Zahtjevi stanara uvaženi na zahtjev gradonačelnika

Šef kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka Dragan Milanović komentarišući novonastalu situaciju sa "Кinom Кozara" kazao je da je upravo zbog razumjevanja problema i zahtjeva stanara od strane nove gradske administracije proces izdavanja potrebne dozvole za gradnju trajao dugo.

Republika Srpska 06.07.2022 | 14:31
Zahtjevi stanara uvaženi na zahtjev gradonačelnika

-Gradonačelnik je uložio dodatne napore, bez obzira na to što je naslijeđeno stanje bilo takvo da nije bilo mnogo prostora za djelovanje i dugo pregovarao sa investitorom, te od njega zahtjevao da se u najvećoj mogućoj mjeri ispune zahtjevi stanara - kazao je Milanović.

On je dodao da je urađeno maksimalno koliko se moglo, te da je gradonačelnik insistirao na tome da se u što većoj mjeri uvaže zahtjevi stanara okolnih zgrada.

-Uspjeli smo dogovoriti to da investitor smanji gabarite objekta, da saobraćajnicu koja je trebala biti dvosmjerna, pretvorimo u jednosmjernu, da se ispune neki zahtjevi stanara u vezi sa uređenjem fasada i zelenilom na tom području - kazao je Milanović. 

On je istakao da bi nova gradska administracija najsrećnija bila kada se tu ništa ne bi gradilo, te dodao da građani moraju da razumiju da je sporni regulacioni plan usvojen još 2018. godine i da su oni taj problem naslijedili u nekoj poodmakloj fazi kada je bilo malo prostora za djelovanje.

-Da građanima bude jasnije, nije ovo jedini naslijeđen problem koji je novu gradsku administraciju dočekao po preuzimanju dužnosti. Mi smo bili i protiv nekih zaduženja koje je sprovela bivša gradska administracija, ali to ne znači da mi smijemo prestati vraćati te kredite samo zato što se sa tim slažemo ili ne slažemo - zaključio je Milanović.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

URADITE ZGRAXU

06.07.2022 13:11

FASADE ZGRADAMA.. TRATOARE.. ZELENILO.. IZNUTRA ZGRADE OFARBAJTE I OKRECITE.. ZATEGNITE UREDITE TAJ DIO....

ODGOVORITE
Name

Goran

06.07.2022 13:13

Znao je i prije nego je postao gradonačelnik da je to naslijeđeno stanje, ali ga to nije spriječilo da obećava da će zaustaviti gradnju i da će tu biti amfiteatar za kulturna događanja. Političar treba da odgovara za svoja šuplja obećanja.

ODGOVORITE
Name

Radojka

06.07.2022 13:46

Vi biste kao mogli drugačije!

Name

Re

06.07.2022 14:16

U pravnoj državi trenutna garnitura političara bi bila u zatvoru sem par izuzetaka. Ali jbga, kod nas jedino organizovani kriminal funkcioniše

Name

Jes to ti

06.07.2022 14:54

Dodice nesuplji?! ahahahaaa

Name

...

06.07.2022 16:53

Bravo gorane

Name

Re

06.07.2022 17:38

Vidjelo se kako oni mogu i kako rade i grade sve su to gradevinske mafije dogovarale sa prethodnon vlascu

Name

Ja

06.07.2022 13:34

Na žalost, kada živiš u centru grada ili nekoj drugoj atraktivnoj lokaciji moraš znati da će na taj dio kidisati raznorazni ''investitori''.

ODGOVORITE
Name

Mile

06.07.2022 13:37

Vasković je o ovome davno pisao.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

06.07.2022 14:15

Znaci institucije ponovo nista ne rade Opet sve rjesavaju Deda Mrazevi

ODGOVORITE
Name

Tu

06.07.2022 14:33

Kako je ko dosao u posjed kina kozara koje je narodno, to je kriminal pljacka, otimanje od ljudi i davanje pojedincima nezakonski kriminalnim zakonima, sve to kad tad podlijeze konfiskaciji kao i citavo dodikovo imanje i svih njegovih jataka, a allah zaista sve moze

ODGOVORITE
Name

+

06.07.2022 17:30

DRAŠKO. ZNAČI, AKO JEDNA VLAST URADI NEŠTO POGREŠNO. NEMA ISPRAVKE NI KAZNE ZA NJIH. NEGO VI OD GRAĐANA TRAŽITE RAZUMIJEVANJE ZA OVO , ZA ONO, ITD. DRAŠKO RAZOČARAO SI ME. KAD JOŠ TO BRANIŠ. ZNAČI. ZEMLJA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE U BANJA LUCI ZA Š I K A R U U B A K I N C I M A. I NI SMIJENA, VLASTI I KAZNE ZA TAKVE STVARI. SVOJ SVOME. KO NIJE SA VAMA NEKA SE BUNI. GUBI DANE I GODINE. ZATO NAROD NE IZLAZI NI ONAJ DAN NA IZBORE. NEMA KORISTI. BORI SE DA PREŽIVI. A SMRT V U K E L I Ć A U BL. KOLIKO GODINA. NISAM IZ BL. PENZIONER SAM. NESTRANAČKI. VIŠE JE VAS POLITIČARA, NEGO NARODA KOJEG ISKORIŠTAVATE. NESTAĆ NAS OVDJE.

ODGOVORITE
Name

Jednostavno.

06.07.2022 20:56

Drasko je ovde postigao autogol , veoma efektan .

ODGOVORITE
Name

+

08.07.2022 13:04

SVE DRUŠTVENO SU POKUPOVALI JEFTINO ZA VAUČERE. ALI KINO JE OBIJEKAT OD ŠIREG ZNAČAJA ZA ZAJEDNICU, KOJA ŽIVI TU. NJEGA NI PO KOM ZAKONU NIJE MOGAO NIKO PRIVATIZOVATI. BEZ R E F E R E N D U M A TE BANJA LUKE. TREBA PO ZAKONU KAZNITI ZA TAKVE ODLUKE. NAROD JE TU OSTVARIO NEKE USLOVE ZA ŽIVOT, TOKOM SVOG RADNOG VIJEKA. BEZ NJIHOVOG DOPUŠTENJA NE SMIJE IM NIKO TE USLOVE KVARITI. ZATIM. ONAJ ŠTO ŠALJE NAROD NA SELO. JE KRAJNJE BEZ KUĆNOG ODGOJA, A SILEDŽIJA PREMA PRAVU. NEKA TI PROSTACI, KOJI SU U 6 , BEZ DOGOVORA DOVELI BAGERE, IDU U SELA. SVA SELA SU ZBOG NJHOVE POLITIKE OPUSTILA. NISAM IZ BANJA LUKE. NARODE, ZAŠTO POPUSTITE VELIKM GOVORNICIMA I KAD NISU U PRAVU. IAKO MI JE OVO PRVO ŠTO DRAŠKU ZAMIJERIM. ISPRAVLJAJ GREŠKE PREDHODNIH.

ODGOVORITE