Prijatelji nam i Rusi i Ukrajinci, nama važna Srbija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su prijatelji Srbije i Rusi i Ukrajinci, ali da nam je važna samo naša zemlja Srbija.

Srbija 22.07.2022 | 12:08
Prijatelji nam i Rusi i Ukrajinci, nama važna Srbija

Vučić je, na pitanje novinara kakvi su odnosi Srbije i Ukrajine posle agresije Rusije na tu zemlju i kako komentariše to što se po gradovima ispisuje slovo Z (jedna od oznaka ruske vojske), prodaju majice sa tim slovom i da li će to neko sankcionisati, pošto se nedavno pripadnik Žandarmerije koji je na šlemu imao ovaj znak slikao se sa jednim od ministara , rekao da Srbija ima jasan stav koji je izražen kroz zaključke Saveta za nacionalnu bezbednosti i da se toga drži.

"Nažalost u našoj zemlji ima jedna stvar koja mi se ne dopada, ali to ne mogu da promenimo. Postoje jasna navijačka opredlejnja koja nisu ravnomerno raspoređena u odnosu 75 ili 80 odsto prema 25 ili 20 odsto, ali je jednako ostrašćena i jedna i druga strana", rekao je Vučić i dodao da su jedni za Rusiju, a drugi za Ukrajinu...

Ne mozemo da ulazimo u to, pošto je to pitanje ličnih afiniteta, rekao je Vučić.

"Ali, možemo da kazemo i jednim i drugima da su nam prijatelji i Rusi i Ukrajinci, ali za nas je važna samo Srbija", poručio je predsednik Srbije.

Što se tiče nošenja oznaka, rekao je da mogu da budu samo one koje propisala Srbija.

"I svi pripadnici Žandarmerije i svih drugih policijskih i vojnih snaga moraju da nose samo ono što je pripsano pravilima službe, a to su srpske oznake", poručio je Vučić.

Samo Srbiji pridike, zato je važno da snažimo zemlju

 - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da i najava ruske strane o dodatnim količinama gasa za Mađarsku, koja prolazi bez osude Brisela, govori o tome koliko je lako uvek držati pridike Srbiji, a pokazuje koliko je važno da se oslonimo na sebe, da sami snažimo svoju zemlju.

Komentarišuću posetu Petera Sijarta Moskvi, i najavu Sergeja Lavrova da će razmotriti mađarski zahtev za dodatne količine gasa, na šta EU nije reagovala, Vučić je u Gruži rekao da je pratio njihov jučerašnji susret, da su imali dobar sastanak, i da po tom pitanju nema šta da kaže.

"Što se tiče gasa, mi svoje probleme rešavamo, značajnim sumama novca i rešićemo. To je za građane važno", naglasio je Vučić.

Kada je reč o izostanku evropskih primedbi, konstatovao je da to obično tako ide:

"I da sutra dođe Lavrov u Beograd, opet bismo mi bili glavna vest, od Karla Bilta do Florijana Bibera, koji misle da imaju pravo da drže pridike Srbiji, a koji će uvek da ćute o onome što se zbiva u EU".

Sve to, ističe, upravo i govori koliko je važno da sami jačasmo svoju zemlju, da uvek imamo dovoljno novca, da ni od koga ništa ne čekamo, da možemo da kupimo sve što nam je potrebno.

"Da imamo snage, i vojne i policijske da se obračunamo sa terorizmom, i sa svakim ko bi ugrizio integritet i suverenitet naše zemlje", rekao je Vučić.

Zato je važno da gradimo i čuvamo mir, i ponašamo se tako da najveća zamerka Srbiji može da bude ta što su se, zamislite, usudili da polože venac i cveće na mesto na kome su pobijene stotine hiljada Srba tokom Drugog svetskog rata.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

He He

22.07.2022 12:52

Kada je 60-70 Amerika izvršila Agresiju na Vijetnam, ovde su se masovno nosile jakne, takozvane "Vijetnamke" (bluza Američke Vojske), tada nije smetalo, a danas smeta "Z" !

ODGOVORITE
Name

A ko je

22.07.2022 13:02

Sankcionisao po Ukrajini banderovce koji nose kukasti krste i deceniju ubijaju, cak nosi i Zelenski. "Z" je otpor tome i svakako ga treba koristiti po cijelom svijetu svaki normalan covjek.

ODGOVORITE
Name

Bosanska Dubica

22.07.2022 13:28

Sta su Rusi radili Ukrajincima od 1930ih do 1945 je nešto što niko neće zaboraviti! Uostalom, Ruska vojska je puna neonacista i pravoslavnih fundamentalista!

Name

Sta dmatras pod pojmom

22.07.2022 15:42

"Ukrajinac"?! Jos tada, prvo to u glavi razbistri?

Name

Halo

22.07.2022 15:19

Zar nisu braca????

ODGOVORITE
Name

analiticar

22.07.2022 16:33

Po zavrsetku rata u Ukrajini,Ukrajinci ce se Srbiji i Madjarskoj debelo osvetit sto su bili na strani Rusije.To im je poruceno iz politickog vrha Ukrajine.Vucic moze pricat za svoju boraniju sta hoce.

ODGOVORITE
Name

Da prostis

22.07.2022 17:45

Sve nam se rublje trese od straha.....

Name

za analiticar

24.07.2022 05:24

Kad se zavrsi rat,sve ce biti Rusija.

Name

Sagitarius

23.07.2022 09:50

Sva sreća pa u vrhu nema ostrašćenih, ili nekih koji bi pod svaku cijenu, da ostvare neki " neregularni" kapital" nekim neregularnim radnjama, u ovoj neregularnoj situaciji!!

ODGOVORITE