Шаровић са рафтерима: Ево шта им је поручио

“У претходном мандату уложио сам велики напор да обезбиједимо 20 километара пута десном обалом Таре а данас је тај пут у катастрофалном стању. Због тога ће пут Фоча Шћепан Поље бити у врху приоритета будуће власти и Српске демократске странке,”  истакао је предсједник Мирко Шаровић на састанку са власницима рафтинг кампова у Фочи. 

Република Српска 17.08.2022 | 22:16
Шаровић са рафтерима: Ево шта им је поручио

"Ми смо дали све од себе док смо били у Савјету министара да фочанским рафтерима обезбиједимо пут десном обалом Таре, који је умногоме помогао рафтерима јер више не морају да прелазе у Црну Гору како би дошли до почетне тачке за рафтинг. Велика је штета је што тај пут није завршен и што је  у јако лошем стању. Што се мене тиче, рафтери могу да рачунају да ћемо тај пут завршити комплетно,  када дођемо на власт", рекао је Шаровић.

Рафтери су истакли да је управо пут десном обалом Таре спасио њихову дјелатност током претходне двије године пандемије вируса корона, јер би иначе посао био онемогућен због затварања границе са Црном Гором.

Изразили су незадовољство због тога што ће Парк природе Тара, вољом власти, бити дат у републичку надлежност,  истичући да би овај парк и све таксе које би се плаћале морале бити у општинској надлежности.

Одборник Српске демократске странке у Фочи Огњен Бодирога нагласио је да ће се борити да се преиспита одлука Владе Српске о оснивању Парка природе Тара, јер та тема никада није ни  била предмет расправе на сједницама локалног парламента. 

"Већина добробити од природних ресурса у Фочи мора остати у нашој општини. Новац од  природних ресурса мора служити унапређењу туризма и туристичких потенцијала на подручју општине и регије", поручио је Бодирога.

Шаровић је заједно са страначким колегама Вукотом Говедарицом и Дарком Бабаљем разговарао и са мјештанима фочанског насеља Брод на Дрини о питањима како побољшати услове живота у тој општини.

Више у видео прилогу БН ТВ:

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

18.08.2022 05:47

Шојић селфи кампања... Јадно... Обећавати исто што и црвена секта још јадније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

18.08.2022 08:43

како можеш саветовати друге,а у твојој општини други на власти.

ОДГОВОРИТЕ