Ово што ради режим је издаја националних интереса Српске

- Владина продаја Рудника Љубија шпекулативна је трансакција, која није добра за раднике, економију Републике Српске, Приједор и читаву регију. Томе се мора стати у крај, речено је на прес конференцији председника СДС-а Мирка Шаровића и потпредседника ПДП-а Јелена Тривић.

Република Српска 19.08.2022 | 17:23
Ово што ради режим је издаја националних интереса Српске

Опозиција упозорава - Владина продаја Рудника “Љубија” је погрешан потез, којим се губе радна мјеста и урушава водећи привредни гигант приједорске регије.       

- Ради се о шпекулативној трансакцији. На тај начин Влада Српске не даје Рудник “Љубија” стручњацима из области рударства, већ је то тајкунско преузимање већинског пакета и даље препродавање тог предузећа, рекао је Шаровић.

Шаровић подсјећа да су већ једном успјели да отјерају контроверзног Евгенија Зотова, али сад му актулена власт поново рудник предаје у руке.   

- Зотов се сада појавио преко Израела, неких других адреса. Поново СНСД и његови челни људи су га пронашли. Једном су спријечени демонстрацијом грађана, али сада крајња намјера власти је да уступи  рудник неком ко нема никакве везе са овом дјелатношћу. Очито да је у везама са челним људима Републике Српске и све се то дешава нетранспарентно, без било какве конкуренције, каже Шаровић.

Ове пословне шеме Владе Српске биће предмет ревизије нове власти у Републици Српској, најављује потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић.

- Довољно је прочитати интервју тог извјесног Зотова и он је ту све рекао, да за сићу купује огромну вриједност Републике Српске  не треба ићи даље од тога.  Оно што поручујем неспособном и корумпираном режиму Републике Српске јесте да то неће проћи. Ово што раде са Алумином, Љубијом...то је издаја националних интереса и они су издајници, рекла је Тривићева.

Актуелна власт није господар Српске, него народ, за њу се крварило и нико нема право да крчми њене ресурсе, тврди Тривићева И поручује да то неће проћи, те да ће након  2. октобра сви одговорни одговарати пред лицем правде.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Ветеран

19.08.2022 16:00

Јој ових фраза, за њу се крварило, ако ће мо исјрено брига вас свију за то..то само користите док не добијете гкас. Већ вуђено безброј пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

19.08.2022 17:02

Е види ове две тужибабе, само клевећу, Додик ово, Додик оно, Влада ово, Влада оно

Name

Ре

19.08.2022 17:16

А што не би добили глас? Па нећемо цаљда овако још 16 година?

Name

Ре

19.08.2022 17:18

Јел те то мазалица навратио или си сам смислио? Па,где цес Јелену са лоповима и лазовима успоредјивати.

Name

Ссс

19.08.2022 17:23

Ста урадити по питању продаје рудника Љубије и Зворницке алумине кад вецина народа цути орило горило

Name

Ре тито

19.08.2022 19:07

Да додик дезертер додик издајник додик пљачкаш буџета додик прикривач убистава по Бањалуци додик распродао имовину Републике Српске додик велика квази србенда додик узерпирао дрзавни воћњак додик дао сину 3 милиона неповратног кредита да се мали недрогира и тако даље и тако даље ......

Name

Гадјење

19.08.2022 16:45

Продаја Љубије, Алумина, тајни уговор са Мадјарима око соларне електране, кокаин у Добоју, ИРБ паљевина, индустријски кисик, пропале банке, корона набавке, плате годинама мале, цијене дивљају, политицке блокаде, бахато понасање……., , а то је само дио? Па ста јос треба људима да схвате да смо дотакли дно ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2022 17:43

Небитно, важно је бити Србин.

Name

+

19.08.2022 16:47

Ветеран. Поштујем те. Али, НИЈЕ ИСПРАВНО ТО РЕЋИ ЈЕЛЕНИ. ОНА НЕМА ГРЕШАКА У СВОМ ПОСЛУ. И ПОРЕДИТИ СА НАЈВЕЋИМ ДОМАЋИМ ГРЕШНИЦИМА ПО РС. Сва Социјалистичка имовина је готово раскрчмита. И у приватним је рукама. МИ ГЕНЕРАЦИЈА ПЕНЗИОНЕРА СМО ЦИО ЖИВОТ ТО УВЕЋАВАЛИ ВРИЈЕДНОСНО СВОЈИМ РАДОМ. Подијељени су ваучери и дионице. Ништа нисмо наплатили. Баш Додик по члану Ра регистрацију тог узели 15 ДМ. ТО СМО ЈЕДВО СКУПИЛИ ЗА 4 ОСОБЕ. И послије нека предузећа пропала. Значи су и тад суну РС ЗА РЕГИСТРАЦИЈЕ СКУПИЛИ ВИШЕ ОД МИЛИОН. ТО ЈЕ ТАДА МНОГО ЛЕГЛО У БУЏЕТ РС. То је све ДОДИКОВА ТАКТИКА, ДА ПРЕВАРИ НАРОД. САМО У ХАПС. ТАКВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска Јелени!

19.08.2022 16:49

Предсједница мора бити здрава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.08.2022 17:07

Бурле је дизао кредит на кредит задужио народ продао и растурио све у РС да се обогати за 16 година свога режима,а шта ћете ви ни у лијевој ни у десној а хоћете власт лажним обећањима народа РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АРСЕН

19.08.2022 17:15

Оцекујемо да ова власт поцне распродавати иконе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обећање

19.08.2022 17:16

Обећај Јелена шта нећеш сигурно урадити као предсједница Српске, а на чему ћеш инсистирати. Ако имаш квалитетну дијагнозу, могуће је и терапију прописати. Народу треба радна терапија и искрена и пријатељска власт. ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре о ецање

19.08.2022 18:08

За поцетак дивољно да постено ради да некраде из будзета одмах смо у плусу

Name

+

19.08.2022 17:58

Ево ја ћу. НАРОД ТРЕБА РАДНУ ТЕРАПИЈУ. НИКО НЕ ШТАМПА НОВАЦ. ВЛАСТ, ПРАВНУ РС И Б И Х. И КОРИСНЕ Е К О Н О М С К Е. МИЈЕРЕ. НПР. НЕТРЕБА СКИ НА МАЊАЧИ, НЕГО ФАБРИКА. Додо је веселе приче простирао неписменом Народу. Сви требамо да зарадимо за живот. ТУ ЈЕ МУДРОСТ ВОЂА ВАЖНА. И ДОГОВАРАТИ СЕ СА ДРУГИМА. ФБ И Х. НИКО КАО, ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ. Е К О Н О М И С Т И. ОРАВИ ЉУДИ. Обични. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

19.08.2022 18:23

Јело,Мирко,Милане,до побједе!

ОДГОВОРИТЕ