Пољопривредници хоће помоћ због суше, а Влада за ...

У години када пољопривредници трпе огромне штете због суше, из Компензационог фонда РС у Аграрни фонд града Бијељина стигло је три милиона марака, али намијењених за рурални развој, односно асфалтирање путева и изградњу јавне расправе. Пољопривредници огорчени, а градоначелник Љубиша Петровић их позива да спријече овакву подјелу јавног новца.

Република Српска 17.08.2022 | 19:07
Пољопривредници хоће помоћ због суше, а Влада за ...

Пољопривредници не памте тежу годину. Кажу суша је узела свој данак, а штете се сабирају.

Због суше пољопривредни произвођачи Семберије траже проглашење елементарне непогоде. Потребне су, каже, хитне мјере. У том смислу добро би дошла три милиона марака која су из Комнензационог фонда стигла у Аграрни фонд, али њихова намјена је сасвим другачија.

“Ја сад јавно кажем да су то намјенска средства за изградњу инфраструктуре у руралном подручју. Тендери су расписани, све транспарентно",  каже директор Аграрног фонда Златан Лазаревић.

“Ја поштујем инфраструктуру, асфалтирање, али Аграрни фонд треба да се бави аграром. То је добра ствар, али се треба адекватно распоредити како
мисли народ, а не како мисле појединси или неке политичке странке”, каже Саво Бакајлић, предсједник Удружења пољопривредних произвођача “Села Семберије и Мајевице”.

У Аграни фонд средства су стигла под велом тајне, а њихова намјена крајње неприхватљива, истиче  градоначелник Љубиша Петровић и додаје
да се то раде баш у овом предизборном периоду.

Петровић позива пољопривреднике да свим механизмима удружено зауставе овакву подјелу народног новца.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Душан

17.08.2022 20:46

Ви пољопривредници са подручја Бијељине, сваке године молите Бога да буде сушна година. А разлог је што имате наводњавање. А роба иде на тржиште без конкуренције. Сад овдје нешто паметујете и тражите новац. Ни марку вам не треба дати. Боље дати за болесну дјецу,барем смо покушали да их спасимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.08.2022 10:11

Зовите опет Додика да одржи предизборни скуп са вама. И обећа подстицаје за идућу годину. И да државна ТВ даје објашњења вама. За кога радите г. Саво. За Додика или за пољопривреднике. Ако је за пољопривреднике истјерајте тракторе пред институције државе и тражите помоћ на такав начин.

Name

БЈВ

17.08.2022 21:04

Народе, дајте се висе покренути! Па докле це се мазати оци људима и куповати гласови! И то васим новцем! Пресипање из супљег у празно, све ради политике и фотеље... Љубиса, теби свака цаст, бори се за свој народ и хвала ти на томе. Пољопривредници хране овај свет, треба им помоци кад им је помоц потребна... Путеви без асфалта нису проблем, то се да издрзати, вец су проблем гладна уста људи и зивотиња ако на годину не буде хране... Нека нам је и Бог на помоци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

17.08.2022 21:19

И директор ће бити тежи за још барем пола милиона. Шта се ово ради, шта су измислили?

ОДГОВОРИТЕ