Пријатељи нам и Руси и Украјинци, нама важна Србија

Председник Александар Вучић изјавио је данас да су пријатељи Србије и Руси и Украјинци, али да нам је важна само наша земља Србија.

Србија 22.07.2022 | 12:08
Пријатељи нам и Руси и Украјинци, нама важна Србија

Вучић је, на питање новинара какви су односи Србије и Украјине после агресије Русије на ту земљу и како коментарише то што се по градовима исписује слово З (једна од ознака руске војске), продају мајице са тим словом и да ли ће то неко санкционисати, пошто се недавно припадник Жандармерије који је на шлему имао овај знак сликао се са једним од министара , рекао да Србија има јасан став који је изражен кроз закључке Савета за националну безбедности и да се тога држи.

"Нажалост у нашој земљи има једна ствар која ми се не допада, али то не могу да променимо. Постоје јасна навијачка опредлејња која нису равномерно распоређена у односу 75 или 80 одсто према 25 или 20 одсто, али је једнако острашћена и једна и друга страна", рекао је Вучић и додао да су једни за Русију, а други за Украјину...

Не моземо да улазимо у то, пошто је то питање личних афинитета, рекао је Вучић.

"Али, можемо да каземо и једним и другима да су нам пријатељи и Руси и Украјинци, али за нас је важна само Србија", поручио је председник Србије.

Што се тиче ношења ознака, рекао је да могу да буду само оне које прописала Србија.

"И сви припадници Жандармерије и свих других полицијских и војних снага морају да носе само оно што је припсано правилима службе, а то су српске ознаке", поручио је Вучић.

Само Србији придике, зато је важно да снажимо земљу

 - Председник Александар Вучић изјавио је данас да и најава руске стране о додатним количинама гаса за Мађарску, која пролази без осуде Брисела, говори о томе колико је лако увек држати придике Србији, а показује колико је важно да се ослонимо на себе, да сами снажимо своју земљу.

Коментаришућу посету Петера Сијарта Москви, и најаву Сергеја Лаврова да ће размотрити мађарски захтев за додатне количине гаса, на шта ЕУ није реаговала, Вучић је у Гружи рекао да је пратио њихов јучерашњи сусрет, да су имали добар састанак, и да по том питању нема шта да каже.

"Што се тиче гаса, ми своје проблеме решавамо, значајним сумама новца и решићемо. То је за грађане важно", нагласио је Вучић.

Када је реч о изостанку европских примедби, констатовао је да то обично тако иде:

"И да сутра дође Лавров у Београд, опет бисмо ми били главна вест, од Карла Билта до Флоријана Бибера, који мисле да имају право да држе придике Србији, а који ће увек да ћуте о ономе што се збива у ЕУ".

Све то, истиче, управо и говори колико је важно да сами јачасмо своју земљу, да увек имамо довољно новца, да ни од кога ништа не чекамо, да можемо да купимо све што нам је потребно.

"Да имамо снаге, и војне и полицијске да се обрачунамо са тероризмом, и са сваким ко би угризио интегритет и суверенитет наше земље", рекао је Вучић.

Зато је важно да градимо и чувамо мир, и понашамо се тако да највећа замерка Србији може да буде та што су се, замислите, усудили да положе венац и цвеће на место на коме су побијене стотине хиљада Срба током Другог светског рата.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хе Хе

22.07.2022 12:52

Када је 60-70 Америка извршила Агресију на Вијетнам, овде су се масовно носиле јакне, такозване "Вијетнамке" (блуза Америчке Војске), тада није сметало, а данас смета "З" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ко је

22.07.2022 13:02

Санкционисао по Украјини бандеровце који носе кукасти крсте и деценију убијају, цак носи и Зеленски. "З" је отпор томе и свакако га треба користити по цијелом свијету сваки нормалан цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанска Дубица

22.07.2022 13:28

Ста су Руси радили Украјинцима од 1930их до 1945 је нешто што нико неће заборавити! Уосталом, Руска војска је пуна неонациста и православних фундаменталиста!

Name

Ста дматрас под појмом

22.07.2022 15:42

"Украјинац"?! Јос тада, прво то у глави разбистри?

Name

Хало

22.07.2022 15:19

Зар нису браца????

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

22.07.2022 16:33

По заврсетку рата у Украјини,Украјинци це се Србији и Мадјарској дебело осветит сто су били на страни Русије.То им је поруцено из политицког врха Украјине.Вуциц мозе прицат за своју боранију ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да простис

22.07.2022 17:45

Све нам се рубље тресе од страха.....

Name

за аналитицар

24.07.2022 05:24

Кад се заврси рат,све це бити Русија.

Name

Сагитариус

23.07.2022 09:50

Сва срећа па у врху нема острашћених, или неких који би под сваку цијену, да остваре неки " нерегуларни" капитал" неким нерегуларним радњама, у овој нерегуларној ситуацији!!

ОДГОВОРИТЕ