Партизан убједљиво савладао Хамрун са Малте

- Фудбалери Партизана савладали су вечерас у Хумској Хамрун са Малте са 4:1 (3:0) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.

Фудбал 18.08.2022 | 23:06
Партизан убједљиво савладао Хамрун са Малте

Стрелци за црно-беле били су Рикардо Гомес у 15, Слободан Урошевић у 25, Фусени Дијабате у 33. и Патрик Андраде у 77. минуту.

Гол за какву-такву наду Малтежана у реваншу постигао је Метју Гијомје у 52. минуту.

Нови тренер Партизана Гордан Петрић успео је за пет дана, колико води црно-беле, оно што његов претходник Илија Столица није за више од месец дана вођења екипе из Хумске у такмичарским мечевима, а то је да повеже два тријумфа.

После тешко извојеване првенствене победе против Младости ГАТ (1:0), фудбалери "парног ваљка" у првих пола сата игре против Малтежана показали су да су квалитетнији ривал.

Петрић је на терен послао састав без Израелца Бибраса Натха и у новој формацији 3-4-3, која је црно-белима омогућила много бржу транзицију.

После асистенције Квинсија Менига Рикардо Гомес начео је Хамрун и постигао 14. гол у еврокуповима за клуб из Хумске, па су испред њега на вечној листи стрелаца Партизана на евросцени само Саша Илић са 15 и Бразилац Клео са 16 погодака.

Након прекида у 25. минуту Слободан Урошевић погодио је за 2:0, а асистенцију је уписао Игор Вујачић.

У 33. минуту после одличне контре црно-белих у стрелце се уписао Фусени Дијабате на асистенцију Патрика Андрадеа.

Везиста из Зеленортских Острва постигао је гол у 77. минуту, а асистирао му је земљак Рикардо Гомес.

Једини гол на мечу домаћин је примио у 52. минуту после прекида и био је то кратак период игре у ком Партизан није имао контролу над утакмицом, а гости су неколико пута претили голу који је чувао Поповић.

Потврда успешне шок-терапије под тренером Горданом Петрићем за црно-беле могла би да дође у реваншу на Малти 25. августа у 20.00.

(Тањуг Фото: Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар