Bijeljina slavi krsnu slavu - Svetog Pantelejmona

Bijeljina danas slavi. Svečana je atmosfera, a uveličali su je i gradonačelnici prijateljskih gradova koje Bijeljina ima na pretek. 

Republika Srpska 09.08.2022 | 16:12
Bijeljina slavi krsnu slavu - Svetog Pantelejmona

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, služio je jutros liturgiju  povodom slave grada Bijeljina. Svečana atmosfera ispunila je hram Svetog Pantelejmona na koridoru, a vjerni narod okupio se da svojim prisustvom uveliča bijeljinsku slavu.Bijeljina danas slavi. Svečana je atmosfera, a uveličali su je i gradonačelnici prijateljskih gradova koje Bijeljina ima na pretek. 

Miloš Dimitrijević, predsjednik opštine Peć-Goraždevac ovogodišnji je kum slave.

“Velika je čast biti kum slave Bijeljine. Kumstvo se ne odbija, a mi imamo mnogo crkava i stvari koje nas vežu”, kaže Dimitrijević.

Saradnja sa Bijeljinom uvijek je bila na zavidnom nivou, ističu prijatelji ovog grada, a nadaju se da će budućnost donijeti još čvršće prijateljske veze.

“Mi smo se prije nekoliko godina upoznali. Gradonačelnik Petrović je svojom komunikativnošću uticao da naša saradnja bude jača. Sve je u posljednje vrijeme živnulo”, ističe Janko Kos, gradonačelnik Žaleca u Sloveniji.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je ponosan na Bijeljinu. Od trenutka kada je preuzeo dužnost, kaže Petrović, trudi se da sve probleme riješi. Ističe da je na sluzi građanima u svakom trenutku.

“Najznačajnija dva projekta u ovoj godini bili su nabavka udžbenika za sve osnovce, koji je riješen, a od infrastrukturnih projekata izdvojio bih završetak izgradnje pješačke zone u Ulici “Patrijarha Pavla”. Za narednu godinu imamo u planu još mnogo kapitalnih investicija”, naglašava Petrović.

U slavskim danima uživaju Bijeljinci, a u zavičaj je stigla i dijaspora.

Večernje bogosluženje u crkvi Svetog Đorđa, u prisustvu velikog broja vjernika služio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Nakon liturgije ulicama grada uputila se litija do zgrade gradske uprave, gdje je svečanost nastavljena lomljenjem slavskog kolača.

“Bijeljina je danas centar svijeta zato što ima mnogo prijatelja, mnogo gostiju. Hvala vam što ste podijelili radost naše krsne slave i da iz naše Bijeljine ponesete one najljepše uspomene i da se što češće u nju vraćate i da je zatičete  jepšom, boljom, naprednijom”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

(BN/ foto: BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

+

10.08.2022 05:48

Srećna Slava. Svi živi i zdravi bili. Bijeljina, zaista ide naprijed u svakom pogledu. Najviše je zaslužan Gradonačelnik Petrović, sa svojim ljudskim kvalitetima i iskrenim poštovanjem Naroda. Tako nastavite i mnogi iz Dijaspore, će se vratiti u svoj rodni kraj. Napredak vidimo i mi sa udaljenosti. Krajišnik.

ODGOVORITE