Državljani Austrije poginuli u padu sportskog aviona

Danas je na lokalitetu Nišićke visoravni, u blizini Bijambara došlo do pada sportskog aviona prilikom čega su poginula dva državljana Austrije.

Bosna i Hercegovina 23.07.2022 | 19:36
Državljani Austrije poginuli u padu sportskog aviona

Na mjesto tragedije stigli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kao i dežurni tužilac.

Mjesto događaja je osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja, a policija ne dozvoljava nikome da priđe lokaciji.

Istragom rukovodi Tužilaštvo BiH, a glavni tužilac Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

O padu aviona obavijestili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čiji pripadnici provode policijski uviđaj.

Za sada nema informacija o tome kako je došlo do pada aviona, no ono što ističu očevici jeste da je avion letio nisko i da se činilo kao da se pokušava prizemljiti.

Iskusni pilot Vedran Tuce kaže kako su ovakve nesreće vrlo moguće kada se uzme u obzir i visoka temperatura te konfiguracija terena u BiH.

On navodi kako stranci uglavnom uživaju u prirodnim ljepotama i letenju, pa vole letjeti nisko, a što im može izazvati brojne komplikacije.

(Klix)

(Foto: Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ilija

23.07.2022 18:53

Ma to su sbe špijuni.

ODGOVORITE
Name

Ubij se

23.07.2022 21:52

E jado jadni, ima li sta da se vidi a sto se vec ne zna o tamnom vilajetu

Name

+

24.07.2022 06:05

MOGUĆE JE I TO. JA SAM CIO ŽIVOT RADIO I PENZIONER SAM. DA BI PREŽIVIO I SAD STALNO NEŠTO RADIM. ONI IMAJU SVE PA NEZNAJU ČUVATI GOLI ŽIVOT. ŽAO MI JE TIH MLADIH ŽIVOTA OD BOGA DATIH. SAUČEŠĆE PORODICAMA. PENZIONER SAM IZ REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

РР Нишићи

24.07.2022 08:57

На половини растојања између Душевина и Бијамбара је летилиште, вјероватно је покушао да се приземљи на њему.

ODGOVORITE