Констракта наступила у финалној ноћи Егзита

“Лепо је бити код куће”, са великим осмехом је приметила Ана, мислећи на читаву еуфорију око Евровизије у Торину (Италија), која јој је одузела неко време и енергију, али и учинила је најпопуларнијом музичарком у Србији преко ноћи.

Забава 11.07.2022 | 07:34
Констракта наступила у финалној ноћи Егзита

Имала је мултимедијални шоу програм на сцени Еxита као прва главна домаћа звезда Еxита, где су се низали “Плодни дани”, захвалност “Мами”, чувени “Ђанго”, необичне “Жваке”.

Умела је лако и отворено дама да призна “Нисам знала да сам ово хтела” кроз “Тугу”, да би открила спонтано како “Неам шамана”, а воли да јој у животу и љубави све буде “Мекано”, на велику еуфорију десетине хиљада људи.

“Ето, били смо мало на Евровизији”, најавила је шармантно њен највећи хит “Ин Цорпоре Сано” и певала у дуету са својом многобројном публиком, који су уживали све време, посебно са непролазним стиховима “Уметница мора бити здрава”.

Гомила обожаваоца и њених пријатеља, колега, изненада се створило на Маин Стаге-у, тако да је са њима заплесала Констракта и тиме завршила наступ од пуних сат времена.

“Хвала Еxиту што постоји. Видимо се”, поручила је Констракта, која ће и даље на турнеји наступати у оквиру Еxит “породице”, односно на летњем фестивалу “Сеа Данце” у Црној Гори, као наставак ове музичке приче. Тренутно музичарка држи рекорд као српска извођачица која је достигла највећи број месечних слушалаца на стриминг платформи "Спотифy" са више од 1,3 милиона.

Осим Констракте која је обележила цело вече на Еxиту и осећала се као код куће, публика је у великој мери гледала на Виса Фусион стаге - концерт америчког музичара Маркија Рамона, који држи сећање и прави легат о легендарном панк рок бенду “Рамонес”, славан у свом трајању од 1974. до 1996. године.

Бубњар Марки Рамон једини је активан у погледу очувања успомене на овако универзалан бенд који је остао вечан у својим хитовима, а увелико је подмладио екипу колега.

Са њима из другог плана за бубњевима енергично изводи непролазне панк рок нумере изузетног бенда - “Пет Цеметерy”, “И Wанна Бе Седатед”, “Беат он а Брат”…

Огроман број публике испред Фусион бине доказ је да панк никада није нестао, те да и даље постоји у душама и срцима искрених љубитеља који су обожавали овај бренд од бенда.

Виртуоз на бубњу је долазио већ више пута на наступе у Београду, тако да је заволео српску публику којој се увек неизмерно враћа, а труди се да увек делује из другог плана, давајући младим надама у групи више шанси да се истакну.

На истој бини до раних јутарњих часова наступали су - турски алтернативни састав морбидног имена „Схе Паст Аwаy“, загребачки панк фолк бенд „Бркови“ - регионална атракција, док су укус ирске традиционалне музике поново донели домаћини „Ортходоx Целтс“ на челу са Ацом Селтиком.

Само за љубитеље техно денс музике у виду ди-џеј сета, на Маин Стаге-у и Данце Арени наступе су имали - Зху, Алок, Сатори, Степхан Бодзин, Монолинк, Јоел Цоррy и украјински дуо Артбат, чијим завршним сетом се и затворио фестивал овог јутра.

На Еxплосиве Стаге-у резервисаном за метал и панк музику, синоћ су права атракција биле четири жестоке даме из бенда “Нервоса” из Бразила, града Сао Паоло.

Оригинална чланица састава основаног 2010. године је само гитаристкиња Прика Амарал, док су се остале - Дива Сатáница, Миа Wаллаце, Елени Нота, приклкјучиле недавно, у доба пандемије (2020).

На свом првом наступу у Србији, даме су одсвирале песме са својих 5 албума - “Тиме оф Деатх” (ЕП) (2012), “Вицтим оф Yоурселф” (2014), “Агонy” (2016), “Доwнфалл оф Манкинд” (2018), “Перпетуал Цхаос” (2021).

Концерт британског кантаутора Џејмса Артура који је требало да се одржи синоћ на Еxиту, изненада је отказан, из непознатих разлога.

(Тањуг Фото: Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар