Застрашујућа одлука власти ХР: Понизили сами себе

Бореновић каже да је застрашујуће што Србин мора да понови исту реченицу и након 80 година. 

Република Српска 17.07.2022 | 14:43
Застрашујућа одлука власти ХР: Понизили сами себе

- Било коме, био то високи званичник једне земље или било који човјек, забранити да дође у приватну посјету и ода пошту жртвама геноцида који је почињен у најмонструзнијем логору на тлу Европе, најблаже речено је скандалозно. Али, то нажалост показује и да је идеологија која је довела до смрти стотина хиљада Срба, Јевреја и Рома, очигледно још живи у Хрватској - рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић реагујући на забрану посјете предсједника Србије Александра Вучића Спомен подручју Јасеновац од стране хрватске власти. 

Бореновић каже да је застрашујуће што Србин мора да понови исту реченицу и након 80 година. 

- "Само ви радите свој посао" изговорио је Србин када су истребљивали наш народ, а 80 година касније то изговара српски предсједник када му није дозвољено да се поклони сјенама страдалника. Шта је био циљ власти Хрватске није јасно, али сигурно је да су понизили само себе и да нису још успјели да направе цивилизацијски искорак - поручио је Бореновић. 

Он додаје да власт у Републици Српској десет година покушава да нас увјери да су нам Хрвати пријатељи. 

- Мир, грађење веза, пријатељски односи међу земљама и народима јесте нешто чему сви треба да тежимо, али за пријатељство је потребно двоје. Док се код нас виталним националним интересом проглашава мост у "пријатељској" Хрватској, заузврат добијамо изјаве од њиховог предсједника, иначе великог пријатеља српског члана Предсједништва БиХ, да су Срби шака јада, добијамо нуклеарно одлагалиште на неколико километара од Републике Српске, на крају и овај чин забране предсједнику Србије да посјети Јасеновац. И то забрану човјеку чија се политичка агенда заснива на миру, стабилности и јачању регионалне сарадње. То нису пријатељски потези - закључује Бореновић.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ИСТИНА

17.07.2022 13:12

Србија улаже у РС, а РС у Хрватску радном снагом, туристичким аранжманима, пељешким мостом. За узврат добијамо нуклеарни отпад и забрану уласка годподина Вучића. Недај Србијо ни динара више!!!!Ова забрана боли сваког нормалног човјека!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данке Деутсцхланд

19.07.2022 11:30

Домаци Рвати су такви, броји се и кифла ако је пастета Гавриловиц!

Name

стварно

17.07.2022 13:26

ако хоцемо да зауставимо одлагање радиоактивног отпада морамо сви,бас сви устати на ноге и зауставити,само незнам како кад је вама политицарима немогуце тразити партнере у бих .ви само тјерате свој интерес,сви сте исти само да се ради на националној страни.босанци на западу се сраме свог поријекла јер сви у еу да се клод нас само свада и краде.ако је хрватска забранила србијанско пресједнику улаз ,то је проблем хрватске и србије и ми треба да ријесавамо насе проблеме,само ми немамо проблема ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2022 16:20

Е док ми чекамо да политичари ријеше нешто за народ и док се сјетимо устати на ноге прођоше сви возови Пуни младих за Њемачку

Name

Анте из Бањалуке

17.07.2022 17:34

Нема ту ништа застрашујуће јер овакве посјете треба да се најаве семицама па и мјесецима раније због сигурности овако важне личности поготово јер је хтјео из БиХ да уђе у Хрватску , проведе ту пар сати те се затим врати одакле је и дошао. То данас тако не функционира нигдје у свијету па ни у Хрватској Поздрав за све који не насједају на овакве провокативне једностране акте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емпирија

17.07.2022 19:52

А ево шта кажу дипломатска правила и пракса - Није препоручљиво и уопште се не практикује да шеф једне државе иде у било какву посету, па макар и да транзитира кроз једну земљу, без званичне најаве властима те земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

18.07.2022 04:44

Ово мора да је одговор на оно што је Вучић поменуо тужбу против Хрватских генерала који су наредили бомбардовање колоне избјеглица на Петровачкој цести и свих невиних који су тада страдали,очигледно Хрвате истина боли па су одлучили тако да још више узврате и да то пропагирају у јавности као провокацију на олују.

ОДГОВОРИТЕ