE. AUTA NISU OZNAČENA I KORISTE SE U PRIVATNE SVRHE. ZAR JE TO DOPUSTIVO. SIGURNO SNSD VEĆINA. NARODE, STIDITE SE POGINULIH BORACA. U MIRU NEMATE M...A, ZA BORBU, ZA BOLJI ŽIVOT. OLOŠ SVE SEBI UZIMA.

ODGOVORITE
Name

T39842288

30.08.2022 16:30

Ma snsd sektaši, šta ste očekivali, uništili su i pokrali i srbac i opštinu

ODGOVORITE
Name

Василије

30.08.2022 16:45

Та микро мрежа ради против интереса српскога народа и грађана Српца и одлука да се забрани приступ њеном представнику је оправдана јер лик није у стању да објективно преноси засједање скупштине.

ODGOVORITE
Name

+

30.08.2022 18:50

POKRAO JE SNSD CIJELU RS. POMAGAO POLITIČKI HR. TRGOVSKA GORA MU NIJE NSCIONALNI PRIORITET. IMA DVORE U BEOGRADU U RUSIJI PI SVEJETU PARE. OTIĆE ON SA PARAMA DALEKO. ĐUBRE, A SIROTI NAROD VARAO. REFERENDUM O OCIJEPLJENJU, NEĆEMO NATO I SVE POTPISA. JASENOVAČKA GRAĐA. DRUGE NAZIVA IZDAJNICIMA. ĐUBRE POLITIČKO. KO ZA NJEGA GLASA. RUKA MU SE OSUŠILA. IMAMO SREĆA JELENU, VUKANA, ŠARIVIĆA.

ODGOVORITE
Name

SrbacTamnaRupa

30.08.2022 19:29

Sve su pokrali sad nedozvoljavaju da se izvještava

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

31.08.2022 08:03

Ojadili su čitavu Republiku Srpsku" kadrovi"SNSD koji su radili u vladi RS,Proko,pa onaj iz PIO,pa Lepir i kruna Neđo Ilić,a sad Zora Vidović.Ljudi podložni kriminalu i korupciji.

ODGOVORITE