ПДП: Очекујемо правду за невине жртве у Сводни

"Положили смо вијенце у помен на невино страдале људе у мјесту Сводна код Новог Града, гдје су авиони Хрватског ратног ваздухопловства ракетирали године колону избјеглица с подручја Кордуна и Баније. Ова колона није имала никакав војни значај, у њој су било цивили који су се овдје зауставили да одморе прије наставка пута за Србију", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након посјете Сводни крај Новог Града, коју је посјетио заједно са потпредсједницом партије Јеленом Тривић.  

Република Српска 17.07.2022 | 10:25
ПДП: Очекујемо правду за невине жртве у Сводни

Бореновић је истакао да је злочин у Сводни још окрутнији ако се узме у обзир да је пилот који је управљао авионом колону избјеглица прво прелетио, осмотрио и онда се вратио, па ракетирао групу цивила. 

"Нажалост, ни БиХ,  ни хрватско правосуђе 27 година није ништа урадило по питању овог злочина. Недавно је Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије подигло оптужницу у оквиру оптужнице за злочин на Петровачкој цести. Очекујем да починиоце коначно, након толико година, стигне правда, а невине жртве да нађу смирај",  навео је Бореновић.

Бореновић и Тривићева су положили вијенце на гробове хероја овог краја, браће Марчета. 

"Одали смо пошту тројици браће, Душану, Драги и Бори, који су своје животе уткали у темеље Републике Српске и борбу нашег народа за слободу. У Сбодни смо посјетили и истоимени клуб на чијем терену се одржава меморијални турнир "Браћа Марчета", који се одржава 25. годину за редом у њихову част. Била је ово прилика да клубу симболично уручимо финансијску подршку и спортских реквизита, те тако подржимо њихов ентузијазам за развојем фудбала у овом крају", рекла је Тривићева.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

40 Британских обавештајаца

17.07.2022 09:21

Покој душама њиховим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

е па није

17.07.2022 10:43

Бас тако оба пута су ракетирали знам то јер сам ту рањен а милости није било гадјао је са око 50метара висине