Вучић најавио пет милиона евра улагања у Ивањицу

- Председник Александар Вучић најавио је данас, у обраћању грађанима Ивањице, улагања од пет милиона евра у путну инфраструктуру те општине.

Србија 06.07.2022 | 11:59
Вучић најавио пет милиона евра улагања у Ивањицу

Вучић је, пред састанак са представницима Моравичког округа, рекао да ће разговарати о Ариљу, Косјерићу, Пожеги и Ивањици и најавио скору посету Ариљу.

"Добили смо захтев од општине на 1,75 милијарди динара, односно око 15 милиона евра да уложимо у путеве. Рекли су да су путеви највећи проблем. Уложићемо, најпре, у главну улицу после 30 година обећања. Те радове ћете видети још током овог месеца", рекао је Вучић.

У тај пројекат биће уложено укупно 1,5 милиона евра.

"Пре краја године уложићемо укупно пет милиона евра у путну инфраструктуру Ивањице“, прецизирао је Вучић и додао да ће радови кренути одмах.

Подсетио је да држава са кинеским партнерима ради на пројектовању аутопута Пожега-Ивањица, те Ивањица-Дуга Пољана-Бољаре.

"То ће бтии највећа промена за Ивањицу, бићете на свега сат и по од Београда. Следеће године завршамо аутопут до Пожеге, па идемо даље ка Ариљу, и ка црногорксој граници“, истакао је он.

Вучић је указао и да предстоје велики проблеми на зиму.

"И најозбиљније земље у Европи већ ускраћују топлу воду, гас, зато што су озбиљни људи тамо. Код нас док те нешто не задеси, ништа не предузимаш. Радимо на томе да буде довљно нафте, гаса, струје. Али биће много тешка зима по нашу земљу, и зато молим да будемо јединствени као народ", казао је он.

Истакао је да су ти проблеми увезени због светског сукоба.

"Није то локални сукоб, како неки покушавају да прикажу. Тамо сви против свих ратују и неће доћи брзо до мира, јер нико неће да попусти и свако се нада да порази другу страну", објаснио је он.

Вучић је нагласио да је, пошто је ситуација таква, наше да се уздамо у себе, чувамо мир, јединство своје земље и бринемо о њој.

"Биће великих притисака на нас и око КиМ, али и санкција. Ми ћемо да чувамо мир, али ћемо да чувамо и своју слободу да самостално и независно доносимо одлуке, да можемо да кажемо да имамо државу која доноси одлуке само у интересу својих грађана", поручио је Вучић.

Председник је најавио и већа улагања у политику наталитета, више новца за новорођену децу, мајке и више права за породиље.

(Тањуг Фото: Б92) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

06.07.2022 10:22

Мислим да је готово са улагањима у РС. Јасно Вам је да је то због Милета. Да се не лажемо Србија и Рс имају лоше односе. Мора тако, Миле нам прави проблеме. Морате да схватите да новац градјана Србије се развлачи по РС-у. Политичари се у РС-у баве Србовањем уместо проблемима градјана.

ОДГОВОРИТЕ