Писмо министарки: Прекините са уцјенама младих да узму чланску карту СНСД или УС

Начелник општине Шамац упутио је отворено писмо министру просвјете и културе Републике Српске Наталији Тривић, у коме се каже да је на сцени потпуно урушавање образовног система, те да се млади просвјетни радници уцјењују да узму чланску карту Уједињене Српске или СНСД-а.

Република Српска 13.07.2022 | 14:56
Писмо министарки: Прекините са уцјенама младих да узму чланску карту СНСД или УС

Писмо преносимо у цјелости:

"Након више апела просвјетних радника одлучио сам да Вам се обратим на овај начин.  Последњих година од како сте Ви министар на сцени је потпуно урушавање образовног система који се из образовног претвара у послушничко-уцјењивачки.

Уцјењивање младих људи и просвјетних радника задњих дана доживљава свој врхунац како идемо у сусрет новој школској години кроз потписивање нових уговора а све у циљу присилног регрутовања људи за рад у кампањи на страни партија режима а поготово у Уједињеној Српској и СНСД-у.

Због тога апелујем на Вас, да хитно прекинете праксу уцјењивања наставничког особља да се учлањују у владајуће партије како би добили тромјесечне уговоре да раде од септембра.

Ако се већ не бојите закона да ће вас санкционисати за ове злоупотребе, нити народа да ће вас казнити на изборима, плашите ли се макар Бога и суда српске историје која ће вас запамтити као народну разјединитељку и министрицу која је девијантне појаве увела у нашу просвјету.

Док је Српске и Срба никад нам туђин није стварао историју а поготово одређивао оно шта ћемо учити у школама а сигуран сам да то неће бити кадар ни Кристијан Шмит са којим водите обрачуне у медијима док сопственим поступцима урушавате образовни систем Републике Српске и тиме чините услуге нашим непријатељима.

Уцјењивање образованих људи да узму чланску карту Уједињене Српске или СНСД-а у замјену да од септембра опет имају шансу за раде у школама, назабиљежен је атак на просјету и наставнички позив а оруђе које режим користи за тај атак сте Ви, госпођо Тривић а не неки странац.

Уцјењујете, заплашујете и пријетите младим људима преко кадрова које сте именовали за руководиоце у школама.  Питам се шта би нам данас рекао на ова „стручна“ именовања први српски министар просвјете славни Доситеј Обрадовић. 

Госпођо Тривић, ако већ морате своме шефу и његовом великом шефу да оправдате своје ничим заслужено мјесто министра образовања ове напаћене земље онда барем учините нешто корисно и дајте оставку", стоји у писму Ђорђа Милићевића.

(БН)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Хох

13.07.2022 12:59

СДС се занима за сколство. Лепо. Дакле морате врсити притисак на академију да ради свој посао и да имамо јасан процес академије, па таман лицио на телетекст. Али да тамо несто зиви и да је доступно на некој странуици. Иницијални процес мозе одредити академија. Сретно, свакако и СНСДу и СДСу. Такодје се мора заститити од пропаганди, Сарајевског резима, те Смита и осталих лукавих ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2022 15:07

Ко је тебе разумио?

Name

Нити

13.07.2022 13:01

СНСДа, али нити СДСа ... СНСД има предност за гласање, сто се тице цланских карата то је постала медијска ствар ... Мил^и мои ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.07.2022 13:34

Јел та министрица сеста од оне лујке сто је ајкула гања?

Name

СРАМОТА

13.07.2022 13:49

Велика срамота образовања,оразовног система и пораз свим будућим генерацијам које су се евентуално мислиле школовати на нашим универзитетима,што је показао и недавни упис на државним универзитетима,поготово за професорске позиве.Позиве гдје би им по завршетку студија баш ова и оваква била министар.СРАМОТА;СРАМОТА.Неко са изразито простачким манирима,без стила и образовања,упакованим у шминку и скупу гардеробу,која је више за ФАРМУ И ЗАДРУГУ је пораз а и слика и прилика овог друштва.

Name

Ре Борац

13.07.2022 15:08

Јесте. То је наш кадар. Зато и јесмо задњи у свему.

Name

Приједор

13.07.2022 13:03

Жалосно у Приједору је још горе стање. По омладини се гази да не кажем нешто друго (уринира). За црвену књижицу мораш да будеш идиот, да узмеш 100КМ а да их вратиш за седам дана кроз горивио на првој бензинској станици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р.југа

13.07.2022 14:32

Мислис да це јос неко гласати за пљацкасе и криминалце из СНСД и УС доста вас је и на врху сте неке цуке.

Name

Миле Босанац

13.07.2022 13:03

Браво Ђорђе, она сигурно иде након избора на мјестои које јој и припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајцевиц

13.07.2022 13:03

По то одсвно отворено И јавно ради тзв министар Рајцевиц,само за СНСД. Такодје тзв. Ректор УНИБЛ то ради има вец 5 година.Сав кадар са УНИБЛ који је несто вриједио а нису били цланови Снсд а је отјерао.Поцео је са Иваницем,па Гацановицем,... па сад са Целицем ... .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.07.2022 14:13

Питајте Целицаа он зна!!! Само цланске књизицее и сигуран глас јер партијаси морају бити у власти застицениии изнад законаа јер ако изгубе власт знају они оде прљави кспитал одосе у цузеее многии тј гласацкаа масинеријаа натрпана пунее институцијеее јавна предузеца тобовласници тј подобнии прљави приватници богатаси одеее све и нови систем Европски закони иопоравак народа од овиг зла невидјеног на овим птистотима безакоњее јаваслук бахацење корумпираних политицарааа је за Гинисаааа!!! Лоповска приватизацијаа са насим хостаплерима удрузени сс бјелосвјетским хостаплерима русима литванцима турцима итд итд

Name

КОЛО СРЕЦЕ

13.07.2022 14:27

БОллЕ БИ БИЛО ТРИВИЦКИ ДА ВОДИ РАЦУНА О УПИСУ СРЕДЊОСКОЛАЦА И СТУДЕНАТА У НАРЕДНУ СКОЛСКУ ГОДИНУ.ЈЕЛ ЈЕ СРАМОРА СТО СЕ НИЈЕ ПЕИЈАВИЛО НИ 50 ПОСТО ОД БРОЈА УПУСНИХ МЈЕСТА,И СРАМОТА МЕ ДА КАЗЕМ ДА ЈЕ ОНА МИНИСТАР,ЗА ГОДИНУ ДВЕ ЦЕ БИТИ ЗАТВОРЕНИ МНОГИ ФАКУЛТЕТИ И СРЕДЊЕ СКОЛЕ,А ОСНОВНЕ СУ ВЕЦ ОДАВНО ДЕСЕТКОВАНЕ.БАВИ СЕ ПОЛИТИКОМ,НИЈЕ НИ ЗА НАПЛАТНУ КУЦИЦУ НА УЛАЗУ У ГРОБЉЕ,ЗАО МИ СТО ВРИЈЕДЈАМ МРТВЕ.

Name

СКY & Дрога

13.07.2022 13:18

Ова актуелна влада је пропаст, има висе криминалаца у њој него цасних слузбеника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,СКY и Дрога

14.07.2022 09:26

Па,кад ћемо се покренути да растјерамо криминалну банду,у кавезе,гдје и припадају???Шта се још чека?!Да нас и физички униште???

Name

Го/Го

13.07.2022 13:23

У нормалним државама студенти и професори су на челу свих акција за исправљење девијација државног апарата а код нас су мишеви и пичкице који се боје лоповске власти!! Зато је могуће да министрица келнерица може преко ноћи постати доктор наука а да при том није ни редовну четворогодишњу школу завршила!! Гдје су ти силни доктори наука и редовни професори да дигну свој глас и зауставе нелегална постављења!! На крају крајева она ће да учи будуће бруцоше а није способна двије овце нацртане да сачува чак и да јој помаже сестрица са љетовања скупа са кумом!! Зато народе октобар иде и можемо масовним изласком скинути ову стоку са власти а што је исто тако важно вратити сами себи достојанство постављајући часне и поштене људе на положаје које сада заузимају лопови из УС и СНСД!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2022 15:11

Браво за коментар.

Name

Омладинац

13.07.2022 13:26

Овако. Приједлог и избор је да се странке и новинарство гледају и као јединствен проблем. Дакле, морају се организовати антимедијске платформе, тиме и слобода или бар стит од притисака. Оно сто постоји у медијима и када медији и политицари узимају у својој резији, ријеци омладина и народ, то је дефинитивно притисак, па о притисцима процијенис сам ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

арсеније

13.07.2022 13:31

Просвета је пала одавно, а тренутна министарка је доказ да свако може бити министар. Професори ускоро неће имати коме држати наставу. Многи су отјерани, неки професори су и сами отишли. Професор Ћелић је морална величина и не може се мјерити са оним који су о њему одлучивали и остранили га из наставе. И нико се не почеша. А студенти су одавно престали бити авангарда. У моди је куповина диплома, студирање није у моди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.07.2022 14:28

Није то само случај у просвјети, него свугдје и на сваком кораку СНСД, УС, СП, ДЕМОС, а богами колико ми је познато и СДС, на жалост. Поновићу, они политичари који на вријеме схвате ментални склоп градјана ти и освајају власт. Највећи кривци за овакво стање су управо грађани-народ и опет ће побједити позиција. Волио бих да је више оних који подржавају кандидате типа Јелена Т., али мислим да су у мањини, већином поштени грађани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2022 15:15

Како неког можете натјерати да гласа за одређену странку? Ако баш морате, обећајте, а гласајте по свом. У најмању руку прецртајте цијели листић и не дозволите да неко манипулише вама.

Name

ТАКО

13.07.2022 16:39

Ради директор УКЦРС Владо Ђајић и главна сеста Слађана Врањеш,фууууј???

Name

Проф

13.07.2022 14:43

Почело је много прије Наталије Тривић. Прије ће дева кроз иглене уши него опозиционар кроз врата школе - принцип је кога се држала Сенада Злокапа, директор школе у Дубици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пензионерка

13.07.2022 14:48

Браво господине Миличевићу, нека сте рекли министарки просвјете што је следује. Све што сте написали је сушта истина. Само се плашим да ће у октобру многи поклекнути и због пишљивих 100 КМ дати свој глас тлачитељу народа и омраженим личностима, не волим ни име да им изговорим. Народе, памет у главу, не дајте се купити за ситне паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

На робију

13.07.2022 15:27

На робију ,Рајцевица,Тривиц Наталију,Гајанина,Посављак,Дј.Маркиза,.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxy

13.07.2022 16:34

Велика срамота,за цјелу заједницу,да овако неписмена жена буде министар просвјете и културе.Она није ни до кољена часним учитељима.Младе људе уцјењује,неможете ни замислити шта проживљавају како би у септембру добили уговор на одређено веијеме.Тако раде пет,шест,осам година..Те исте су подговорили да траже да се систематизују мјеста како би их коначно примили,а јада је то усвојено онда нема опет мјеста за те на одређено који су радили годинама,него примају чканове секте без дана искуства.Ово се у историји не памти.Биће нам и горе каквии смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

13.07.2022 18:42

Ово је класична аутократија.

Name

Улицар

13.07.2022 17:37

Е мој народе сколовани и образовани, и омладино,и сви постени људи који имате имало достојанства, да вас нико не мозе уцјењивати, изадјите на изборе и отјерајте ове лопове из Лоповске Српске, да нам један Коле води дрзаву који нема ниб4 разреда сколе, један Синиса Илиц Гаргамел коцкар који је дибидус несколован, један Младен Томиц Кудзо сељацина и опанцар неписмени који води Геозавод, један лазни Хадзи Мирослав Ериц који је радио у полицији па истјеран због пребавивања робе са братом Светом Техноманијом. Сав могуци сљам и неписмени људи су у УС. Сјетите се Зељова колико је опљацкао из Института.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попај

13.07.2022 19:10

Да у Бањалуци су рецимо ишли од стана до стана и "позивали" на гласање дијелећи упаљаче на којима је одштампана листа кандидата које требају заокружити ,они који добију такав упаљач! Да имају "идеја " ,ко говна витамина ....тачно је, негирајући начине и методе да остану на власти....фуј,доста их је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

13.07.2022 20:27

Страсно и недопустиво уцјењивање и условљавање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

13.07.2022 21:32

Наталија тривић запошљава конобарице у министарство просвјете на позицију правнице мош мислит дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

13.07.2022 22:58

Каква мајка таква церка, какав народ таква власт. У Рибнику уцитељице увелико се припремају за октобар, праве спискове бираца са бројем лицне карте .....ста оцекивати од дјеце коју таква уцитељица уци и васпитава. То раде у договору са министрицом и СЕКТОМ. ФУЈЈЈЈЈЈЈЈЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сова

14.07.2022 06:01

Сестра јој, која нема везе са социјалним радом, урушава центар за социјалну заштиту, а она која никада није била у процесу наставе уништава просвјету. Према струци, рекло би се да врло вјешто урушавају оно што и не разумију да воде. Лудоме доста, паметном и више од тога. Доживљавамо катарзу дна, да се још више утапамо у дно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сово

14.07.2022 15:35

Немојте остављати коментаре по порталима него све што у друштву не функционише пријавите инспекцији ,министарству итд. Треба урадити нешто конкретно уколико сматрате да није по закону .