Савјет министара без рјешења, опет тражи помоћ

Савјет министара БиХ једногласно је на ванредној телефонској сједници донио Одлуку о допуни Одлуке о тражењу међународне помоћи за заштиту и спасавање у гашењу пожара, коју је предложило Министарство безбједности.

Босна и Херцеговина 26.07.2022 | 11:53
Савјет министара без рјешења, опет тражи помоћ

Допуном Одлуке затражена је међународна подршка у гашењу пожара у виду ватрогасних снага, средстава и летјелица за гашење пожара из земаља са којима БиХ има потписане споразуме и меморандуме о сарадњи у заштити и спасавању, те летјелица кроз процедуре Механизма за цивилну заштиту Европске уније.

- На овај начин Савјет министара БиХ допунио је прошлоседмичну одлуку којом је затражио од Републике Хрватске међународну помоћ у виду слања летјелица (канадера) са посадом ради помоћи у гашењу пожара у БиХ - наведено је у саопштењу Савјета министара БиХ.

Тражење шире међународне подршке у гашењу пожара у БиХ из земље и ваздуха услиједило је након ескалације пожара у БиХ, нарочито на подручју општине Посушје - Национални парк "Блидиње", те подручја Парка природе "Сутјеска".

Пожаре у БиХ из ваздуха гасе хеликоптери Оружаних снага БиХ, Хеликоптерски сервис Републике Српске и канадер Ратног ваздухопловства Републике Хрватске.

Одлука о допуни Одлуке о тражењу међународне помоћи за заштиту и спасавање у гашењу пожара биће објављена у "Службеном гласнику БиХ", а важиће док траје опасност од пожара.

(Агенције) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тако је то

26.07.2022 10:30

Кад се улаже огромна свота новца за скупе аутомобиле,па и хеликоптер,трулим политичарима,док ми све више показујемо своју немоћ да коначно ставимо тачку на њихове прљаве навике.Овакви,треба да изгоримо живи у огњу,за боље и нисмо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2022 17:27

Шта ће нам канадери кад политичари не могу да се возе у њима. Они гледају само себе, а народ и имовина нека гори.

Name

Ралф

26.07.2022 10:36

Идиоти најгори сазив вијећа министара икад од када БиХ постоји,па има.ли иста да могу урадити,планирати да не драме помоћ и плачу,од пандемије,поплава,пожара дајте оставке идиоти узимате астрономско.плазе за свој нерад и опструкцију .Ви намјерно правите дестабилизацију и опструкцију државних институција јачају ентитетске инстититуције умјесто да је обрнуто држава је ипак држава И ентититети су јој почињени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

26.07.2022 13:06

Вучић гаси пожаре по Словенији.?.Шкрипи шкрипи Вучић-Додик , нека шкрипи,и треба да шкрипи.лалала лалалааа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

26.07.2022 13:41

Колико је покрадено да сте само дјелиц издвојили могли сте купити један канадер

Name

сепртља

26.07.2022 17:11

Пејин мост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

26.07.2022 19:10

Купити ће они канадер када сконтају како да се уграде са пар стотина хиљада евра.

ОДГОВОРИТЕ