Забринути радници о стању у РТРС-у, траже помоћ

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић на свом блогу је објавио посмо које је, како наводи, добио од забринутих радника Радио-телевизије Републике Српске, а у коме се говори о тешком стању у јавном сервису и дуговањима која су премашила 30 милиона марака.

Република Српска 19.08.2022 | 22:28
Забринути радници о стању у РТРС-у, траже помоћ

Поштовани грађани и политичари Републике Српске,

Ми радници Радио Телевизије Републике Српске нажалост овако видимо једину могућност да Вам се обратимо и укажемо на стање у нашој и вашој Радио-телевизији. Сви памтимо како је настала Радио Телевизија Републике Српске, тај пут је неизбрисиво везан за наш народ. Заједно смо пролазили кроз тешке и лијепе тренутке, стварајући тако успомене и дужност коју ми као јавни сервис морамо да испуњавамо.

Сада слободно можемо да кажемо да је рад у ратним и послије ратним годинама био период златног доба РТРС-а. Данас 30 година од настанка ми смо технолошки, материјално и кадровски на самоме дну медијског живота Републике Српске.

Наше плате су деценијама на минимуму и поред велике наплате претплате од наших грађана ( напомињемо да се је она у прошлости дијелила: РТРС 25%, ФТВ 25%, БХРТ 50%. Од 2017 године РТРС задржава 100% прикупљених средстава ), у техничком и визуелном смислу довољно је да погледате наш програм и сами ће те уочити стварно стање.

Тужно је да јавни сервис као што је РТРС нема квалитет слике у ХД формату. Садашње руководство још није предложило план како ријешити ову поражавајућу ситуацији, чак и ако смо једина медијска кућа у цијелој БиХ која и даље користи СД квалитет слике. Очито њих није стид, али нас јесте.

Мислимо да по самоме значају РТРС мора да предњачи у свакоме сегменту и примјеру у односу на друге. Сами извјештаји о дугу телевизије се покушавају вјешто сакрити, дуг од преко 30 милиона конвертибилних марака је итекако видљив за нас запослене.

Због овога смо свакодневно изложени срамоти од стране добављача, који због своје не могућности да ступе у контакт са руководством РТРС-а и наплате своја потраживања, то покушавају остварити преко обичног радника уз непријатан вид комуникације.

Мобинг је саставни дио рада уз учестале увреде, пријетње и минимална примања, то нас све подсјећа на нека давна времена када су овдје владали страни протекторати. Материјални статус већине радника је веома лош, на ову тему смо покушали разговарати са руководством али на наше питање о повећању плата одговор директорице је био без ријечи уз протестно напуштање састанка, што је врхунац бахатости.

Постоје и позитивне ствари у функционисању РТРС-а, ми смо лидери у набавци филмова и емисија за наш програм. Чак и ако је њихова набавна цијена изузетно висока, приоритет је да се то реализује. Али овом темом треба да се баве одређене институције Републике Српске.

Послије свих покушаја, коме још да се обратимо за заштиту наших права када смо све механизме исцрпили. Остао је само овај, надајући се да ће ово писмо допријети до оних који нам могу помоћи.

Њих прво желимо замолити да нас не оптужују да по налогу Сарајева покушавамо срушити Радио Телевизију Републике Српске, јер смо је ми и градили. Да нам не говоре да нам плате нису мале, већ да ми пуно трошимо, да нисмо гладни, већ да слабо једемо.

Само их молимо да прво дођу, обиђу нас и попричају са сваким запосленим од подрума, приземља, И спрата и ИИ спрата зграде РТРС-а.

Сигурно би тај чин био позитиван за све нас и лакше би се разумјела озбиљност ситуације у којој се налазимо. Запослени са ИИИ спрата нису у стању да вам дају јасан увид у стварно и истинито стање. Нажалост морате да схватите да су они, у односу на нас, високо и њима је увијек добро.

(БН) 

Коментари / 54

Оставите коментар
Name

Митар

19.08.2022 22:02

Тако ми је теско и помислити на стварно стање које ме окрузује у мојој Републици,а знам да је том теском стању у огромној колицини допринијела та РТРС тв.Због поданицког понасања и слусања Бурлиних наредјења и зеља РТРС треба зестоко казнити,практицно,не финансиски,рецимо овако,све уреднике послати у комунално бар годину дана на канте за смеце ,остали радници на неке друге теске физицке друствено потребне радове.Одредјене фаце и у затвор ,затворити и одузети имовину.Ртрс оцистити од црвених дупелизаца,просторије окадити и телевизију вратити'српству,српском народу...На неке сад њихове вапаје нетреба насједати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

20.08.2022 06:13

Најгора тв куца за кугли земаљској. Фабрика лази. Зал Бозе сто морамо плацати тв предплату.

Name

Ре

20.08.2022 07:11

Само кљуц у браву,да се народ одмори од васи лази. Ето вам сулица,мазалице и црте,па нека вам гостују.

Name

Бравоо Митрее

20.08.2022 07:22

Подобни без знања без морала су на дрзавној телевизији дубоко огрезли у криминалу типа Арлов Зељкица итд утд ту нема неподобних партијаса а од струке ниста гола нулаа опљацксли народ принудном нсплатом таксе за свој јаваслук оартијски рад а не дрзавни ни народни само паравсн иза кијег су све иве године пљацксли подобни без знања без моралаа

Name

Никад висе борац за пц

20.08.2022 07:22

Те пронацистицке сељацке будале треба судити и осудити, овде у бл је позната као тв с(м)рт, паметном довољно!

Name

Милан

20.08.2022 07:48

Зашто не пруже отпор унутрашњем окупатору и сатонистима? Исти ти радници учествују у медиском мраку и служе секти.

Name

Вања

19.08.2022 22:36

Какво це бити стање на РТРС кад је у Управном одбору незналица Далибор Рачић из Српца. Свакој чорби миродјија. Лик који никад ништа није радио и гдје био остала је пустош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неподобни

20.08.2022 06:00

Као на примјер СТИРОКАРТ Србац,фирма која се бавила производњом ститопора и картонске амбалазе (браћа рачић са којићем су ту фирму упропастили)

Name

Лептир

19.08.2022 22:47

Зар то није Додина телевизија,која је увјек радила у корист њега?Ста је сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

20.08.2022 06:56

Права адреса за рјешавање наведених проблема је свакако црвени комитет кабинет предсједника РС и странке приљепци снсд-у. Толики хвалоспјеви из јавног сервиса су задњих 20 година изречени према тим структурама да се код великог дијела грађана изазвао осјећај гађења. Ево им сад за 10 дана птилика да једнак простор уступе и Јелени и Додику и Шаровићу и Пејиној унуки па можда већ 3 октобра крене им на боље?

Name

Ре

20.08.2022 07:13

Ста казе мато? " сефе средио сам све оптузнице против тебе." Ето вам лазови.

Name

Дејан

20.08.2022 07:51

Долази до смјене власти па праве од себе жртве. Гори су од Гебелса. Они су ударни чекић овог фашистичког режима који је окупирао Републику Српску. Нека се жале тајкунима и сатонистима којима су служили две деценије.

Name

Зоран Бања Лука

19.08.2022 23:22

Вас треба иселити из те зграде ртрс.Ту зграду гјде ви као радите и лажете овај народ који вас плаћа...,дакле,треба претворити у стамбену и дати те станове бескућницима. Тражите помоћ од народа који лажете*Нема опроста!Ако вам неки опросте овакви као ја неће сигурно и никад! Вас напоље а зграду сиротињи.Е то је поштено а све друго је криминал.Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2022 07:24

Амин.

Name

Дане

20.08.2022 16:42

Нисам сигуран да си ти зоран из Бањалуке. РТРС је релативно добра телевизија поредећи ове на западу. Али како чеш ти то знати кад само знаш да критикујеш.

Name

Зоран

20.08.2022 00:00

И онако вас нико И негледа, мотај каблове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

20.08.2022 07:57

Сто се нису огледали на БН тв вец су народ дојили мрзњом која је проистекла из кухиње оног криминалца и националисте. Дабогда поцркали мајмуни из додиковог зоолошког врта.

Name

Јуда

20.08.2022 03:26

Треба вас угасити. Отимате паре за преплате и од Бораца и породица погинулих Бораца. Тузбе од прије 13 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.08.2022 03:39

Ви би сви на ИИИ спрат. Хехе, неће да може. Сачекајте још мало па можда вас Вукановић попење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.08.2022 03:56

ЗА ТАКВО СТАЊЕ. КРИВИЦА НИЈЕ САМО ОНИХ, СА ИИИ СПРАТА.СТАЊЕ ДУГА,30 МИЛИОНА,А ДА СЕ ТО КРИЈЕ. ВИ СТЕ И КОЛЕКТИВ, СА ПРИВИЛЕГИЈАМА. ТАКО СТЕ СА, ПРЕКО 6ОО РАДНИКА. НИСТЕ ПУСТИЛИ ОПОЗИЦИЈУ ДА ПРИЧА НАРОДУ.ТАКОЂЕ НА РТРС,НИГДЈЕ НЕМА ГЛАСА НАРОДА.У ЕМИСИЈАМА, А НА УЛИЦИ ПАР СЕКУНДИ.ОВО ДВОЈЕ БИ ПРИЧАЛИ БЕЗ НАКНАДЕ.САМО ДА СЕ ЗНА ИСТИНСКИ У РС. ТАКВИМ РАДОМ, САВ НАРОД ГОДИНАМА ЗНА ДА ВИ НИСТЕ НАРОДНА ТВ.СРАМОТА ДО НЕБА. НИКАКАВ КВАЛИТЕТ НЕ ДАЈЕТЕ. НАРОД ВАС, ГОДИНАМА, НАЗИВА, ФАБРИКОМ ЛАЖИ. ВИ СТЕ МНОГО,СВОЈИМ, НЕРАДОМ ИЛИ ПОГРЕШНИМ РАДОМ, ДОПРИНИЈЕЛИ ХАОТИЧНОМ СТАЊУ У РС.ДУЖНОСТ, ВАШЕ ПРОФЕСИЈЕ, ЈЕ, ПРВЕНСТВЕНО, ИСТИНА, А ВИ СТЕ ЗА НАС"ЛАЖ".БАХАТИ СТЕ,КАО КОЛЕКТИВ,ТО ЗНАЧИ. ИСТИ СТЕ,КАО И ВЛАСТ. ТУ СТЕ, ЈЕР СТЕ ЊИХОВИ.УЗ НЕРАД,НЕСТРУЧНОСТ,ВИ СТЕ БАХАТИ.СТАР САМ. ЗНАМ. ГОРИ СТЕ,ЧАК И ОД, ОНИХ У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ. ОВО ОД РАТА, СВЕ ЈЕ ПО УГЛЕДУ НА ВОЂУ "ГЛАВУ" ПОСТАЛО БАХАТО. ВИ СТЕ НАЈВИШЕ, ЗАПОСЛИЛИ, БАШ ПОЛТРОНА ПО ТЕРЕНУ. ИМАЈУ БАНКЕ.ОНИ У РС, И ОД БАБА, НА СЕЛУ, ПЛИЈЕНЕ, ОВЦЕ, КОЗЕ, ГИЦЕ ЗА ТВ ТАКСУ. Ж А Л О С Н О. НИЈЕ ИХ БРИГА. ДА ЛИ ЈЕ СИН ПОГИНУО У РАТУ, ДА ЛИ ЈЕ БЕЗ ПОСЛА, ДА ЛИ ЈЕ ИНВАЛИД. ОНИ, БАХАТО. "ЈА РАДИМ СВОЈ ПОСАО". ТО СЕ ВИ ОБРАТИТЕ НА ДРУГО МИЈЕСТО. ВИ СТЕ КОЛЕКТИВ, КОЈИ ЈЕ НАЈВИШЕ ТУЖБИ ПРОТИВ ОВОГ СИРОМАШНОГ НАРОДА ПОДНИО У СУДОВЕ.ГОРИ СТЕ НЕГО,ЕЛЕКТРО,ВОДОВОД И ЧИСТОЋА.ЊИХ НАРОД ТРЕБА,А ВАС НЕ ЖЕЛИМО ГЛЕДАТИ.БОРИМО СЕ ДА ПРЕЖИВИМО.БАХАТИ СТЕ.СЛУЖБЕНИЦИ. И ПРАВНИЦИ.ПРЕД ПРОШЛЕ ИЗБОРЕ, 2.О18, ЈЕ РЕЧЕНО ДА ЋЕ СЕ ТАКСА УКИНУТИ. САМО ДАЈТЕ НАРОДУ И ОПОЗИЦИЈИ МИКРОФОН И БИЋЕ ПРАВДЕ И ИСТИНЕ.ПЕНЗИОНЕРИ ГА ГЛЕДАЈУ. ПОНИЖЕНИ У СВЕМУ.А И КИСИКА СЕ БОЈЕ. А ДР.СУ ИМ ПОТРЕБНИ.ХРАНЕ ИХ ДИЈЕЦА ИЗ ЕВРОПЕ И ОВДЈЕ.Србин сам. Пен. Крајишник. ОПОЗИЦИЈУ НЕ ПОШТУЈУ. САМО. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ И СВА ОПОЗИЦИЈА. ДА СЕ УРЕФИ ОВА НАША РС. И Б И Х. ДА СЕ ВРАТЕ ИЗ СВИЈЕТА, КОЈИ ЖЕЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

20.08.2022 04:09

Па цовјек који се за све пита страни фактор. Ко је њега и како довео на власт и дао му директиву шта да ради са Српском и Српским народом а ви се сад пробудили кад сте осјетили да диктатури долази крај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

20.08.2022 04:24

Обратите се васем “богу”!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.08.2022 04:40

Ријесите се додика пљацкаса и бице вам боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

20.08.2022 05:03

тако вам и треба ,да је блатити Драшка Јелину иВукана ту сте ненадмашни а ваш вожд свакипут је на екренупреко 5 минута сада зовите жваљу Шулића и Мазалицу да вам помогну зато вас грађани и не гледају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

20.08.2022 05:05

Годинама су новинари и уредници РТРС-а производили пропаганду у Милорадову корист. Затровали су половину мозгова у Српској, а сада сазнајемо да су то све радили за мале плате и у лосим условима... Из овог могу закљуцити само да смо ми колективно бескрајно глупи и покварени. Техницко особље и остале запослене изузимам из овога, а да нису посао добили преко везе и саосјецао бих са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.08.2022 07:26

Ма сељацке ухљебе треба усраном мотком истјерати, а ту зграду која стоји на меморијалном гробљу треба срусити!

Name

Владимир

20.08.2022 05:26

Тески криминал и погана оботнице Милорада Додика разара све пред собом као олуја.Смрт фасизму слобода српском народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

20.08.2022 05:26

Па јавите се бурли, игору и проинтеру, свједно заједно це те у апсану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

20.08.2022 05:42

Ову кућу лажи под хитно угасити, објекте продати, а оне који су годинама пласирали лажи на биро рада. А најсмјешније је кад кажу наша тв, мислећи на народна. Претплату не плаћам него ми отимају за нешто што не слуша нико па тако ни ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2022 16:32

Да вам право казем васу телевизију уопсте негледам ал назалост плацам толико сте огавни народу да боље нисте ни заслузили ссмо ми је зао ооних постених радника који морају радити како им се нареди а морате се обратити васем газди Додику јер сте ви његова фабрика лази

Name

Ноле

20.08.2022 06:06

Какве везе има сто нисте у ХД формату.Слика на РТРС је иста као на сваком другом каналу.Бар нама нормалнима,а то сто неко гања те ХД формате,нетфлиx,еон,пм....то су глупости.Ако од 300 канала не мозес себи наци несто сто те интересује,ти си онда,сине,дебил,и дзаба ти све те нове технологије.Према томе,не бацајте паре на глупости,вец се потрудите да будете објективни.Исто овако као сто се обрацате народу на овај нацин,тако и будите народна телевизија,а не резимска.Побуните се прво против тога,па це вас народ подрзати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

боб

20.08.2022 06:23

Та идеја ето знате у насој телевизији има пуно добрих људи који ето нису на страни сљама и криминала али ето нису смјели да се исказу је нај обицније лицемјерје. Сад кад је плате у дрзавном сектору појела инфлација , сад се дигла кука и мотика. Цовјек има 100 опција , могли су наци било ста друго да раде али цутали су годинама и тихо подрзавали. Ја сам са кредитом, незапосленом зеном и бебом од 3 мјесеца дао отказ. Јесам рукао једно вријеме дан ноц али сам изгурао. Кукавице и лицемјери ниста друго. Да им дигну плате за 100 КМ пола би се уцутало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

20.08.2022 06:27

РТРС је од ТВ куће постао гласило црвене секте и Додика, заробљен медиј који слузи затаскавању криминала,лоповлука и јавашлука ове накарадне власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заза

20.08.2022 06:30

Ја тај РТРС нисам укључила да гледам па има 10 и више година, џаба сте ви лидер у набавци филмова, а таксу плаћам редовно јер не желим да се с њима повлачим по судовима, господа туже за једну неплаћену Тв таксу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо

20.08.2022 06:50

Смеце од телевизије нико вас и не гледа паметне сте склонили а сљам сам испливао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

20.08.2022 07:01

Каква сте ви тв куца, претплату морам да плацам а сигнала уопсте немам фуј гатите ми се

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.08.2022 07:08

НИСТЕ НИШТА. ДОПРИНИЈЕЛИ СТЕ НАЈВИШЕ КОРУПЦИЈИ И СТВАРАЊУ НЕГАТИВНОГ ЈАВНОГ МЊЕЊА.ВЛАСТИ СТЕ СЛУЖИЛИ ЗА ЊИХОВУ РЕКЛАМУ. А ОПОЗИЦИЈУ ПАР СЕКУНДИ, НЕШТО МАЊЕ БИТНО. ИЗВУЧЕНО ИЗ КОНТЕКСТА. С Р А М ВАС БИЛО НАРОДА. КОЈИ ВАС 25 ГОД. ГЛЕДА /ПЕНЗИОНЕРИ/ И НАЗИВА СВОЈОМ ТВ. ВИ СТЕ ШТЕТОЧИНЕ.ТО ТРЕБА ПОСВЕ ЗАТВОРИТИ. ВИ СТЕ У ДУБОКОМ СТАДИЈУ РАКА. ВУКАН ДА СЕ ЖРТВУЈЕ ЗА ВАС. ВЛАСТ ОВА ЈЕ ВАШ МЕНТОР И ЊИМА СЕ ДО 2.10.2.О22. ЈАВИТЕ. САМО, КО ЈЕ ФИЗИЧКИ РАДНИК,ТЕХНИЧКО ОСОБЉЕ У РТРС НИЈЕ КРИВ. ТУ НЕМА ШТА ОСТАВЉАТИ ДРУГО. СВЕ РАСЈЕРАТИ И У ЗАТВОР МНОГЕ. СА ВЛАСТИ СКУПА ОТЈЕРАЛИ СТЕ МНОГЕ ИЗ РС. А ПРВИ СТЕ ПРИМИЈЕНИЛИ ЗАКОН. 13 ГОД. СТОЈЕ У СУДУ ТУЖБЕ,А СУДОВИ ВАШИ СИРОТИЊУ ПО ПРОПИСУ ГОНЕ. А КРИМИНАЛЦИ, КОРУПЦИЈА И УБИСТВА НЕ РИЈЕШАВАЈУ. И СУДОВИ СУ ГРЕШНИ ПО ПРОФЕСИЈИ. ЈАВНА РИЈЕЧ СИЈЕЧЕ. ВИ СТЕ НАЈВИШЕ НАШТЕТИЛИ РС. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ И СВА ПОПТЕНА ОПОЗИЦИЈА. Обичан грађанин. Пен. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

20.08.2022 07:09

Готово? Па мотај каблове, шта чекаш? Брже!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.08.2022 07:24

Обратите се Милету он вас је са својом политиком довео у то стање.Сад ће он доћи да вам да инфузију да останете живи али цена тога је глас за њега

Name

Кљуц

20.08.2022 07:27

У врата нисте реални пристрасни сте владајуцем резиму имамо Бнтв

Name

Ахаа

20.08.2022 07:58

Нема на тој телевизији неподобних сви до једноггг!! Лагаториии пљацкаси народаа гдје су пареее Отете од народа за принудну претплату паразитиии партијасии опљацкали типа Арлов и елита срамнааа без знајнаа без мирала! Опљацкане паре вратити народу од васег прљавог капиталааа који се мира одузети а Ви у затвореее по заслузи! Закон за Све једнак!! Паразити партијаси у свим институцијама јавним предузецима крцатоооооо све као Гласацка Масинеријаа хараааа! Забранити рад као и партијама корумпираних лопива партијасаа!!

Name

ЛАЖЉИВИ РТРС

20.08.2022 07:31

НЕКА ДАБОГДА СУТРА ПРОПАЛИ ИЛИ ДАНАС СУТРА ЈЕ ВЕЋ КАСНО ШТА СТЕ СВЕ РАДИЛИ КОЛИКО ЛАЖИ ОД ВАС КОЛИКО ДИЗАЊА КОРУМПИРАНОГ И БАХАТОГ РЕЖИМА У НЕБО КОЛИКО СТЕ БЛАТИЛИ ОПОЗИЦИЈУ ПРОПАДАЈТЕ ИСТОГ МОМЕНТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.08.2022 07:32

ВИ СТЕ НАЈ-ВЕЋА С Р А М О Т А РС. НИСТЕ РЕКЛИ НАРОДУ, ДА ТУЖУЈЕТЕ ЗА 1 ИЛИ 3. ПРЕПЛАТЕ,.. ПА НЕКА И ПЛАТУ ЗА СУДИЈЕ УЗМЕТЕ ОД НАРОДА. ПЛАЋАМ РЕДОВНО И САМО НЕКАД ПРЕБАЦИМ НА ВАШ КАНАЛ ДА ВИДИМ КОЛИКО ЛАЖЕТЕ. П Р Е Д Л А Ж Е М. ДА ПОД ХИТНО СА ТЕРЕНА ПОВУЧЕТЕ СВОЈУ"ЛАБАШЧАД ДА УНЕМИРАВАЈУ НАРОД". ПОСТОЈЕ БАНКЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ. СВИ КАЖУ, ДА СЕ НЕ БУНЕ ЗА ДРУГЕ РЕЖИЈЕ, ДА САМО ЖАЛЕ ДА ДАЈУ ПАРЕ ЗА ТАКСУ, ТИХ 7,5О. КМ. ОНДА ЧУЈТЕ, КОЛИКО ВРИЈЕДИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту

20.08.2022 07:47

Нема радника поодавноо ту су самоо партијски подобнииии без знања без морала за не гледање наплацујете таксуууу злотвири партијски партијска телевизија опљацкала народ таксом за негледање па то ни у Тунгузијиииии нема 21 вијек тв у 16 вијеку са партијом и кирумпираним партијасима злоооо големооо и горе од рата! Не наридна тв! Фујјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгон

20.08.2022 07:53

Ја вас немам на даљинском већ годинама и миран сам.Жао ми је што морам бацити оних 7.5 марака за глупост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник РТРС

20.08.2022 08:03

Писмо је чак и благо интонирано какво је овдје заиста стање. Сама чињеница да је последњих година чак шест директора било у вд стању говори како су Жељка и Игор ( не Милорад!) мијењали послушнике. Врхунац је садашња екипа на челу са највећом незналицом која је ушла у ово оредузеће и Жељкином миљеницом која је на несрећу овог народа постала главни уредник информативног програма. Не постоји у кедијском простору на Балкану таква кадровска политика као ова што се води на РТРС. Тамо у последњих 20 година ни један новинар није дошао конкурсом, него сви преко политичких веза. Уосталом, директори Давидовић, Милиновић, Бранковић, Кустурићка никада нису ни посмртни говор напусали а камо ли новинарски текст. Зато знају само да буду послушници онима који су на власти. А када би Лукач радио свој посао и изврнуо им џепове видио би колико су од ових 30 милиона они себи угурали у џепове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

20.08.2022 09:01

Додик ће све уништи што је Српско па како ће радити Атв и Уна ако добро ради Ртрс, а треба провјерити да ли стварно не пребацују дио пара у Федерацију и ако је то истина ни ја њима нећу плаћати јер ће неко за то морати одговарати било кад а једном сам прочитао да је то износ од преко 50 милиона па гдје су потрошили толики износ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амааа

20.08.2022 09:19

Кад тад дзепови директорааа партијасааа без знања без моралааа морају се претрести прљави капитал одузети само тв претплата нетаконита их гони у затвореее гдје су парееее!?????? Богацење партијдком лин8јом за сугуран глас је криминаллл над крим8налом пљацкаа принудном таксом за негледање тв партијске цистее а не народне дрзавнее злооо све институције предузеца директори подобни опљацкалиии та партије своје тј ГРУПЕ ЛОПОВАААА!!!! Лопови харају дрзавом и институцијама мјесто у затвиримаа они у фотељама и јис се ругају народу хаеајууу пљацкајуууу бахацење та Гиниса зељке цвијановиц од возног парка ибезбедјењаа непотребниг тросења будзета 10 милионааа 17 савјетника па људи све погурала у дрзавни будзет оглодалиии паразитиии па дозивитна је мало побигу бахацење за гинуса па доклеее има ли законаа правне дрзавее народ у нестајањууу растјеран!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставно.

20.08.2022 10:16

Сви они су сауцесници у медијском сатанизовању народа у Републици Српској .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ.

20.08.2022 10:17

Како су у губицима када плаћамо претплату,иако их уопште не гледамо.Овдје ко год "истјерује правду",изгубио је.Зато плаћамо.Не знам ко их уопште гледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

20.08.2022 10:21

ДА ЛИ ЈЕ ТАКО КО ЦЕ ИМ ВЈЕРОВАТИ.ПО ЊИМА СЕ ТО НЕ ОСЈЕТИ.ВОДИТЕЉИ НАДОБУДНИ ПУНИ СЕБЕ ДЈЕЛУЈУ САМОУВЈЕРЕНО ДРЦНО РАСКОСНО.У ДВЕ РИЈЕЦИ ОДВРАТНО.ДА ЈЕ ТАКО НА ЊИМА БИ СЕ ТО ОСЈЕТИЛО.ИСПАДА ДА ЈЕ СВЕ УСМИНКАНО И НЕ ВЈЕРОВАТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

20.08.2022 11:57

Залосно, да споро уцимо о вазности нацјоналне телевизије РС. Само треба погледати око нас, колико улазу пара, да би протурили своју "истину". Без одлагања насу ТВ треба модернизирати, запослити младе и амбицијозне, то је једини нацин да се цује и наса истина. Колико је то вазно, исприцао је неки америцки струцњак за пропаганду, ми правимо истину, од лази се прави истина ако се ради струцно и годинама.Наса струка мозе све, од непријатеља правимо пријатеље, инсталирамо владе у дрзавама које су вазне америцким интересима, цак и од терориста направимо пријатеље, слузе нам.У Босну је улозено огромно, да би планирано били остваренк, да би се лаз инсталирала као истина по целом свету.Свет је видео само добре момке, насе одабране у неколико година, од лази је направљена истина. Питам се ста цекамо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колика је плата

22.08.2022 05:32

Ако тај Цита коментаре замољавам га да написе тацно колика му је плата, а те добављаце да изнесу колико И'м дугују И од када. Ово је све лаз јер И ја радим ту

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорикБЛ

22.08.2022 13:01

Дрзавна телевизија увијек промовисе политицку пропаганду партије која је добила дрзавне изборе, то јест коју је бирао НАРОД. Свака дрзавна тв на свијету па тако и РТРС. Јел мозда ББЦ напада енглеску краљицу, ста ли? Друго, плате су нормалне сразмјерне стазу и струцности. Треце, за дугове први пут цујем. Ако има дугова, то је мозда зато да се парира сарајевској тв, па ако њих дрзава буде рефинансирала, онда да и бањалуцка тв једнако има аргумент да добије новац. С друге стране БНТВ нема проблема са новцем зато сто емитује пропаганду унистења дрзаве и народа, и за то добија новац од тудјина којем је то у интересу јер це у слуцају успјеха све десетоструко наплатити..

ОДГОВОРИТЕ