Savjet ministara bez rješenja, opet traži pomoć

Savjet ministara BiH jednoglasno je na vanrednoj telefonskoj sjednici donio Odluku o dopuni Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u gašenju požara, koju je predložilo Ministarstvo bezbjednosti.

Bosna i Hercegovina 26.07.2022 | 11:53
Savjet ministara bez rješenja, opet traži pomoć

Dopunom Odluke zatražena je međunarodna podrška u gašenju požara u vidu vatrogasnih snaga, sredstava i letjelica za gašenje požara iz zemalja sa kojima BiH ima potpisane sporazume i memorandume o saradnji u zaštiti i spasavanju, te letjelica kroz procedure Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije.

- Na ovaj način Savjet ministara BiH dopunio je prošlosedmičnu odluku kojom je zatražio od Republike Hrvatske međunarodnu pomoć u vidu slanja letjelica (kanadera) sa posadom radi pomoći u gašenju požara u BiH - navedeno je u saopštenju Savjeta ministara BiH.

Traženje šire međunarodne podrške u gašenju požara u BiH iz zemlje i vazduha uslijedilo je nakon eskalacije požara u BiH, naročito na području opštine Posušje - Nacionalni park "Blidinje", te područja Parka prirode "Sutjeska".

Požare u BiH iz vazduha gase helikopteri Oružanih snaga BiH, Helikopterski servis Republike Srpske i kanader Ratnog vazduhoplovstva Republike Hrvatske.

Odluka o dopuni Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje u gašenju požara biće objavljena u "Službenom glasniku BiH", a važiće dok traje opasnost od požara.

(Agencije) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Tako je to

26.07.2022 10:30

Kad se ulaže ogromna svota novca za skupe automobile,pa i helikopter,trulim političarima,dok mi sve više pokazujemo svoju nemoć da konačno stavimo tačku na njihove prljave navike.Ovakvi,treba da izgorimo živi u ognju,za bolje i nismo!!!

ODGOVORITE
Name

Re

26.07.2022 17:27

Šta će nam kanaderi kad političari ne mogu da se voze u njima. Oni gledaju samo sebe, a narod i imovina neka gori.

Name

Ralf

26.07.2022 10:36

Idioti najgori saziv vijeća ministara ikad od kada BiH postoji,pa ima.li ista da mogu uraditi,planirati da ne drame pomoć i plaču,od pandemije,poplava,požara dajte ostavke idioti uzimate astronomsko.plaze za svoj nerad i opstrukciju .Vi namjerno pravite destabilizaciju i opstrukciju državnih institucija jačaju entitetske instititucije umjesto da je obrnuto država je ipak država I entititeti su joj počinjeni.

ODGOVORITE
Name

Fenix

26.07.2022 13:06

Vučić gasi požare po Sloveniji.?.Škripi škripi Vučić-Dodik , neka škripi,i treba da škripi.lalala lalalaaa .

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

26.07.2022 13:41

Koliko je pokradeno da ste samo djelic izdvojili mogli ste kupiti jedan kanader

Name

seprtlja

26.07.2022 17:11

Pejin most

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

26.07.2022 19:10

Kupiti će oni kanader kada skontaju kako da se ugrade sa par stotina hiljada evra.

ODGOVORITE