Објављени снимци и фотографије напада на Абеа (Видео)

 - Бивши јапански премијер Шинзо Абе погођен је данас из ватреног оружја док је водио кампању за парламентарне изборе у граду Нара, а на снимцима и фотографијама јапанских медија приказани су неки детаљи овог атентата.

Свијет 08.07.2022 | 09:41
Објављени снимци и фотографије напада на Абеа (Видео)

 - Бивши јапански премијер Шинзо Абе погођен је данас из ватреног оружја док је водио кампању за парламентарне изборе у граду Нара, а на снимцима и фотографијама јапанских медија приказани су неки детаљи овог атентата.Јапански јавни сервис НХК приказао је снимак Абеа који држи предизборни говор испред железничке станице када су се чула два пуцња, након чега је камера накратко заклоњена, а онда су се могли видети службеници обезбеђења како обарају мушкарца на земљу, преноси Ројтерс.

Фотографија агенције Кјодо приказује Абеа како лежи на леђима, на улици, поред заштитне ограде, а на његовој белој кошуљи се виде трагови крви.

Виде се и људи у гомили око њега, док је један вршио поступак реанимације преко масаже срца.

Полиција је саопштила да је ухапшен 41-годишњи мушкарац осумњичен да је извршио напад на Абеа у граду Нара на западу земље.

Он је идентификован као Тетсуја Јамагами (41), становник Наре.

Новинска агенција Кјодо и НХК пренели су да је Абе (67) био у стању срчаног застоја када је пребачен у болницу, након што је у почетку био свестан и реаговао.

Телевизија ТБС известила је да је Абе погођен у леву страну груди, а очигледно и у врат.

Абе, који има 67 година, био је премијер од 2006. до 2007. године, и поново од 2012. до 2020. године. Поднео је оставку због здравствених проблема.

Узнемирујући видео!

(Тањуг Фото: Тањуг/АП)

Коментари / 0

Оставите коментар