Dugo čekanje. Velike gužve na graničnim prelazima

Duge kolone i pojačana frekvencija saobraćaja je na ulazu i izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gradiška, Zupci i Bijača.

Bosna i Hercegovina 23.07.2022 | 13:40
Dugo čekanje. Velike gužve na graničnim prelazima

Na ulazu u BiH frekvencija vozila pojačana je na prelazima u Brodu, Кostajnici i Velikoj Кladuši, a na izlazu na prelazima Doljani, Osoje i Deleuša.

Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Slično je i na graničnim prelazima na izlazu iz Srbije.

Najduže se danas čeka na izlazu iz Mađarske, na prelazu Reske prema Horgošu gde putnicima treba najmanje tri sata da bi stigli do Srbije, a potom još sat do naših kontrolnih punktova.

Na Batrovcima za ulaz u našu zemlju čeka se 90 minuta, na Gradini za izlaz 60 minuta, na Preševu za izlaz putnici čekaju dva sata, a na ulazu 90 minuta.

Na svih devet graničnih prelaza sa Mađarskom i danas je intenzivan saobraćaj u pravcu Srbije.

Na Horgošu je otvoreno svih šest ulaznih traka za putnička vozila i sedma za autobuse.


Na susednom prelazu Reske 2 - Horgoš 2, vozilima je potrebno oko tri sata da bi se prešla mađarsko-srpska granica. Ovaj granični prelaz danas do 19 časova radi samo iz pravca Mađarske, da bi se ubrzao protok vozila ka Srbiji.
Dvočasovno zadržavanje za prelazak dve granice beleži se na prelazima Кelebija, Bački Vinogradi, Bački Breg, Bajmok, Rabe, Đala, a na Rastini se čeka oko sat u pravcu Srbije.

Tokom jutarnjih sati na graničnom prelazu sa Crnom Gorom formirane su kilometarske kolone vozila. Pojedini vozači na Gostunu čekaju i duže od dva sata kako bi nastavili svoj put i ušli u susednu zemlju.

(BN/Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar