Poljoprivrednici hoće pomoć zbog suše, a Vlada za ...

U godini kada poljoprivrednici trpe ogromne štete zbog suše, iz Kompenzacionog fonda RS u Agrarni fond grada Bijeljina stiglo je tri miliona maraka, ali namijenjenih za ruralni razvoj, odnosno asfaltiranje puteva i izgradnju javne rasprave. Poljoprivrednici ogorčeni, a gradonačelnik Ljubiša Petrović ih poziva da spriječe ovakvu podjelu javnog novca.

Republika Srpska 17.08.2022 | 19:07
Poljoprivrednici hoće pomoć zbog suše, a Vlada za ...

Poljoprivrednici ne pamte težu godinu. Kažu suša je uzela svoj danak, a štete se sabiraju.

Zbog suše poljoprivredni proizvođači Semberije traže proglašenje elementarne nepogode. Potrebne su, kaže, hitne mjere. U tom smislu dobro bi došla tri miliona maraka koja su iz Komnenzacionog fonda stigla u Agrarni fond, ali njihova namjena je sasvim drugačija.

“Ja sad javno kažem da su to namjenska sredstva za izgradnju infrastrukture u ruralnom području. Tenderi su raspisani, sve transparentno",  kaže direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević.

“Ja poštujem infrastrukturu, asfaltiranje, ali Agrarni fond treba da se bavi agrarom. To je dobra stvar, ali se treba adekvatno rasporediti kako
misli narod, a ne kako misle pojedinsi ili neke političke stranke”, kaže Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Sela Semberije i Majevice”.

U Agrani fond sredstva su stigla pod velom tajne, a njihova namjena krajnje neprihvatljiva, ističe  gradonačelnik Ljubiša Petrović i dodaje
da se to rade baš u ovom predizbornom periodu.

Petrović poziva poljoprivrednike da svim mehanizmima udruženo zaustave ovakvu podjelu narodnog novca.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dušan

17.08.2022 20:46

Vi poljoprivrednici sa područja Bijeljine, svake godine molite Boga da bude sušna godina. A razlog je što imate navodnjavanje. A roba ide na tržište bez konkurencije. Sad ovdje nešto pametujete i tražite novac. Ni marku vam ne treba dati. Bolje dati za bolesnu djecu,barem smo pokušali da ih spasimo.

ODGOVORITE
Name

Re

18.08.2022 10:11

Zovite opet Dodika da održi predizborni skup sa vama. I obeća podsticaje za iduću godinu. I da državna TV daje objašnjenja vama. Za koga radite g. Savo. Za Dodika ili za poljoprivrednike. Ako je za poljoprivrednike istjerajte traktore pred institucije države i tražite pomoć na takav način.

Name

BJV

17.08.2022 21:04

Narode, dajte se vise pokrenuti! Pa dokle ce se mazati oci ljudima i kupovati glasovi! I to vasim novcem! Presipanje iz supljeg u prazno, sve radi politike i fotelje... Ljubisa, tebi svaka cast, bori se za svoj narod i hvala ti na tome. Poljoprivrednici hrane ovaj svet, treba im pomoci kad im je pomoc potrebna... Putevi bez asfalta nisu problem, to se da izdrzati, vec su problem gladna usta ljudi i zivotinja ako na godinu ne bude hrane... Neka nam je i Bog na pomoci!

ODGOVORITE
Name

Bojan

17.08.2022 21:19

I direktor će biti teži za još barem pola miliona. Šta se ovo radi, šta su izmislili?

ODGOVORITE