Zastrašujuća odluka vlasti HR: Ponizili sami sebe

Borenović kaže da je zastrašujuće što Srbin mora da ponovi istu rečenicu i nakon 80 godina. 

Republika Srpska 17.07.2022 | 14:43
Zastrašujuća odluka vlasti HR: Ponizili sami sebe

- Bilo kome, bio to visoki zvaničnik jedne zemlje ili bilo koji čovjek, zabraniti da dođe u privatnu posjetu i oda poštu žrtvama genocida koji je počinjen u najmonstruznijem logoru na tlu Evrope, najblaže rečeno je skandalozno. Ali, to nažalost pokazuje i da je ideologija koja je dovela do smrti stotina hiljada Srba, Jevreja i Roma, očigledno još živi u Hrvatskoj - rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović reagujući na zabranu posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Spomen području Jasenovac od strane hrvatske vlasti. 

Borenović kaže da je zastrašujuće što Srbin mora da ponovi istu rečenicu i nakon 80 godina. 

- "Samo vi radite svoj posao" izgovorio je Srbin kada su istrebljivali naš narod, a 80 godina kasnije to izgovara srpski predsjednik kada mu nije dozvoljeno da se pokloni sjenama stradalnika. Šta je bio cilj vlasti Hrvatske nije jasno, ali sigurno je da su ponizili samo sebe i da nisu još uspjeli da naprave civilizacijski iskorak - poručio je Borenović. 

On dodaje da vlast u Republici Srpskoj deset godina pokušava da nas uvjeri da su nam Hrvati prijatelji. 

- Mir, građenje veza, prijateljski odnosi među zemljama i narodima jeste nešto čemu svi treba da težimo, ali za prijateljstvo je potrebno dvoje. Dok se kod nas vitalnim nacionalnim interesom proglašava most u "prijateljskoj" Hrvatskoj, zauzvrat dobijamo izjave od njihovog predsjednika, inače velikog prijatelja srpskog člana Predsjedništva BiH, da su Srbi šaka jada, dobijamo nuklearno odlagalište na nekoliko kilometara od Republike Srpske, na kraju i ovaj čin zabrane predsjedniku Srbije da posjeti Jasenovac. I to zabranu čovjeku čija se politička agenda zasniva na miru, stabilnosti i jačanju regionalne saradnje. To nisu prijateljski potezi - zaključuje Borenović.

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ISTINA

17.07.2022 13:12

Srbija ulaže u RS, a RS u Hrvatsku radnom snagom, turističkim aranžmanima, pelješkim mostom. Za uzvrat dobijamo nuklearni otpad i zabranu ulaska godpodina Vučića. Nedaj Srbijo ni dinara više!!!!Ova zabrana boli svakog normalnog čovjeka!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Danke Deutschland

19.07.2022 11:30

Domaci Rvati su takvi, broji se i kifla ako je pasteta Gavrilovic!

Name

stvarno

17.07.2022 13:26

ako hocemo da zaustavimo odlaganje radioaktivnog otpada moramo svi,bas svi ustati na noge i zaustaviti,samo neznam kako kad je vama politicarima nemoguce traziti partnere u bih .vi samo tjerate svoj interes,svi ste isti samo da se radi na nacionalnoj strani.bosanci na zapadu se srame svog porijekla jer svi u eu da se klod nas samo svada i krade.ako je hrvatska zabranila srbijansko presjedniku ulaz ,to je problem hrvatske i srbije i mi treba da rijesavamo nase probleme,samo mi nemamo problema ....

ODGOVORITE
Name

Re

17.07.2022 16:20

E dok mi čekamo da političari riješe nešto za narod i dok se sjetimo ustati na noge prođoše svi vozovi Puni mladih za Njemačku

Name

Ante iz Banjaluke

17.07.2022 17:34

Nema tu ništa zastrašujuće jer ovakve posjete treba da se najave semicama pa i mjesecima ranije zbog sigurnosti ovako važne ličnosti pogotovo jer je htjeo iz BiH da uđe u Hrvatsku , provede tu par sati te se zatim vrati odakle je i došao. To danas tako ne funkcionira nigdje u svijetu pa ni u Hrvatskoj Pozdrav za sve koji ne nasjedaju na ovakve provokativne jednostrane akte

ODGOVORITE
Name

Empirija

17.07.2022 19:52

A evo šta kažu diplomatska pravila i praksa - Nije preporučljivo i uopšte se ne praktikuje da šef jedne države ide u bilo kakvu posetu, pa makar i da tranzitira kroz jednu zemlju, bez zvanične najave vlastima te zemlje.

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

18.07.2022 04:44

Ovo mora da je odgovor na ono što je Vučić pomenuo tužbu protiv Hrvatskih generala koji su naredili bombardovanje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti i svih nevinih koji su tada stradali,očigledno Hrvate istina boli pa su odlučili tako da još više uzvrate i da to propagiraju u javnosti kao provokaciju na oluju.

ODGOVORITE