Чувена фотографија Черчила нестала из канадског хотела

- Чувена фотографија Винстона Черчила снимљена 1941. године, нестала је из хотела у Отави и замењена је лажном.

Свијет 24.08.2022 | 07:58
Чувена фотографија Черчила нестала из канадског хотела

Полиција истражује инцидент, а да је фотографија замењена први је 19. августа приметио члан особља хотела "Цхатеау Лауриер", пише ББЦ.

Фотографију познату као "Лав који риче" снимио је познати фотограф Јусуф Карш, убрзо након што је Черчил одржао говор у канадском парламенту.

Фотографија је једна од најпознатијих Черчилових икад снимљених и приказује га неколико тренутака након што је Карш извадио чувену цигару из Черчилових уста.

„Пружио сам пепељару, али он није хтео да је баци...Чекао сам; он је наставио енергично да чачка своју цигару. Чекао сам,“ касније се присећао Карш.

„Онда сам му пришао и, без предумишљаја, али увек с поштовањем, рекао ''Опростите ми господине'' и ишчупао му цигару из уста", причао је Карш.

"Черчил је тада изгледао толико ратоборно да је могао да ме прогута. У том тренутку сам снимио фотографију", казао је Карш.

Карш, који је умро 2002. године, познати је фотограф портрет, а фотографисао је, између осталих, краљицу Елизабету ИИ, Нелсона Манделу, Мартина Лутера Кинга, Фидела Кастра, Мухамеда Алија и Ендија Ворхола.

Дуго година је живео у хотелу Цхатеау Лауриер.

(Тањуг Фото: Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац

24.08.2022 09:28

А да се расипају слике насег србозаститника Баје меби се нико сагео да узме.

ОДГОВОРИТЕ