Бијељина слави крсну славу - Светог Пантелејмона

Бијељина данас слави. Свечана је атмосфера, а увеличали су је и градоначелници пријатељских градова које Бијељина има на претек. 

Република Српска 09.08.2022 | 16:12
Бијељина слави крсну славу - Светог Пантелејмона

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, служио је јутрос литургију  поводом славе града Бијељина. Свечана атмосфера испунила је храм Светог Пантелејмона на коридору, а вјерни народ окупио се да својим присуством увелича бијељинску славу.Бијељина данас слави. Свечана је атмосфера, а увеличали су је и градоначелници пријатељских градова које Бијељина има на претек. 

Милош Димитријевић, предсједник општине Пећ-Гораждевац овогодишњи је кум славе.

“Велика је част бити кум славе Бијељине. Кумство се не одбија, а ми имамо много цркава и ствари које нас вежу”, каже Димитријевић.

Сарадња са Бијељином увијек је била на завидном нивоу, истичу пријатељи овог града, а надају се да ће будућност донијети још чвршће пријатељске везе.

“Ми смо се прије неколико година упознали. Градоначелник Петровић је својом комуникативношћу утицао да наша сарадња буде јача. Све је у посљедње вријеме живнуло”, истиче Јанко Кос, градоначелник Жалеца у Словенији.

Градоначелник Љубиша Петровић је поносан на Бијељину. Од тренутка када је преузео дужност, каже Петровић, труди се да све проблеме ријеши. Истиче да је на слузи грађанима у сваком тренутку.

“Најзначајнија два пројекта у овој години били су набавка уџбеника за све основце, који је ријешен, а од инфраструктурних пројеката издвојио бих завршетак изградње пјешачке зоне у Улици “Патријарха Павла”. За наредну годину имамо у плану још много капиталних инвестиција”, наглашава Петровић.

У славским данима уживају Бијељинци, а у завичај је стигла и дијаспора.

Вечерње богослужење у цркви Светог Ђорђа, у присуству великог броја вјерника служио је Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије.

Након литургије улицама града упутила се литија до зграде градске управе, гдје је свечаност настављена ломљењем славског колача.

“Бијељина је данас центар свијета зато што има много пријатеља, много гостију. Хвала вам што сте подијелили радост наше крсне славе и да из наше Бијељине понесете оне најљепше успомене и да се што чешће у њу враћате и да је затичете  јепшом, бољом, напреднијом”, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

(БН/ фото: БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

10.08.2022 05:48

Срећна Слава. Сви живи и здрави били. Бијељина, заиста иде напријед у сваком погледу. Највише је заслужан Градоначелник Петровић, са својим људским квалитетима и искреним поштовањем Народа. Тако наставите и многи из Дијаспоре, ће се вратити у свој родни крај. Напредак видимо и ми са удаљености. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ