Šarović sa rafterima: Evo šta im je poručio

“U prethodnom mandatu uložio sam veliki napor da obezbijedimo 20 kilometara puta desnom obalom Tare a danas je taj put u katastrofalnom stanju. Zbog toga će put Foča Šćepan Polje biti u vrhu prioriteta buduće vlasti i Srpske demokratske stranke,”  istakao je predsjednik Mirko Šarović na sastanku sa vlasnicima rafting kampova u Foči. 

Republika Srpska 17.08.2022 | 22:16
Šarović sa rafterima: Evo šta im je poručio

"Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara da fočanskim rafterima obezbijedimo put desnom obalom Tare, koji je umnogome pomogao rafterima jer više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting. Velika je šteta je što taj put nije završen i što je  u jako lošem stanju. Što se mene tiče, rafteri mogu da računaju da ćemo taj put završiti kompletno,  kada dođemo na vlast", rekao je Šarović.

Rafteri su istakli da je upravo put desnom obalom Tare spasio njihovu djelatnost tokom prethodne dvije godine pandemije virusa korona, jer bi inače posao bio onemogućen zbog zatvaranja granice sa Crnom Gorom.

Izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što će Park prirode Tara, voljom vlasti, biti dat u republičku nadležnost,  ističući da bi ovaj park i sve takse koje bi se plaćale morale biti u opštinskoj nadležnosti.

Odbornik Srpske demokratske stranke u Foči Ognjen Bodiroga naglasio je da će se boriti da se preispita odluka Vlade Srpske o osnivanju Parka prirode Tara, jer ta tema nikada nije ni  bila predmet rasprave na sjednicama lokalnog parlamenta. 

"Većina dobrobiti od prirodnih resursa u Foči mora ostati u našoj opštini. Novac od  prirodnih resursa mora služiti unapređenju turizma i turističkih potencijala na području opštine i regije", poručio je Bodiroga.

Šarović je zajedno sa stranačkim kolegama Vukotom Govedaricom i Darkom Babaljem razgovarao i sa mještanima fočanskog naselja Brod na Drini o pitanjima kako poboljšati uslove života u toj opštini.

Više u video prilogu BN TV:

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

18.08.2022 05:47

Šojić selfi kampanja... Jadno... Obećavati isto što i crvena sekta još jadnije.

ODGOVORITE
Name

OO7

18.08.2022 08:43

kako možeš savetovati druge,a u tvojoj opštini drugi na vlasti.

ODGOVORITE