Држављани Аустрије погинули у паду спортског авиона

Данас је на локалитету Нишићке висоравни, у близини Бијамбара дошло до пада спортског авиона приликом чега су погинула два држављана Аустрије.

Босна и Херцеговина 23.07.2022 | 19:36
Држављани Аустрије погинули у паду спортског авиона

На мјесто трагедије стигли су припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево као и дежурни тужилац.

Мјесто догађаја је осигурано ради провођења свих потребних истражних радњи и вјештачења, а полиција не дозвољава никоме да приђе локацији.

Истрагом руководи Тужилаштво БиХ, а главни тужилац Миланко Кајганић издао је упутство за координисано дјеловање свих институција и агенција које учествују на увиђају.

О паду авиона обавијестили су данас из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево чији припадници проводе полицијски увиђај.

За сада нема информација о томе како је дошло до пада авиона, но оно што истичу очевици јесте да је авион летио ниско и да се чинило као да се покушава приземљити.

Искусни пилот Ведран Туце каже како су овакве несреће врло могуће када се узме у обзир и висока температура те конфигурација терена у БиХ.

Он наводи како странци углавном уживају у природним љепотама и летењу, па воле летјети ниско, а што им може изазвати бројне компликације.

(Клиx)

(Фото: Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илија

23.07.2022 18:53

Ма то су сбе шпијуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Убиј се

23.07.2022 21:52

Е јадо јадни, има ли ста да се види а сто се вец не зна о тамном вилајету

Name

+

24.07.2022 06:05

МОГУЋЕ ЈЕ И ТО. ЈА САМ ЦИО ЖИВОТ РАДИО И ПЕНЗИОНЕР САМ. ДА БИ ПРЕЖИВИО И САД СТАЛНО НЕШТО РАДИМ. ОНИ ИМАЈУ СВЕ ПА НЕЗНАЈУ ЧУВАТИ ГОЛИ ЖИВОТ. ЖАО МИ ЈЕ ТИХ МЛАДИХ ЖИВОТА ОД БОГА ДАТИХ. САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА. ПЕНЗИОНЕР САМ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РР Нишићи

24.07.2022 08:57

На половини растојања између Душевина и Бијамбара је летилиште, вјероватно је покушао да се приземљи на њему.

ОДГОВОРИТЕ