Zabrinuti radnici o stanju u RTRS-u, traže pomoć

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović na svom blogu je objavio posmo koje je, kako navodi, dobio od zabrinutih radnika Radio-televizije Republike Srpske, a u kome se govori o teškom stanju u javnom servisu i dugovanjima koja su premašila 30 miliona maraka.

Republika Srpska 19.08.2022 | 22:28
Zabrinuti radnici o stanju u RTRS-u, traže pomoć

Poštovani građani i političari Republike Srpske,

Mi radnici Radio Televizije Republike Srpske nažalost ovako vidimo jedinu mogućnost da Vam se obratimo i ukažemo na stanje u našoj i vašoj Radio-televiziji. Svi pamtimo kako je nastala Radio Televizija Republike Srpske, taj put je neizbrisivo vezan za naš narod. Zajedno smo prolazili kroz teške i lijepe trenutke, stvarajući tako uspomene i dužnost koju mi kao javni servis moramo da ispunjavamo.

Sada slobodno možemo da kažemo da je rad u ratnim i poslije ratnim godinama bio period zlatnog doba RTRS-a. Danas 30 godina od nastanka mi smo tehnološki, materijalno i kadrovski na samome dnu medijskog života Republike Srpske.

Naše plate su decenijama na minimumu i pored velike naplate pretplate od naših građana ( napominjemo da se je ona u prošlosti dijelila: RTRS 25%, FTV 25%, BHRT 50%. Od 2017 godine RTRS zadržava 100% prikupljenih sredstava ), u tehničkom i vizuelnom smislu dovoljno je da pogledate naš program i sami će te uočiti stvarno stanje.

Tužno je da javni servis kao što je RTRS nema kvalitet slike u HD formatu. Sadašnje rukovodstvo još nije predložilo plan kako riješiti ovu poražavajuću situaciji, čak i ako smo jedina medijska kuća u cijeloj BiH koja i dalje koristi SD kvalitet slike. Očito njih nije stid, ali nas jeste.

Mislimo da po samome značaju RTRS mora da prednjači u svakome segmentu i primjeru u odnosu na druge. Sami izvještaji o dugu televizije se pokušavaju vješto sakriti, dug od preko 30 miliona konvertibilnih maraka je itekako vidljiv za nas zaposlene.

Zbog ovoga smo svakodnevno izloženi sramoti od strane dobavljača, koji zbog svoje ne mogućnosti da stupe u kontakt sa rukovodstvom RTRS-a i naplate svoja potraživanja, to pokušavaju ostvariti preko običnog radnika uz neprijatan vid komunikacije.

Mobing je sastavni dio rada uz učestale uvrede, prijetnje i minimalna primanja, to nas sve podsjeća na neka davna vremena kada su ovdje vladali strani protektorati. Materijalni status većine radnika je veoma loš, na ovu temu smo pokušali razgovarati sa rukovodstvom ali na naše pitanje o povećanju plata odgovor direktorice je bio bez riječi uz protestno napuštanje sastanka, što je vrhunac bahatosti.

Postoje i pozitivne stvari u funkcionisanju RTRS-a, mi smo lideri u nabavci filmova i emisija za naš program. Čak i ako je njihova nabavna cijena izuzetno visoka, prioritet je da se to realizuje. Ali ovom temom treba da se bave određene institucije Republike Srpske.

Poslije svih pokušaja, kome još da se obratimo za zaštitu naših prava kada smo sve mehanizme iscrpili. Ostao je samo ovaj, nadajući se da će ovo pismo doprijeti do onih koji nam mogu pomoći.

Njih prvo želimo zamoliti da nas ne optužuju da po nalogu Sarajeva pokušavamo srušiti Radio Televiziju Republike Srpske, jer smo je mi i gradili. Da nam ne govore da nam plate nisu male, već da mi puno trošimo, da nismo gladni, već da slabo jedemo.

Samo ih molimo da prvo dođu, obiđu nas i popričaju sa svakim zaposlenim od podruma, prizemlja, I sprata i II sprata zgrade RTRS-a.

Sigurno bi taj čin bio pozitivan za sve nas i lakše bi se razumjela ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Zaposleni sa III sprata nisu u stanju da vam daju jasan uvid u stvarno i istinito stanje. Nažalost morate da shvatite da su oni, u odnosu na nas, visoko i njima je uvijek dobro.

(BN) 

Komentari / 54

Ostavite komentar
Name

Mitar

19.08.2022 22:02

Tako mi je tesko i pomisliti na stvarno stanje koje me okruzuje u mojoj Republici,a znam da je tom teskom stanju u ogromnoj kolicini doprinijela ta RTRS tv.Zbog podanickog ponasanja i slusanja Burlinih naredjenja i zelja RTRS treba zestoko kazniti,prakticno,ne finansiski,recimo ovako,sve urednike poslati u komunalno bar godinu dana na kante za smece ,ostali radnici na neke druge teske fizicke drustveno potrebne radove.Odredjene face i u zatvor ,zatvoriti i oduzeti imovinu.Rtrs ocistiti od crvenih dupelizaca,prostorije okaditi i televiziju vratiti'srpstvu,srpskom narodu...Na neke sad njihove vapaje netreba nasjedati...

ODGOVORITE
Name

Uhh

20.08.2022 06:13

Najgora tv kuca za kugli zemaljskoj. Fabrika lazi. Zal Boze sto moramo placati tv predplatu.

Name

Re

20.08.2022 07:11

Samo kljuc u bravu,da se narod odmori od vasi lazi. Eto vam sulica,mazalice i crte,pa neka vam gostuju.

Name

Bravoo Mitree

20.08.2022 07:22

Podobni bez znanja bez morala su na drzavnoj televiziji duboko ogrezli u kriminalu tipa Arlov Zeljkica itd utd tu nema nepodobnih partijasa a od struke nista gola nulaa opljacksli narod prinudnom nsplatom takse za svoj javasluk oartijski rad a ne drzavni ni narodni samo paravsn iza kijeg su sve ive godine pljacksli podobni bez znanja bez moralaa

Name

Nikad vise borac za pc

20.08.2022 07:22

Te pronacisticke seljacke budale treba suditi i osuditi, ovde u bl je poznata kao tv s(m)rt, pametnom dovoljno!

Name

Milan

20.08.2022 07:48

Zašto ne pruže otpor unutrašnjem okupatoru i satonistima? Isti ti radnici učestvuju u mediskom mraku i služe sekti.

Name

Vanja

19.08.2022 22:36

Kakvo ce biti stanje na RTRS kad je u Upravnom odboru neznalica Dalibor Račić iz Srpca. Svakoj čorbi mirodjija. Lik koji nikad ništa nije radio i gdje bio ostala je pustoš.

ODGOVORITE
Name

Nepodobni

20.08.2022 06:00

Kao na primjer STIROKART Srbac,firma koja se bavila proizvodnjom stitopora i kartonske ambalaze (braća račić sa kojićem su tu firmu upropastili)

Name

Leptir

19.08.2022 22:47

Zar to nije Dodina televizija,koja je uvjek radila u korist njega?Sta je sad

ODGOVORITE
Name

11903

20.08.2022 06:56

Prava adresa za rješavanje navedenih problema je svakako crveni komitet kabinet predsjednika RS i stranke priljepci snsd-u. Toliki hvalospjevi iz javnog servisa su zadnjih 20 godina izrečeni prema tim strukturama da se kod velikog dijela građana izazvao osjećaj gađenja. Evo im sad za 10 dana ptilika da jednak prostor ustupe i Jeleni i Dodiku i Šaroviću i Pejinoj unuki pa možda već 3 oktobra krene im na bolje?

Name

Re

20.08.2022 07:13

Sta kaze mato? " sefe sredio sam sve optuznice protiv tebe." Eto vam lazovi.

Name

Dejan

20.08.2022 07:51

Dolazi do smjene vlasti pa prave od sebe žrtve. Gori su od Gebelsa. Oni su udarni čekić ovog fašističkog režima koji je okupirao Republiku Srpsku. Neka se žale tajkunima i satonistima kojima su služili dve decenije.

Name

Zoran Banja Luka

19.08.2022 23:22

Vas treba iseliti iz te zgrade rtrs.Tu zgradu gjde vi kao radite i lažete ovaj narod koji vas plaća...,dakle,treba pretvoriti u stambenu i dati te stanove beskućnicima. Tražite pomoć od naroda koji lažete*Nema oprosta!Ako vam neki oproste ovakvi kao ja neće sigurno i nikad! Vas napolje a zgradu sirotinji.E to je pošteno a sve drugo je kriminal.Amin.

ODGOVORITE
Name

Re

20.08.2022 07:24

Amin.

Name

Dane

20.08.2022 16:42

Нисам сигуран да си ти зоран из Бањалуке. РТРС је релативно добра телевизија поредећи ове на западу. Али како чеш ти то знати кад само знаш да критикујеш.

Name

Zoran

20.08.2022 00:00

I onako vas niko I negleda, motaj kablove

ODGOVORITE
Name

Kris

20.08.2022 07:57

Sto se nisu ogledali na BN tv vec su narod dojili mrznjom koja je proistekla iz kuhinje onog kriminalca i nacionaliste. Dabogda pocrkali majmuni iz dodikovog zoološkog vrta.

Name

Juda

20.08.2022 03:26

Treba vas ugasiti. Otimate pare za preplate i od Boraca i porodica poginulih Boraca. Tuzbe od prije 13 godina.

ODGOVORITE
Name

A

20.08.2022 03:39

Vi bi svi na III sprat. Hehe, neće da može. Sačekajte još malo pa možda vas Vukanović popenje.

ODGOVORITE
Name

+

20.08.2022 03:56

ZA TAKVO STANJE. KRIVICA NIJE SAMO ONIH, SA III SPRATA.STANJE DUGA,30 MILIONA,A DA SE TO KRIJE. VI STE I KOLEKTIV, SA PRIVILEGIJAMA. TAKO STE SA, PREKO 6OO RADNIKA. NISTE PUSTILI OPOZICIJU DA PRIČA NARODU.TAKOĐE NA RTRS,NIGDJE NEMA GLASA NARODA.U EMISIJAMA, A NA ULICI PAR SEKUNDI.OVO DVOJE BI PRIČALI BEZ NAKNADE.SAMO DA SE ZNA ISTINSKI U RS. TAKVIM RADOM, SAV NAROD GODINAMA ZNA DA VI NISTE NARODNA TV.SRAMOTA DO NEBA. NIKAKAV KVALITET NE DAJETE. NAROD VAS, GODINAMA, NAZIVA, FABRIKOM LAŽI. VI STE MNOGO,SVOJIM, NERADOM ILI POGREŠNIM RADOM, DOPRINIJELI HAOTIČNOM STANJU U RS.DUŽNOST, VAŠE PROFESIJE, JE, PRVENSTVENO, ISTINA, A VI STE ZA NAS"LAŽ".BAHATI STE,KAO KOLEKTIV,TO ZNAČI. ISTI STE,KAO I VLAST. TU STE, JER STE NJIHOVI.UZ NERAD,NESTRUČNOST,VI STE BAHATI.STAR SAM. ZNAM. GORI STE,ČAK I OD, ONIH U DRŽAVNOJ UPRAVI. OVO OD RATA, SVE JE PO UGLEDU NA VOĐU "GLAVU" POSTALO BAHATO. VI STE NAJVIŠE, ZAPOSLILI, BAŠ POLTRONA PO TERENU. IMAJU BANKE.ONI U RS, I OD BABA, NA SELU, PLIJENE, OVCE, KOZE, GICE ZA TV TAKSU. Ž A L O S N O. NIJE IH BRIGA. DA LI JE SIN POGINUO U RATU, DA LI JE BEZ POSLA, DA LI JE INVALID. ONI, BAHATO. "JA RADIM SVOJ POSAO". TO SE VI OBRATITE NA DRUGO MIJESTO. VI STE KOLEKTIV, KOJI JE NAJVIŠE TUŽBI PROTIV OVOG SIROMAŠNOG NARODA PODNIO U SUDOVE.GORI STE NEGO,ELEKTRO,VODOVOD I ČISTOĆA.NJIH NAROD TREBA,A VAS NE ŽELIMO GLEDATI.BORIMO SE DA PREŽIVIMO.BAHATI STE.SLUŽBENICI. I PRAVNICI.PRED PROŠLE IZBORE, 2.O18, JE REČENO DA ĆE SE TAKSA UKINUTI. SAMO DAJTE NARODU I OPOZICIJI MIKROFON I BIĆE PRAVDE I ISTINE.PENZIONERI GA GLEDAJU. PONIŽENI U SVEMU.A I KISIKA SE BOJE. A DR.SU IM POTREBNI.HRANE IH DIJECA IZ EVROPE I OVDJE.Srbin sam. Pen. Krajišnik. OPOZICIJU NE POŠTUJU. SAMO. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ I SVA OPOZICIJA. DA SE UREFI OVA NAŠA RS. I B I H. DA SE VRATE IZ SVIJETA, KOJI ŽELE.

ODGOVORITE
Name

XOXO

20.08.2022 04:09

Pa covjek koji se za sve pita strani faktor. Ko je njega i kako doveo na vlast i dao mu direktivu šta da radi sa Srpskom i Srpskim narodom a vi se sad probudili kad ste osjetili da diktaturi dolazi kraj

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

20.08.2022 04:24

Obratite se vasem “bogu”!!!

ODGOVORITE
Name

borac

20.08.2022 04:40

Rijesite se dodika pljackasa i bice vam bolje.

ODGOVORITE
Name

borac

20.08.2022 05:03

tako vam i treba ,da je blatiti Draška Jelinu iVukana tu ste nenadmašni a vaš vožd svakiput je na ekrenupreko 5 minuta sada zovite žvalju Šulića i Mazalicu da vam pomognu zato vas građani i ne gledaju

ODGOVORITE
Name

Poletarac

20.08.2022 05:05

Godinama su novinari i urednici RTRS-a proizvodili propagandu u Miloradovu korist. Zatrovali su polovinu mozgova u Srpskoj, a sada saznajemo da su to sve radili za male plate i u losim uslovima... Iz ovog mogu zakljuciti samo da smo mi kolektivno beskrajno glupi i pokvareni. Tehnicko osoblje i ostale zaposlene izuzimam iz ovoga, a da nisu posao dobili preko veze i saosjecao bih sa njima.

ODGOVORITE
Name

Bl

20.08.2022 07:26

Ma seljacke uhljebe treba usranom motkom istjerati, a tu zgradu koja stoji na memorijalnom groblju treba srusiti!

Name

Vladimir

20.08.2022 05:26

Teski kriminal i pogana obotnice Milorada Dodika razara sve pred sobom kao oluja.Smrt fasizmu sloboda srpskom narodu.

ODGOVORITE
Name

Sasa

20.08.2022 05:26

Pa javite se burli, igoru i prointeru, svjedno zajedno ce te u apsanu.

ODGOVORITE
Name

Q

20.08.2022 05:42

Ovu kuću laži pod hitno ugasiti, objekte prodati, a one koji su godinama plasirali laži na biro rada. A najsmješnije je kad kažu naša tv, misleći na narodna. Pretplatu ne plaćam nego mi otimaju za nešto što ne sluša niko pa tako ni ja.

ODGOVORITE
Name

Re

20.08.2022 16:32

Da vam pravo kazem vasu televiziju uopste negledam al nazalost placam toliko ste ogavni narodu da bolje niste ni zasluzili ssmo mi je zao oonih postenih radnika koji moraju raditi kako im se naredi a morate se obratiti vasem gazdi Dodiku jer ste vi njegova fabrika lazi

Name

Nole

20.08.2022 06:06

Kakve veze ima sto niste u HD formatu.Slika na RTRS je ista kao na svakom drugom kanalu.Bar nama normalnima,a to sto neko ganja te HD formate,netflix,eon,pm....to su gluposti.Ako od 300 kanala ne mozes sebi naci nesto sto te interesuje,ti si onda,sine,debil,i dzaba ti sve te nove tehnologije.Prema tome,ne bacajte pare na gluposti,vec se potrudite da budete objektivni.Isto ovako kao sto se obracate narodu na ovaj nacin,tako i budite narodna televizija,a ne rezimska.Pobunite se prvo protiv toga,pa ce vas narod podrzati...

ODGOVORITE
Name

bob

20.08.2022 06:23

Ta ideja eto znate u nasoj televiziji ima puno dobrih ljudi koji eto nisu na strani sljama i kriminala ali eto nisu smjeli da se iskazu je naj obicnije licemjerje. Sad kad je plate u drzavnom sektoru pojela inflacija , sad se digla kuka i motika. Covjek ima 100 opcija , mogli su naci bilo sta drugo da rade ali cutali su godinama i tiho podrzavali. Ja sam sa kreditom, nezaposlenom zenom i bebom od 3 mjeseca dao otkaz. Jesam rukao jedno vrijeme dan noc ali sam izgurao. Kukavice i licemjeri nista drugo. Da im dignu plate za 100 KM pola bi se ucutalo.

ODGOVORITE
Name

Jovo

20.08.2022 06:27

RTRS je od TV kuće postao glasilo crvene sekte i Dodika, zarobljen medij koji sluzi zataskavanju kriminala,lopovluka i javašluka ove nakaradne vlasti.

ODGOVORITE
Name

Zaza

20.08.2022 06:30

Ja taj RTRS nisam uključila da gledam pa ima 10 i više godina, džaba ste vi lider u nabavci filmova, a taksu plaćam redovno jer ne želim da se s njima povlačim po sudovima, gospoda tuže za jednu neplaćenu Tv taksu

ODGOVORITE
Name

Kojo

20.08.2022 06:50

Smece od televizije niko vas i ne gleda pametne ste sklonili a sljam sam isplivao.

ODGOVORITE
Name

Rvi

20.08.2022 07:01

Kakva ste vi tv kuca, pretplatu moram da placam a signala uopste nemam fuj gatite mi se

ODGOVORITE
Name

+

20.08.2022 07:08

NISTE NIŠTA. DOPRINIJELI STE NAJVIŠE KORUPCIJI I STVARANJU NEGATIVNOG JAVNOG MNJENJA.VLASTI STE SLUŽILI ZA NJIHOVU REKLAMU. A OPOZICIJU PAR SEKUNDI, NEŠTO MANJE BITNO. IZVUČENO IZ KONTEKSTA. S R A M VAS BILO NARODA. KOJI VAS 25 GOD. GLEDA /PENZIONERI/ I NAZIVA SVOJOM TV. VI STE ŠTETOČINE.TO TREBA POSVE ZATVORITI. VI STE U DUBOKOM STADIJU RAKA. VUKAN DA SE ŽRTVUJE ZA VAS. VLAST OVA JE VAŠ MENTOR I NJIMA SE DO 2.10.2.O22. JAVITE. SAMO, KO JE FIZIČKI RADNIK,TEHNIČKO OSOBLJE U RTRS NIJE KRIV. TU NEMA ŠTA OSTAVLJATI DRUGO. SVE RASJERATI I U ZATVOR MNOGE. SA VLASTI SKUPA OTJERALI STE MNOGE IZ RS. A PRVI STE PRIMIJENILI ZAKON. 13 GOD. STOJE U SUDU TUŽBE,A SUDOVI VAŠI SIROTINJU PO PROPISU GONE. A KRIMINALCI, KORUPCIJA I UBISTVA NE RIJEŠAVAJU. I SUDOVI SU GREŠNI PO PROFESIJI. JAVNA RIJEČ SIJEČE. VI STE NAJVIŠE NAŠTETILI RS. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ I SVA POPTENA OPOZICIJA. Običan građanin. Pen. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Brale

20.08.2022 07:09

Gotovo? Pa motaj kablove, šta čekaš? Brže!

ODGOVORITE
Name

Tatar

20.08.2022 07:24

Obratite se Miletu on vas je sa svojom politikom doveo u to stanje.Sad će on doći da vam da infuziju da ostanete živi ali cena toga je glas za njega

Name

Kljuc

20.08.2022 07:27

U vrata niste realni pristrasni ste vladajucem rezimu imamo Bntv

Name

Ahaa

20.08.2022 07:58

Nema na toj televiziji nepodobnih svi do jednoggg!! Lagatoriii pljackasi narodaa gdje su pareee Otete od naroda za prinudnu pretplatu parazitiii partijasii opljackali tipa Arlov i elita sramnaaa bez znajnaa bez mirala! Opljackane pare vratiti narodu od vaseg prljavog kapitalaaa koji se mira oduzeti a Vi u zatvoreee po zasluzi! Zakon za Sve jednak!! Paraziti partijasi u svim institucijama javnim preduzecima krcatoooooo sve kao Glasacka Masinerijaa haraaaa! Zabraniti rad kao i partijama korumpiranih lopiva partijasaa!!

Name

LAŽLJIVI RTRS

20.08.2022 07:31

NEKA DABOGDA SUTRA PROPALI ILI DANAS SUTRA JE VEĆ KASNO ŠTA STE SVE RADILI KOLIKO LAŽI OD VAS KOLIKO DIZANJA KORUMPIRANOG I BAHATOG REŽIMA U NEBO KOLIKO STE BLATILI OPOZICIJU PROPADAJTE ISTOG MOMENTA

ODGOVORITE
Name

+

20.08.2022 07:32

VI STE NAJ-VEĆA S R A M O T A RS. NISTE REKLI NARODU, DA TUŽUJETE ZA 1 ILI 3. PREPLATE,.. PA NEKA I PLATU ZA SUDIJE UZMETE OD NARODA. PLAĆAM REDOVNO I SAMO NEKAD PREBACIM NA VAŠ KANAL DA VIDIM KOLIKO LAŽETE. P R E D L A Ž E M. DA POD HITNO SA TERENA POVUČETE SVOJU"LABAŠČAD DA UNEMIRAVAJU NAROD". POSTOJE BANKE ZA PLAĆANJE. SVI KAŽU, DA SE NE BUNE ZA DRUGE REŽIJE, DA SAMO ŽALE DA DAJU PARE ZA TAKSU, TIH 7,5O. KM. ONDA ČUJTE, KOLIKO VRIJEDITE.

ODGOVORITE
Name

Tu

20.08.2022 07:47

Nema radnika poodavnoo tu su samoo partijski podobniiii bez znanja bez morala za ne gledanje naplacujete taksuuuu zlotviri partijski partijska televizija opljackala narod taksom za negledanje pa to ni u Tunguzijiiiii nema 21 vijek tv u 16 vijeku sa partijom i kirumpiranim partijasima zloooo golemooo i gore od rata! Ne naridna tv! Fujjj

ODGOVORITE
Name

Dragon

20.08.2022 07:53

Ja vas nemam na daljinskom već godinama i miran sam.Žao mi je što moram baciti onih 7.5 maraka za glupost

ODGOVORITE
Name

Radnik RTRS

20.08.2022 08:03

Pismo je čak i blago intonirano kakvo je ovdje zaista stanje. Sama činjenica da je poslednjih godina čak šest direktora bilo u vd stanju govori kako su Željka i Igor ( ne Milorad!) mijenjali poslušnike. Vrhunac je sadašnja ekipa na čelu sa najvećom neznalicom koja je ušla u ovo oreduzeće i Željkinom miljenicom koja je na nesreću ovog naroda postala glavni urednik informativnog programa. Ne postoji u kedijskom prostoru na Balkanu takva kadrovska politika kao ova što se vodi na RTRS. Tamo u poslednjih 20 godina ni jedan novinar nije došao konkursom, nego svi preko političkih veza. Uostalom, direktori Davidović, Milinović, Branković, Kusturićka nikada nisu ni posmrtni govor napusali a kamo li novinarski tekst. Zato znaju samo da budu poslušnici onima koji su na vlasti. A kada bi Lukač radio svoj posao i izvrnuo im džepove vidio bi koliko su od ovih 30 miliona oni sebi ugurali u džepove.

ODGOVORITE
Name

Србо

20.08.2022 09:01

Додик ће све уништи што је Српско па како ће радити Атв и Уна ако добро ради Ртрс, а треба провјерити да ли стварно не пребацују дио пара у Федерацију и ако је то истина ни ја њима нећу плаћати јер ће неко за то морати одговарати било кад а једном сам прочитао да је то износ од преко 50 милиона па гдје су потрошили толики износ.

ODGOVORITE
Name

Amaaa

20.08.2022 09:19

Kad tad dzepovi direktoraaa partijasaaa bez znanja bez moralaaa moraju se pretresti prljavi kapital oduzeti samo tv pretplata netakonita ih goni u zatvoreee gdje su pareeee!?????? Bogacenje partijdkom lin8jom za suguran glas je kriminalll nad krim8nalom pljackaa prinudnom taksom za negledanje tv partijske cistee a ne narodne drzavnee zlooo sve institucije preduzeca direktori podobni opljackaliii ta partije svoje tj GRUPE LOPOVAAAA!!!! Lopovi haraju drzavom i institucijama mjesto u zatvirimaa oni u foteljama i jis se rugaju narodu haeajuuu pljackajuuuu bahacenje ta Ginisa zeljke cvijanovic od voznog parka ibezbedjenjaa nepotrebnig trosenja budzeta 10 milionaaa 17 savjetnika pa ljudi sve pogurala u drzavni budzet oglodaliii parazitiii pa dozivitna je malo pobigu bahacenje za ginusa pa dokleee ima li zakonaa pravne drzavee narod u nestajanjuuu rastjeran!!!

ODGOVORITE
Name

Jednostavno.

20.08.2022 10:16

Svi oni su saucesnici u medijskom satanizovanju naroda u Republici Srpskoj .

ODGOVORITE
Name

BL.

20.08.2022 10:17

Kako su u gubicima kada plaćamo pretplatu,iako ih uopšte ne gledamo.Ovdje ko god "istjeruje pravdu",izgubio je.Zato plaćamo.Ne znam ko ih uopšte gleda.

ODGOVORITE
Name

BOBA

20.08.2022 10:21

DA LI JE TAKO KO CE IM VJEROVATI.PO NJIMA SE TO NE OSJETI.VODITELJI NADOBUDNI PUNI SEBE DJELUJU SAMOUVJERENO DRCNO RASKOSNO.U DVE RIJECI ODVRATNO.DA JE TAKO NA NJIMA BI SE TO OSJETILO.ISPADA DA JE SVE USMINKANO I NE VJEROVATNO.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.08.2022 11:57

Zalosno, da sporo ucimo o vaznosti nacjonalne televizije RS. Samo treba pogledati oko nas, koliko ulazu para, da bi proturili svoju "istinu". Bez odlaganja nasu TV treba modernizirati, zaposliti mlade i ambicijozne, to je jedini nacin da se cuje i nasa istina. Koliko je to vazno, ispricao je neki americki strucnjak za propagandu, mi pravimo istinu, od lazi se pravi istina ako se radi strucno i godinama.Nasa struka moze sve, od neprijatelja pravimo prijatelje, instaliramo vlade u drzavama koje su vazne americkim interesima, cak i od terorista napravimo prijatelje, sluze nam.U Bosnu je ulozeno ogromno, da bi planirano bili ostvarenk, da bi se laz instalirala kao istina po celom svetu.Svet je video samo dobre momke, nase odabrane u nekoliko godina, od lazi je napravljena istina. Pitam se sta cekamo?

ODGOVORITE
Name

Kolika je plata

22.08.2022 05:32

Ako taj Cita komentare zamoljavam ga da napise tacno kolika mu je plata, a te dobavljace da iznesu koliko I'm duguju I od kada. Ovo je sve laz jer I ja radim tu

ODGOVORITE
Name

BorikBL

22.08.2022 13:01

Drzavna televizija uvijek promovise politicku propagandu partije koja je dobila drzavne izbore, to jest koju je birao NAROD. Svaka drzavna tv na svijetu pa tako i RTRS. Jel mozda BBC napada englesku kraljicu, sta li? Drugo, plate su normalne srazmjerne stazu i strucnosti. Trece, za dugove prvi put cujem. Ako ima dugova, to je mozda zato da se parira sarajevskoj tv, pa ako njih drzava bude refinansirala, onda da i banjalucka tv jednako ima argument da dobije novac. S druge strane BNTV nema problema sa novcem zato sto emituje propagandu unistenja drzave i naroda, i za to dobija novac od tudjina kojem je to u interesu jer ce u slucaju uspjeha sve desetostruko naplatiti..

ODGOVORITE