Захтјеви станара уважени на захтјев градоначелника

Шеф клуба одборника ПДП-а у Скупштини града Бања Лука Драган Милановић коментаришући новонасталу ситуацију са "Кином Козара" казао је да је управо због разумјевања проблема и захтјева станара од стране нове градске администрације процес издавања потребне дозволе за градњу трајао дуго.

Република Српска 06.07.2022 | 14:31
Захтјеви станара уважени на захтјев градоначелника

-Градоначелник је уложио додатне напоре, без обзира на то што је наслијеђено стање било такво да није било много простора за дјеловање и дуго преговарао са инвеститором, те од њега захтјевао да се у највећој могућој мјери испуне захтјеви станара - казао је Милановић.

Он је додао да је урађено максимално колико се могло, те да је градоначелник инсистирао на томе да се у што већој мјери уваже захтјеви станара околних зграда.

-Успјели смо договорити то да инвеститор смањи габарите објекта, да саобраћајницу која је требала бити двосмјерна, претворимо у једносмјерну, да се испуне неки захтјеви станара у вези са уређењем фасада и зеленилом на том подручју - казао је Милановић. 

Он је истакао да би нова градска администрација најсрећнија била када се ту ништа не би градило, те додао да грађани морају да разумију да је спорни регулациони план усвојен још 2018. године и да су они тај проблем наслиједили у некој поодмаклој фази када је било мало простора за дјеловање.

-Да грађанима буде јасније, није ово једини наслијеђен проблем који је нову градску администрацију дочекао по преузимању дужности. Ми смо били и против неких задужења које је спровела бивша градска администрација, али то не значи да ми смијемо престати враћати те кредите само зато што се са тим слажемо или не слажемо - закључио је Милановић.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

УРАДИТЕ ЗГРАXУ

06.07.2022 13:11

ФАСАДЕ ЗГРАДАМА.. ТРАТОАРЕ.. ЗЕЛЕНИЛО.. ИЗНУТРА ЗГРАДЕ ОФАРБАЈТЕ И ОКРЕЦИТЕ.. ЗАТЕГНИТЕ УРЕДИТЕ ТАЈ ДИО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.07.2022 13:13

Знао је и прије него је постао градоначелник да је то наслијеђено стање, али га то није спријечило да обећава да ће зауставити градњу и да ће ту бити амфитеатар за културна догађања. Политичар треба да одговара за своја шупља обећања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојка

06.07.2022 13:46

Ви бисте као могли другачије!

Name

Ре

06.07.2022 14:16

У правној држави тренутна гарнитура политичара би била у затвору сем пар изузетака. Али јбга, код нас једино организовани криминал функционише

Name

Јес то ти

06.07.2022 14:54

Додице несупљи?! ахахахааа

Name

...

06.07.2022 16:53

Браво горане

Name

Ре

06.07.2022 17:38

Видјело се како они могу и како раде и граде све су то градевинске мафије договарале са претходнон власцу

Name

Ја

06.07.2022 13:34

На жалост, када живиш у центру града или некој другој атрактивној локацији мораш знати да ће на тај дио кидисати разноразни ''инвеститори''.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

06.07.2022 13:37

Васковић је о овоме давно писао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

06.07.2022 14:15

Знаци институције поново ниста не раде Опет све рјесавају Деда Мразеви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ту

06.07.2022 14:33

Како је ко досао у посјед кина козара које је народно, то је криминал пљацка, отимање од људи и давање појединцима незаконски криминалним законима, све то кад тад подлијезе конфискацији као и цитаво додиково имање и свих његових јатака, а аллах заиста све мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

06.07.2022 17:30

ДРАШКО. ЗНАЧИ, АКО ЈЕДНА ВЛАСТ УРАДИ НЕШТО ПОГРЕШНО. НЕМА ИСПРАВКЕ НИ КАЗНЕ ЗА ЊИХ. НЕГО ВИ ОД ГРАЂАНА ТРАЖИТЕ РАЗУМИЈЕВАЊЕ ЗА ОВО , ЗА ОНО, ИТД. ДРАШКО РАЗОЧАРАО СИ МЕ. КАД ЈОШ ТО БРАНИШ. ЗНАЧИ. ЗЕМЉА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ У БАЊА ЛУЦИ ЗА Ш И К А Р У У Б А К И Н Ц И М А. И НИ СМИЈЕНА, ВЛАСТИ И КАЗНЕ ЗА ТАКВЕ СТВАРИ. СВОЈ СВОМЕ. КО НИЈЕ СА ВАМА НЕКА СЕ БУНИ. ГУБИ ДАНЕ И ГОДИНЕ. ЗАТО НАРОД НЕ ИЗЛАЗИ НИ ОНАЈ ДАН НА ИЗБОРЕ. НЕМА КОРИСТИ. БОРИ СЕ ДА ПРЕЖИВИ. А СМРТ В У К Е Л И Ћ А У БЛ. КОЛИКО ГОДИНА. НИСАМ ИЗ БЛ. ПЕНЗИОНЕР САМ. НЕСТРАНАЧКИ. ВИШЕ ЈЕ ВАС ПОЛИТИЧАРА, НЕГО НАРОДА КОЈЕГ ИСКОРИШТАВАТЕ. НЕСТАЋ НАС ОВДЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставно.

06.07.2022 20:56

Драско је овде постигао аутогол , веома ефектан .

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

08.07.2022 13:04

СВЕ ДРУШТВЕНО СУ ПОКУПОВАЛИ ЈЕФТИНО ЗА ВАУЧЕРЕ. АЛИ КИНО ЈЕ ОБИЈЕКАТ ОД ШИРЕГ ЗНАЧАЈА ЗА ЗАЈЕДНИЦУ, КОЈА ЖИВИ ТУ. ЊЕГА НИ ПО КОМ ЗАКОНУ НИЈЕ МОГАО НИКО ПРИВАТИЗОВАТИ. БЕЗ Р Е Ф Е Р Е Н Д У М А ТЕ БАЊА ЛУКЕ. ТРЕБА ПО ЗАКОНУ КАЗНИТИ ЗА ТАКВЕ ОДЛУКЕ. НАРОД ЈЕ ТУ ОСТВАРИО НЕКЕ УСЛОВЕ ЗА ЖИВОТ, ТОКОМ СВОГ РАДНОГ ВИЈЕКА. БЕЗ ЊИХОВОГ ДОПУШТЕЊА НЕ СМИЈЕ ИМ НИКО ТЕ УСЛОВЕ КВАРИТИ. ЗАТИМ. ОНАЈ ШТО ШАЉЕ НАРОД НА СЕЛО. ЈЕ КРАЈЊЕ БЕЗ КУЋНОГ ОДГОЈА, А СИЛЕЏИЈА ПРЕМА ПРАВУ. НЕКА ТИ ПРОСТАЦИ, КОЈИ СУ У 6 , БЕЗ ДОГОВОРА ДОВЕЛИ БАГЕРЕ, ИДУ У СЕЛА. СВА СЕЛА СУ ЗБОГ ЊХОВЕ ПОЛИТИКЕ ОПУСТИЛА. НИСАМ ИЗ БАЊА ЛУКЕ. НАРОДЕ, ЗАШТО ПОПУСТИТЕ ВЕЛИКМ ГОВОРНИЦИМА И КАД НИСУ У ПРАВУ. ИАКО МИ ЈЕ ОВО ПРВО ШТО ДРАШКУ ЗАМИЈЕРИМ. ИСПРАВЉАЈ ГРЕШКЕ ПРЕДХОДНИХ.

ОДГОВОРИТЕ