Вучић објаснио: "Тешко је кад имате посла са будалама"

Говорим поштено и отворено - најтеже је сачувати разум, када имате посла са будалама, прокоментарисао је вечерас председник Александар Вучић изјаву Томаса Тајнера, италијанског стручњака за хладноратовске копнене снаге НАТО, који је рекао да је Вучић добио поруку да ће НАТО да нападне Србију у року од неколико сати, ако се усуди на нападне Косово.

Србија 02.08.2022 | 21:31
Вучић објаснио: "Тешко је кад имате посла са будалама"

“Најтеже је сачувати разум кад имате посла са будалама, а тај Тајнер је једна од највећих. Осим што је све слагао, цела прича је поптуно бесмислена”, рекао је Вучић за РТС.

Он је указао да Србија има коректан однос са КФОР-ом и нагласио да Србији нико није претио нити ће да прети.

“А, тај сценарио човека који је познат по глупостима, о Украјини, Нагорно- Карабаху, је за малу децу”, рекао је Вучић.

На констатацију да постоје неке тезе да је Србија у недељу “увукла рогове” око КиМ, Вучић је рекао да нема са тим проблем и да ће увек клечати и молити за мир.

““Али, када неко пређе границе, и угрози животе наших људи, мисли да може да спроведе погром јер се сматра сувереном земљом, а то није… а, што се тиче неког напада на Косово, не може то да буде напад на Косово. Косово по међународном јавном праву припада овој земљи”, поручио је Вучић.

А, по питању прича да ће неко Србију да савлада за неколико сати, изразио је наду да никоме тако нешто не пада на памет.

Поручио је да ће Србија чувати мир, све што треба, али да неће допустити никоме да туче српски народ.

“А, онда ћу да позовем тог стручњака да га питам хоће ли за два или три сата да обави то што је замислио, па ћете да видите да те ствари не стоје баш тако… Али, нећу да причам о таквим стварима, верујем да смо далеко од сценарија који би разни хохштаплери желели да виде и који по сваку цену хоће да нађу неку жтрву да покажу своју моћ, јер другачије не могу”, рекао је Вучић.

Ми ћемо увек да разговарамо, мада не знам више о чему, када видите да је све исцрпцељно, да не знате шта можете да урадите, онда је јасно у чему се налазимо, закључио је Вучић.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Душан

02.08.2022 19:48

Па докле више лагања и испирања мозга Чуј по међународном праву Косово припада Србији????????Па Међународни суд у Хагу је донио пресуду по тужби Србије против Косова и рекао да није прекршено међународно право.Па нисмо ваљда сви блесави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кл

03.08.2022 06:08

Отрцана прича,а пали.

ОДГОВОРИТЕ