Vučić objasnio: "Teško je kad imate posla sa budalama"

Govorim pošteno i otvoreno - najteže je sačuvati razum, kada imate posla sa budalama, prokomentarisao je večeras predsednik Aleksandar Vučić izjavu Tomasa Tajnera, italijanskog stručnjaka za hladnoratovske kopnene snage NATO, koji je rekao da je Vučić dobio poruku da će NATO da napadne Srbiju u roku od nekoliko sati, ako se usudi na napadne Kosovo.

Srbija 02.08.2022 | 21:31
Vučić objasnio: "Teško je kad imate posla sa budalama"

“Najteže je sačuvati razum kad imate posla sa budalama, a taj Tajner je jedna od najvećih. Osim što je sve slagao, cela priča je poptuno besmislena”, rekao je Vučić za RTS.

On je ukazao da Srbija ima korektan odnos sa KFOR-om i naglasio da Srbiji niko nije pretio niti će da preti.

“A, taj scenario čoveka koji je poznat po glupostima, o Ukrajini, Nagorno- Karabahu, je za malu decu”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da postoje neke teze da je Srbija u nedelju “uvukla rogove” oko KiM, Vučić je rekao da nema sa tim problem i da će uvek klečati i moliti za mir.

““Ali, kada neko pređe granice, i ugrozi živote naših ljudi, misli da može da sprovede pogrom jer se smatra suverenom zemljom, a to nije… a, što se tiče nekog napada na Kosovo, ne može to da bude napad na Kosovo. Kosovo po međunarodnom javnom pravu pripada ovoj zemlji”, poručio je Vučić.

A, po pitanju priča da će neko Srbiju da savlada za nekoliko sati, izrazio je nadu da nikome tako nešto ne pada na pamet.

Poručio je da će Srbija čuvati mir, sve što treba, ali da neće dopustiti nikome da tuče srpski narod.

“A, onda ću da pozovem tog stručnjaka da ga pitam hoće li za dva ili tri sata da obavi to što je zamislio, pa ćete da vidite da te stvari ne stoje baš tako… Ali, neću da pričam o takvim stvarima, verujem da smo daleko od scenarija koji bi razni hohštapleri želeli da vide i koji po svaku cenu hoće da nađu neku žtrvu da pokažu svoju moć, jer drugačije ne mogu”, rekao je Vučić.

Mi ćemo uvek da razgovaramo, mada ne znam više o čemu, kada vidite da je sve iscrpceljno, da ne znate šta možete da uradite, onda je jasno u čemu se nalazimo, zaključio je Vučić.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dušan

02.08.2022 19:48

Pa dokle više laganja i ispiranja mozga Čuj po međunarodnom pravu Kosovo pripada Srbiji????????Pa Međunarodni sud u Hagu je donio presudu po tužbi Srbije protiv Kosova i rekao da nije prekršeno međunarodno pravo.Pa nismo valjda svi blesavi.

ODGOVORITE
Name

kl

03.08.2022 06:08

Otrcana priča,a pali.

ODGOVORITE