Отворена амбуланта породичне медицине

У бањалучкој мјесној заједници Доња Кола отворена је амбуланта породичне медицине. Грађани ће медицинске услуге у овој амбуланти моћи користити један дан у седмици.

Република Српска 13.07.2022 | 15:47
Отворена амбуланта породичне медицине

Радови на изградњи објекта амбуланте завршени су 2017. године, али због недовољне заинтересованости грађана и недостатка медицинског особља изазваног пандемијом вируса корона, амбуланта је отворена са пет година закашњења, рекла је Невена Тодоровић, директор бањалучког Дома здравља.

„Желим овом приликом да замолим све грађане Доњих Кола да се данас и у наредним данима упишу у спискове да желе да се пререгиструју и добијају здравствене услуге овдје у амбуланти у Доњим Колима. То не значи да ће грађани пререгистрацијом у ову амбуланту изгубити право да се лијече у нашим другим амбулантама гдје су прије били регистровани. напротив, ако један дан добијате здравствене услуге овдје и уколико се пререгиструју пацијенти овдје, остала четири дана ће добијати здравствене услуге у оној амбуланти у којој су и прије остваривали здравствене услуге“, објашњава Невена Тодоровић, директор Дома здравља Бањалука.

Отварању је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је нагласио важност амбуланте за ову бањалучку мјесну заједницу.

„Честитам и захваљујем се Дому здравља на уложеним напорима. Град Бањалука је ту да подржи. Град Бањалука је 2007. почео и завршио радове на овом вишенамјенском објекту, који је значајан и зато је данас важно да ово не буду празне зидине, него да има своју сврху. Моја је жеља да грађани што мање требају амбуланту, у смислу да буду што здравији, али да број људи који овдје живе буде што већи, тако да постоји потреба за формалним и свим другим процедурама“, каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Грађани ће услуге у новој амбуланти моћи користити сваке сриједе у јутарњој смјени, а након пробног периода на основу заинтересованости грађана биће одлучено да ли ће број радних дана бити повећан. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лука

13.07.2022 14:36

Мозе ли неко појаснити оно да це "градјани моци користити услуге амбуланте један дан у седмици??. Ја питам ста је са осталим нерадним данима у седмици? Ко це тада користити услуге или це све-сва опрема стајати затворена/неискористена цак 6 дана у седмици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воx

13.07.2022 17:12

Предизборна кампања! Купују јефтине гласове од наивног народа! Већи су трошкови одржавања амбуланте него корист ако раде само један дан и то у јутарњој смјени! То је атак на интелигенцију људи! Него имам приједлог: сви регистровани из Доњих Кола,у случају потребе кад је амбуланта затворена,нека надокнаду трошкова одласка у град,траже од директорице Дома здравља! Е то би било поштено а иста нека одговара ако се у путу не дај Боже неком нешто феси!

Name

Бисми

13.07.2022 15:18

Није то породицна медицина вец дрзавна системска управљања и контроле становника које цовјек не мозе избеци, ако хоце отров да вам убризгају уцинити це то силом, дакле мислим да не постоји цовек који мозе бит независан да га ова установа не закаци, у смислу самолецења и у смислу опционог лецења, дакле нузда и сила

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

13.07.2022 15:52

Нема здр. радника ма није ваљда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реми

13.07.2022 16:44

Па не бира болест дан у седмици. Народу треба доктор сваки дан. Коме год је хитно мораце у град и онда це испасти да нема довољно пацијената. Срамота да се толике устеде праве у здравству.

ОДГОВОРИТЕ