Ovo što radi režim je izdaja nacionalnih interesa Srpske

- Vladina prodaja Rudnika Ljubija špekulativna je transakcija, koja nije dobra za radnike, ekonomiju Republike Srpske, Prijedor i čitavu regiju. Tome se mora stati u kraj, rečeno je na pres konferenciji predsednika SDS-a Mirka Šarovića i potpredsednika PDP-a Jelena Trivić.

Republika Srpska 19.08.2022 | 17:23
Ovo što radi režim je izdaja nacionalnih interesa Srpske

Opozicija upozorava - Vladina prodaja Rudnika “Ljubija” je pogrešan potez, kojim se gube radna mjesta i urušava vodeći privredni gigant prijedorske regije.       

- Radi se o špekulativnoj transakciji. Na taj način Vlada Srpske ne daje Rudnik “Ljubija” stručnjacima iz oblasti rudarstva, već je to tajkunsko preuzimanje većinskog paketa i dalje preprodavanje tog preduzeća, rekao je Šarović.

Šarović podsjeća da su već jednom uspjeli da otjeraju kontroverznog Evgenija Zotova, ali sad mu aktulena vlast ponovo rudnik predaje u ruke.   

- Zotov se sada pojavio preko Izraela, nekih drugih adresa. Ponovo SNSD i njegovi čelni ljudi su ga pronašli. Jednom su spriječeni demonstracijom građana, ali sada krajnja namjera vlasti je da ustupi  rudnik nekom ko nema nikakve veze sa ovom djelatnošću. Očito da je u vezama sa čelnim ljudima Republike Srpske i sve se to dešava netransparentno, bez bilo kakve konkurencije, kaže Šarović.

Ove poslovne šeme Vlade Srpske biće predmet revizije nove vlasti u Republici Srpskoj, najavljuje potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

- Dovoljno je pročitati intervju tog izvjesnog Zotova i on je tu sve rekao, da za siću kupuje ogromnu vrijednost Republike Srpske  ne treba ići dalje od toga.  Ono što poručujem nesposobnom i korumpiranom režimu Republike Srpske jeste da to neće proći. Ovo što rade sa Aluminom, Ljubijom...to je izdaja nacionalnih interesa i oni su izdajnici, rekla je Trivićeva.

Aktuelna vlast nije gospodar Srpske, nego narod, za nju se krvarilo i niko nema pravo da krčmi njene resurse, tvrdi Trivićeva I poručuje da to neće proći, te da će nakon  2. oktobra svi odgovorni odgovarati pred licem pravde.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Veteran

19.08.2022 16:00

Joj ovih fraza, za nju se krvarilo, ako će mo isjreno briga vas sviju za to..to samo koristite dok ne dobijete gkas. Već vuđeno bezbroj puta.

ODGOVORITE
Name

Tito

19.08.2022 17:02

E vidi ove dve tužibabe, samo kleveću, Dodik ovo, Dodik ono, Vlada ovo, Vlada ono

Name

Re

19.08.2022 17:16

A što ne bi dobili glas? Pa nećemo caljda ovako još 16 godina?

Name

Re

19.08.2022 17:18

Jel te to mazalica navratio ili si sam smislio? Pa,gde ces Jelenu sa lopovima i lazovima usporedjivati.

Name

Sss

19.08.2022 17:23

Sta uraditi po pitanju prodaje rudnika Ljubije i Zvornicke alumine kad vecina naroda cuti orilo gorilo

Name

Re tito

19.08.2022 19:07

Da dodik dezerter dodik izdajnik dodik pljačkaš budžeta dodik prikrivač ubistava po Banjaluci dodik rasprodao imovinu Republike Srpske dodik velika kvazi srbenda dodik uzerpirao drzavni voćnjak dodik dao sinu 3 miliona nepovratnog kredita da se mali nedrogira i tako dalje i tako dalje ......

Name

Gadjenje

19.08.2022 16:45

Prodaja Ljubije, Alumina, tajni ugovor sa Madjarima oko solarne elektrane, kokain u Doboju, IRB paljevina, industrijski kisik, propale banke, korona nabavke, plate godinama male, cijene divljaju, politicke blokade, bahato ponasanje……., , a to je samo dio? Pa sta jos treba ljudima da shvate da smo dotakli dno ?

ODGOVORITE
Name

Re

19.08.2022 17:43

Nebitno, važno je biti Srbin.

Name

+

19.08.2022 16:47

Veteran. Poštujem te. Ali, NIJE ISPRAVNO TO REĆI JELENI. ONA NEMA GREŠAKA U SVOM POSLU. I POREDITI SA NAJVEĆIM DOMAĆIM GREŠNICIMA PO RS. Sva Socijalistička imovina je gotovo raskrčmita. I u privatnim je rukama. MI GENERACIJA PENZIONERA SMO CIO ŽIVOT TO UVEĆAVALI VRIJEDNOSNO SVOJIM RADOM. Podijeljeni su vaučeri i dionice. Ništa nismo naplatili. Baš Dodik po članu Ra registraciju tog uzeli 15 DM. TO SMO JEDVO SKUPILI ZA 4 OSOBE. I poslije neka preduzeća propala. Znači su i tad sunu RS ZA REGISTRACIJE SKUPILI VIŠE OD MILION. TO JE TADA MNOGO LEGLO U BUDŽET RS. To je sve DODIKOVA TAKTIKA, DA PREVARI NAROD. SAMO U HAPS. TAKVE.

ODGOVORITE
Name

Podrska Jeleni!

19.08.2022 16:49

Predsjednica mora biti zdrava!

ODGOVORITE
Name

Re

19.08.2022 17:07

Burle je dizao kredit na kredit zadužio narod prodao i rasturio sve u RS da se obogati za 16 godina svoga režima,a šta ćete vi ni u lijevoj ni u desnoj a hoćete vlast lažnim obećanjima naroda RS.

ODGOVORITE
Name

ARSEN

19.08.2022 17:15

Ocekujemo da ova vlast pocne rasprodavati ikone

ODGOVORITE
Name

Obećanje

19.08.2022 17:16

Obećaj Jelena šta nećeš sigurno uraditi kao predsjednica Srpske, a na čemu ćeš insistirati. Ako imaš kvalitetnu dijagnozu, moguće je i terapiju propisati. Narodu treba radna terapija i iskrena i prijateljska vlast. ???

ODGOVORITE
Name

Re o ecanje

19.08.2022 18:08

Za pocetak divoljno da posteno radi da nekrade iz budzeta odmah smo u plusu

Name

+

19.08.2022 17:58

Evo ja ću. NAROD TREBA RADNU TERAPIJU. NIKO NE ŠTAMPA NOVAC. VLAST, PRAVNU RS I B I H. I KORISNE E K O N O M S K E. MIJERE. NPR. NETREBA SKI NA MANJAČI, NEGO FABRIKA. Dodo je vesele priče prostirao nepismenom Narodu. Svi trebamo da zaradimo za život. TU JE MUDROST VOĐA VAŽNA. I DOGOVARATI SE SA DRUGIMA. FB I H. NIKO KAO, ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ. E K O N O M I S T I. ORAVI LJUDI. Obični. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Jelena

19.08.2022 18:23

Jelo,Mirko,Milane,do pobjede!

ODGOVORITE