Дуго чекање. Велике гужве на граничним прелазима

Дуге колоне и појачана фреквенција саобраћаја је на улазу и излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка, Зупци и Бијача.

Босна и Херцеговина 23.07.2022 | 13:40
Дуго чекање. Велике гужве на граничним прелазима

На улазу у БиХ фреквенција возила појачана је на прелазима у Броду, Костајници и Великој Кладуши, а на излазу на прелазима Дољани, Осоје и Делеуша.

На осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Слично је и на граничним прелазима на излазу из Србије.

Најдуже се данас чека на излазу из Мађарске, на прелазу Реске према Хоргошу где путницима треба најмање три сата да би стигли до Србије, а потом још сат до наших контролних пунктова.

На Батровцима за улаз у нашу земљу чека се 90 минута, на Градини за излаз 60 минута, на Прешеву за излаз путници чекају два сата, а на улазу 90 минута.

На свих девет граничних прелаза са Мађарском и данас је интензиван саобраћај у правцу Србије.

На Хоргошу је отворено свих шест улазних трака за путничка возила и седма за аутобусе.


На суседном прелазу Реске 2 - Хоргош 2, возилима је потребно око три сата да би се прешла мађарско-српска граница. Овај гранични прелаз данас до 19 часова ради само из правца Мађарске, да би се убрзао проток возила ка Србији.
Двочасовно задржавање за прелазак две границе бележи се на прелазима Келебија, Бачки Виногради, Бачки Брег, Бајмок, Рабе, Ђала, а на Растини се чека око сат у правцу Србије.

Током јутарњих сати на граничном прелазу са Црном Гором формиране су километарске колоне возила. Поједини возачи на Гостуну чекају и дуже од два сата како би наставили свој пут и ушли у суседну земљу.

(БН/Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар